Skip to Content

Houten speelgoed merken; voor baby’s, jongens en meisjes

Houten speelgoed merken; voor baby’s, jongens en meisjes

Pas zag ik een advertentie voor een enorm houten-treinpakket, dezelfde als ik vroeger had, alleen dan veel uitgebreider. Ik moest me inhouden om het niet te kopen. Mijn dochter kan nog niet eens kruipen, laat staan met die trein spelen.

Maar wie weet… Als ze straks 2 jaar wordt. En we hebben toevallig nog een verjaardagscadeau nodig…

Houten speelgoed is duurzaam en blijft mooi. Veel mensen hebben dan ook een voorkeur voor houten speelgoed boven ‘schreeuwerige’ plastic varianten.

Houten speelgoed

Je hebt bijna al het speelgoed ook in het hout. Zelfs fietsjes, blokkendozen, de ark van Noach, een poppenhuis, een keukentje, een kassa… Sommige gezinnen bannen plastic speelgoed uit en kopen alleen nog maar houten speelgoed. 

Houten speelgoed heeft altijd al bestaan. Ik stel me zo voor dat kinderen voor de middeleeuwen al in de weer waren met takjes en steentjes. Houten speelgoed is milieuvriendelijk, duurzaam, goed voor de ontwikkeling van je kindje en het stimuleert de verbeeldingskracht.

Maar wat is het allerleukste houten speelgoed?

Bandits & Angels

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Hip, trendy, maar vooral erg leuk. Dat is de beste omschrijving van het nieuwe speelgoedmerk Bandits & Angels. Bij dit merk staat plezier voorop. Dit realiseert het merk door welbekend speelgoed op de markt te zetten. Maar dan wel in een nieuw jasje gestopt.

Bij Bandits & Angels worden kinderen spelenderwijs grootgebracht. Zonder dat ze hun kinderlijk enthousiasme verliezen. Het assortiment van het speelgoedmerk is erg divers, van een houten treinbaan  tot loopfietsen, wigwams en meer.

Bandits & Angels heeft onder andere loopfietsen, poppenhuizen en poppenwagens. Jouw kind zal door het speelgoedmerk voorlopig geen saai moment beleven. En dat wil je als ouders natuurlijk het liefst voor je kleintje.

De producten van Bandits & Angels zijn ook leuk om samen mee te spelen. Je hoeft daarom niet bang te zijn dat je iets van je kindje mist. Het merk zorgt voor een leuke tijd voor jou en je kleine.

Dille & Kamille

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Wist je dat het bekende Dille & Kamille ook houten speelgoed heeft? Een kratje met fruit, een winkelwagentje, en een winkeltje…

En van dat fruit wat je door kunt snijden doordat beide helften met kittenband aan elkaar zitten. Maar ook domino of een echt houten zwaard of een autotransporter met twee kleine autootjes.

Het meest bijzondere item uit de Dille & Kamillecollectie is de ronde, houten puzzel van de wereld.

Leuk ideetje: laat je kind hem maken en lijm de stukjes vast, zo kan hij ook mooi aan de muur!

Djeco

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Ik houd nu al van deze stapeltoren-kip! Met dat snuitje net boven de houten ringen uit.

Naast de bekende stapeltoren maakt Djeco ook houten puzzels van auto’s die je ook nog kunt laten rijden.

En vind je een poppenhuis leuk, maar al die modellen zo oubollig? Dan kun je je hart ophalen bij Djeco, zij verkopen houten, moderne poppenhuizen.

Eichhorn

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Is je kind gek op alles wat geluid maakt, en wil jij hem meer met houten speelgoed laten spelen? Dan zijn de houten blokken met geluid van Eichhorn dé oplossing.

Naast deze blokken heeft Eichhorn diverse houten knikkerbanen, houten laptop, diverse constructiesets waaronder een 300-delige set het altijd-succes-hebbende Hamertje Tik en complete boerderijen.

Je kunt je eigen stad bouwen met de boerderij, treinset, hangbruggen…

Naast de ‘ouderwetse trein’ kun je ook de moderne, internationale trein in je stad laten rondrijden.

