Skip to Content

Broer en zussendag; de leukste ideeën, activiteiten en dingen om te doen

Broer en zussendag; de leukste ideeën, activiteiten en dingen om te doen

Geen idee wat je kunt doen voor een leuk dagje uit met je broer of zus? Gelukkig zijn er genoeg leuke activiteiten om samen te doen en hier zal ik er een paar noemen.

Of het nu gaat om volwassen broer en  zussen, of leuke activiteiten voor de kinderen. zeker op 30 september tijdens de jaarlijkse broers en zussendag zoals je hier kan lezen.

High wine of high beer

De high tea kennen we nu allemaal wel, wat overigens op zichzelf ook een leuke zussenactiviteit is, maar voor de volwassenere zussen of broersduo’s is een high wine of high beer toch ook een leuke optie.

Hierbij krijg je in plaats van thee wat glazen wijn of glazen bier in combinatie met zoete en hartige hapjes. Een perfecte activiteit om samen even bij te kletsen na elkaar misschien een tijd niet gezien te hebben.

Schoonheidsbehandeling

Dit is vaak een hele leuke optie om met je zus(sen) te gaan doen. Een heerlijk dagje naar de sauna die vaak gecombineerd kan worden met een mooi arrangement met meerdere andere behandelingen.

Een echte ontspannende dag, maar toch gezellig om samen te doen. Even bijkomen van de stress van het leven om daarna weer fris en fruitig aan een nieuwe dag te beginnen. Ook hier kun je samen met je zus weer lekker bijpraten onder misschien wel het genot van een heerlijke massage.

Bioscoop

Dit is perfect om te doen met zowel je broer als je zus. Een dagje naar de film die je misschien al een hele lange tijd samen wilde kijken.

Dit is de ideale tijd om toch samen door te brengen, maar niet alleen maar de hele dag kletsend door te brengen. Gewoon even samen genieten van een goede film met een lekkere bak popcorn en frisdrank.

Winkelen

Heb je even goed geld gespaard, dan is het tijd voor een shopping trip. Ga gezellig met je broer of zus op stap en bezoek een leuk outletcentrum en zoek dan iets leuks uit.

Misschien ook een idee om je broer of zus dan een leuke make over te geven. Zoek een leuke outfit uit en zorg dat jullie allemaal met een compleet nieuwe look de winkels uit lopen.

Willen jullie er een uitdaging aan vast knopen, kijk dan wie de gekste outfit uit kan kiezen en de winnaar mag dan juist iemand een make over geven.

Zo wordt een dagje winkelen nog leuker dan het eigenlijk al is. En een beetje broer/zus rivaliteit zal altijd wel aanwezig zijn, dus waarom daar geen gebruik van maken.

Broer en zus workshop volgen

Afhankelijk van woonplaats en reismogelijkheden zijn er veel unieke en creatieve workshops te vinden die jullie samen kunnen volgen. Workshops zoals sieraden maken, parfum maken, bakworkshops, slippers pimpen enz. Zeker genoeg workshops om uit te kiezen.

Dit is misschien niet iets wat je normaal snel zou doen, maar dan is het juist leuk om dit samen te doen met een broer of zus.

Dit kan een grappige of onwijs leuke dag worden, waar jullie het jaren later nog over kunnen hebben. Dat is toch het mooiste, samen met je broer of zus zulke herinneringen maken.

Pretpark

Een pretpark bezoeken is een perfect