Glückskäfer

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Glückskäfer heeft bijzonder houten speelgoed wat óók nog eens superhip staat in je interieur. Dus je kind lekker spelen en als hij op één oor ligt, gooi jij het speelgoed niet achteloos in een bak, maar zet je de boom met vogeltjes of de zonsopgang op een opvallende plek.

Weleens een blokkendoos gezien, die tegelijkertijd ook een puzzel is? De houten blokken vormen de puzzelstukken.

Of wat dacht je van houten blokken mét bast?

Trek je kind een rood geruit overhemdje aan en je kunt het bos bijna ruiken…

Goki

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Goki laat goede oude tijden herleven met een houten tangrampuzzel. Wij hadden vroeger een zwarte, ik snapte maar niet hoe je zo veel dieren ook maken met een paar puzzelstukken

. En zoek je een setje voor onderweg? Ze hebben ‘m ook in mini-variant.

Is jouw dreumes een bouwer-in-de-dop? Dan kan hij zijn fantasie de vrije loop laten met de (200!) bouwplankjes van Goki. Of tovert jouw kleine op elke armleuning een snelweg? Kijk dan eens naar de prachtige, houten autocollectie waaronder een kiepauto en verkeersborden.

En nog iets… Goli heeft ook een leuke collectie houten muziekinstrumenten, zoals deze kettingshaker.

Grapat

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Grapat is een redelijk nieuw merk binnen houten-speelgoedland. Ze bestaan sinds 2015 en het is een Spaans familiebedrijf. Dat klinkt al als heerlijk vakantie-speelgevoel.

Het speelgoed wordt gemaakt vanuit antroposofisch gedachtengoed. Dat betekent dat het speelgoed zo ontworpen is dat kinderen uitgedaagd worden, hun creativiteit gestimuleerd wordt en dat ze leren out-of-the-box te denken.

Het speelgoed kun je voor vele mogelijkheden gebruiken, en dat stimuleert de vindingrijkheid van kinderen. Net als het speelgoed van Grimm’s, is dit speelgoed vooral felgekleurd, alleen wordt dit ook gecombineerd met de neutrale houtkleur.

Het speelgoed bestaat uit kleine onderdelen, en is dus bedoeld voor wat oudere kinderen.

Grimm’s

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Dat houten speelgoed niet saai hoeft te zijn, bewijst Grimm’s als geen ander. De felle kleuren spatten ervan af. Het meeste speelgoed van hen is ook in pasteltinten te verkrijgen, mocht het je iets te zuurstokachtig zijn.

Het bekendste speelgoed van Grimm’s is de regenboog. En om eerlijk te zijn: die wil ik hebben. Ook al ben ik 24 jaar. Wee de mens in wie het kind sterft zullen we maar zeggen… 

De regenboog bestaat uit 6 of 12 verschillende bogen, die in elkaar geschoven een regenboog vormen. Met die bogen kun je zo ongeveer álles doen wat je wilt doen.

Grimm’s heeft nog veel meer speelgoed naast de regenboog, zoals grijpspeeltjes voor baby’s, stapeltorens, 3D-puzzels, magnetische puzzels zoals mandala’s. Het leuke van dit merk is dat de kleuren karakteristiek zijn.

Zodra je een keer Grimm’s speelgoed hebt gezien, herken je het zo. En het is gemaakt om te ontdekken, zelfs als je al volwassen hoort te zijn.

Lees ook: Grimm’s houten regenboog; 100 ideeën wat je hiermee kan doen
Lees ook: Populairste Grimm’s speelgoed

Haba

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Haba heeft een stapelspel van houten dieren. De dieren zijn alleen al leuk om ‘dierentuintje’ mee te spelen, maar je kunt ze ook nog allemaal op elkaar stapelen. In je eentje, of samen met een vriendje met de dobbelsteen erbij.

Niet teveel wiebelen, want dan valt de stapel om. En mooi meegenomen: het is goed voor de fijne motoriek.

Heb je nog een setje knikkers in de kast? Met de knikkerbaansets van Haba komen die goed van pas.

Speciale bouwblokken voor een knikkerbaan, muziekbouwstenen, een klankbuizentunnel en een knikker werpwip mag die winter wel komen…

Lees ook: Haba houten eerste knikkerbaan voor peuters en kleuters Kullerbü (review) 
Lees ook: Haba Mijn Grote Boomgaard spelletjesverzameling voor peuters en kleuters (review)
Lees ook: Mijn eerste spelletjes doos met houten onderdelen van Haba voor peuters en kleuters

Hape

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Heeft je kindje net zijn eerste wankele stapjes gezet? Dan is deze klassieke hippiebus-loopauto echt te gek. Hoezo uit het zicht als de kleine hardloper op bed ligt?

Naast de loopauto heeft Hape nog meer moois in de collectie. Van knalgele, houten hijskranen, tot knikkerbanen met een thema, van garage tot het fantastische domino wat elk kind een keer gedaan moet hebben.

En ook in deze collectie zit een ronde, houten puzzel. Met dieren, waarmee je het alfabet kunt leren. Staat ook mooi aan de muur!

Hema

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Voor houten speelgoed hoef je niet altijd ver weg of veel geld te betalen, want ook onze vertrouwde HEMA heeft een prachtige collectie. Zoals houten blokken waar je mee kunt bouwen én waar je een kralenketting van kunt maken.

En is je prinses dan nog niet uitgetut? Ze hebben ook een houten make-upset. Gaat jouw eigen lippenstift tenminste wat langer mee…

En wat is er leuker dan de verhaaltjes van Jip en Janneke naspelen met echte Jip en Jannekeblokken, zoals Jip, Janneke, Takkie…

HEMA heeft ook een houten vos in het assortiment. En wel een heel speciale: de vos is een magneetspel.

Lees ook: Houten speelgoed van de Hema; nieuwe collectie met houten hemawinkel! 

Holztiger

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Gaat je kind graag naar de dierentuin? Haal de dierentuin in huis met de práchtige dieren van Holztiger. De dieren zijn met de hand gemaakt en dat zie je ook. Nergens harde punten, alles glad en afgerond.

De beestjes bestaan uit massief esdoornhout en zijn ook met de hand afgewerkt met verf (op waterbasis). Naast dieren kunnen een aantal bomen, een prins, prinses, ridders en schildknapen natuurlijk niet ontbreken.

Begin je eigen dierentuin of breng je favoriete sprookje tot leven!

Ikea

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Duktig & Lillabo – Ikea

De Ikea is denk ik beter bekend als merk en winkel om houten speelgoed te kopen. Met name de houten Duktig keuken en serie is zeer bekend. In menig huishouden vind je deze terug.

Of als alternatief / samen met de werkbank, deze staat bij ons echter in een hoek waardoor daar nog niet veel mee gespeeld wordt.

Deze keukens gaan vele jaren mee en zijn ook makkelijk aan te passen aan je eigen wensen. Heel handig is ook dat je de keuken met je kindje mee kan laten groeien in de hoogte. Het Duktig poppenbedje is hier in huis ook een echte aanwinst.

Een andere serie bij de Ikea die je in menig huishouden, en dus ook in het onze, tegenkomt zijn de Lillabo-treinset.

Het begint met de basisset, die al snel uit te breiden is met nog meer rails, brug en treinen. Of te combineren met de gelijknamige speelmat en houten auto’s / garage. De speelauto wordt hier ook zeer gewaardeerd.

Janod

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Als ik aan Frankrijk denk, denk ik aan de Franse keuken. Dat is te zien aan het Franse merk Janod.

Een mooier houten meisjes-keukentje vind je niet… En voor het Insta-perfect-plaatje ga je natuurlijk de straat op met deze ‘Vespa’! 

In de collectie zit ook een circustrein en circustent met toebehoren. Wie gaat er allemaal een kaartje kopen voor jouw voorstelling?

Kapla

Tot slot nog het Kapla, ook dit hebben we niet in huis. Of tenminste, alleen het alternatief van Playing Kids. Kapla zijn dunne houten latjes waar kinderen zich uren mee kunnen vermaken. Of het nu gaat om torens bouwen of ingewikkelder constructies.

Als je een beetje rondzoekt op internet kom je de mooiste bouwwerken tegen. Daar wordt dan vaak best veel tijd ingestoken en kan goed blijven staan. In speelgoedwinkels zie ik dit ook vaak terug.

Kapla wordt verkocht in verschillende combinaties: per kleur of assortiment. Er zijn vele schakeringen van zodat je daar ook nog eens in kan variëren.

Kid Concept

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Staat jouw kind het liefst samen in de keuken om koekjes te bakken? Dan wordt hij hier vast helemaal blij van

. De houten collectie bevat een blauwe taart, roze taart, een broodrooster, keukenmachine, koffiezetapparaat, houten snoepgoed, koekjes en cupcakes…

Een etagère, en zelfs een ice-creamset. Het water loopt me al in de mond…

Kidkraft

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Kidkraft verkoop hét meisjescadeau dat je kind zich haar hele leven zal herinneren. Een echt Disney Frozen poppenhuis. En het is gewoon 1,5 meter hoog mét overhangend balkon.

Meer een prinses Bellefan? Ook in die stijl is er een poppenhuis. Ook Kidkraft heeft twee prachtige keukentjes, in retrostijl. Een groene variant en zwart/grijze variant. 

En vindt je kind een trein leuk? Dan is deze treintafel helemaal te gek. Met een waterval óver de treinrails, een kraanwagen, verkeerstoren, vliegtuiglandingsbaan, brug…

Lees ook: Review: Kidzkraft Poppy poppenhuis

Kiko+

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Bellenblaas is nog nooit uit de mode geweest. Met deze mooie houten mallen, maak je bellen in de meest bijzondere vormen! Het houten speelgoed van Kiko staat bekend om het eenvoudige design.

Dat zie je mooi terug bij dit vliegtuig. Simpel, geen honderd-kleuren-aandachttrekker of een ontwerp met schreeuwerige letters. Ik noem het: back to basic. 

De houten blokkenset van Kiko is bijzonder omdat er een diagonale spiegel in de blokken zit. Maak een bouwwerk en kijk hoe het er via de spiegels uitziet. Te gek!

Le Toy Van

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Wie houdt er hier van popcorn? Met deze houten popcornmachine ben je altijd in de stemming voor een goede film. In dezelfde stijl vind je ook een prachtig retrowinkeltje.

Popcorn en limonade verkopen maar! Heeft de buurman geen contant geld op zak? Geen probleem, met deze houten kassa ‘betaalt’ hij met zijn pinpas.

Lidl

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Je verwacht het misschien niet, maar met enige regelmaat heeft Lidl heeft een mooie collectie houten speelgoed, voor weinig geld. Het speelgoed is gemaakt van FSC-gecertificeerd hout.

Wat denk je van een houten ambulance met licht én geluid? Of een set buitenspellen zoals de kindervariant van jeu de boules? En is je kind gek om mee gaan naar de winkel?

Koop dan de houten Lidl, zo hoef je nooit de deur uit als het regent. Ook de treinbanen zijn een groot succes. En de verjaardagstaart met kaarsjes is altijd supersnel uitverkocht.

Lees ook: Lidl Houten speelgoed

Mama Memo

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Ik ben gek op ijsjes! En de houten ijsjes van Mama Memo zien er helemaal lekker uit. Vind je ze te mooi om op te eten? Zet ze dan in de ijsvitrine. Zijn de ijsjes op en kan de afwas beginnen? Dan is deze houten afwasmachine een uitkomst.

Ideaal, blijven jouw borden heel. Mama Memo heeft een croquetspel met 6 dieren die als poortjes fungeren. Je kunt er een heel parcours mee maken. En dit is echt geweldig.

Heb jij de opvolger van Max Verstappen in huis? Dan is dit houten autostuur mét pedalen, schakelaar en snelheidsmeter hét cadeau!

Mellisa & Doug

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Welke kleuter houdt er nu niet van lekker eten? Met deze houten Sandwichset maak je de lekkerste Sandwiches! Een tussendoortje zoals een meloen? Die hakt je peuter zo in stukken met het houten mes van de fruitset.

Na een boterham en een stuk fruit lust je vast ook nog wel een pizza. Wat wil jij er op? Champignon? Paprika? Met deze pizzaset maak je iemand blij. Mellise & Doug hebben een originele garage die helpt bij het leren tellen. Hoeveel auto’s zijn er al geparkeerd? Maak het nog leuker met de houten auto-oplegger.

Je rijdt de auto’tjes erop, en lift ze zo naar boven. In de collectie zit ook een houten weefgetouw waarmee je je eigen tasje of sjaal kunt maken. Hoe gaaf is dat? Het is niet erg moeilijk om te leren.

Mentari

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

En ja, daar komt eindelijk mijn houten trein van vroeger om de hoek kijken… Hoe tof is het dat dat nog steeds bestaat? Dat bewijst al genoeg toch? Nog steeds kan het puntje van de kerktoren van de kerk vallen, en nog steeds rijden er treinen in 8’tjes door de woonkamer. Maar er is ook een heleboel bij gekomen, zoals een échte brug en een heleboel accessoires. Een complete, 130-delige treinset heb je al voor 80 euro. Oké, 80 euro is geen droog koekje, maar vergeleken met het andere houten speelgoed is dit echt niet veel. Naast treinen heeft Mentari nog veel meer in het assortiment, zoals garages, poppenhuizen (mooi) of een constructieset. Oftewel, je kunt bijna een hele houten stad bouwen.

Mini Matters

Sinds 2019 heeft ook de action zijn eigen houten speelgoedlijn; Mini Matters. Van poppenhuizen tot garages en losse speelsets voor baby’s, dreumessen en peuters. En dat allemaal voor een leuk prijsje.

Lees ook: Mini Matters; Houten speelgoed action. Goedkoop en betaalbaar 

Ostheimer

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Het mooie van Ostheimer is, dat er echt een verhaal zit in het speelgoed. Zet een paar stukken bij elkaar, en je verhaal kan beginnen. Misschien komt dat wel doordat elk stuk speelgoed met de hand gemaakt is.

Als je in één keer de hele dierentuin wilt kopen, ben je een behoorlijke klap geld kwijt. Het zijn dan ook meer verzamelstukken. Bijvoorbeeld bij een verjaardag een groot dier, of een klein diertje van opa en oma voor een rapport of vakantie.

Vaak krijgen kinderen veel kleine cadeautjes, wat bij elkaar een grote berg wordt waar vaak niet mee gespeeld wordt.

Door dit speelgoed te sparen weet je altijd een cadeautje, en blijft het ook zijn waarde behouden.

Plan Toys

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Het speelgoed van Plan Toys is niet zomaar houten speelgoed. Al het speelgoed is 100% gemaakt van gerecycled hout van rubberbomen.

En zelfs aan de verpakkingen van het speelgoed is gedacht, de verpakkingen zijn bedrukt met inkt op sojabasis waardoor het makkelijk afbreekbaar is.

Oefen in evenwicht door de cactus op te bouwen. Een balanceerspel wat er ook nog eens vrolijk uitziet. Nog meer oefenen met evenwicht? Dan is deze koorddansende acrobaat een goede uitdaging.

En ga je een keer bij oma spelen? Neem dan je draaitol mee, dan zit ze zo weer op de grond om samen te spelen.

Leer over de seizoenen met deze dress up puzzel. Of bouw een beverdam en kijk wie hem als eerste in laat storten.

Wil je een poppenhuis in stijl? Kies dan voor dit houten Victoriaanse poppenhuis en waan je in vroegere tijden.

Playing Kids – Kruidvat

Om te beginnen bij de Kruidvat. Dit is eigenlijk ook de aanleiding van dit artikel. Dochter liet vol trots haar Sinterklaascadeau aan de buurvrouw zien. Een houten make-updoos om mee te spelen.

Toen ik vertelde dat ik dat bij de Kruidvat had gekocht, reageerde ze erg verbaasd. Dat had ze daar niet verwacht. Terwijl het merk Playing Kids echt mooi en degelijk speelgoed verkoopt. Vaak ga ik daar in januari heen, om mijn slag te slaan.

Het houten speelgoed verkopen ze daar maar een jaar en gaat daarna uit het assortiment. Na de feestdagen is het daarom afgeprijsd tot wel 50% of 70%.

Daar koop je dan voor weinig geld de accessoires voor in je houten keukentje, en nog wat reserve die je bewaart op zolder voor als er eens iets kwijtraakt. De houten dokterset en nu dus ook de make-upset, heb ik daar drie jaar geleden al gekocht en heeft vervolgens een tijdje op zolder gelegen.

Voor houten blokjes, of een goedkoper alternatief voor Kapla kun je hier ook terecht. Dit jaar heeft zoonlief voor zijn verjaardag en Sinterklaas een serie houten puzzel-auto’s gekregen die een groot succes zijn en voor dochter een puzzel van een pop met kleertjes om aan te trekken.

Sebra

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Met deze alfabet-bouwblokken is het leuk samen letters te leren. Wie vormt als eerste het woord ‘huis’? Er zitten ook letters tussen die we in ons Nederlandse alfabet niet gebruiken, zoals ö.

Dit houten poppenwagentje is toch té schattig? Prinsessenschoentjes aan en húp, lopen maar.

Lees ook: Sebra Scandinavisch houten speelgoed review

Tegu

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Tegu brengt je fantasie op hol. Het is houten speelgoed wat óók magnetisch is. Meer heb je als kind toch niet nodig? Je kunt een houten robot in elkaar zetten, die je ook kunt laten bewegen zonder dat hij uit elkaar valt.

Geen probleem om even een halfuurtje met je kind mee te spelen met dit speelgoed. Een bekend stuk speelgoed van hen is de ’14-piece set’.

Met 14 magnetisch houten blokken, kun je van alles maken. Van een paard tot een musje… Deze set bestaat ook groter, zoals de 42-set.

Utukutu

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Oké, ik moest even nadenken over hoe je dit uitspreekt, maar het is een merk wat balansborden maakt.

Weet je wel, die halfronde dingen die opeens overal opduiken. Waar je in kunt slapen, wat je als opstapje kunt gebruiken of als brug over je trein.

Oftewel: ook weer speelgoed met oneindig veel mogelijkheden. En het leuke van dit merk is… Zij snappen écht dat volwassenen stiekem ook gewoon af en toe kind willen zijn.

Zij verkopen het balansbord ook in de volwassenvariant! Kan tot 200 kg dragen. En wist je dat er een hele serie yoga-oefeningen zijn die je op dit bord kunt doen? Ook wel ‘wobbelyoga’ genoemd… En réken maar dat het zweten is. Supergoed voor na je zwangerschap!

Vilac

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Zit je kind op gitaarles? Dan zijn de houten gitaren van Vilac geweldig door de romantische designs.

Vilac heeft een vormendoos ontwikkeld in de vorm van de Ark van Noach. Twee-in-één! Vind jij de ingang voor de olifant?

Weet je wat een ballonboot is? Een klein houten bootje, voor net 6 euro, met een houten schoorsteen waar je een ballon op kunt zetten. Zet het bootje in het water, doe de ballon erop, laat de lucht ontsnappen en het bootje schiet door het bad.  Enorm leuk!!

Je fantasie heeft niet meer nodig dan de bijzondere blokkenset. De blokken bestaan uit hoofden, hoeden, truien, broeken… Je kunt eindeloos poppetjes maken met deze leuke designs!

Vulp’s toys

Houten speelgoed merken; voor baby's, jongens en meisjes - Mamaliefde

Ik ‘hout’ alleen al van hun slogan: ‘toys wood be better’. Op hun Instagram-account maken ze inzichtelijk hoe hun speelgoed tot stand komt en wie het maken. Ook de verbindingen tussen de verschillende onderdelen van het speelgoed, zijn van hout gemaakt.

Mijn twee favorieten zijn het vliegtuig en het bootje. Het vliegtuigje is no-nonsense, mooi in zijn eenvoud.

Geef een kind zo’n ding in handen en het gaat rennen met het vliegtuigje duikelend in zijn hand. Simpelheid én omdat er een uitdaging in verscholen ligt. Wedden dat je kind gaat proberen alle 5 poppetjes op de boot te krijgen? Let’s party!

Kleine kanttekening… In Nederland helaas lastig te verkrijgen.

Wat is jouw favoriete merk houten speelgoed?

Martine Pieters-de Wit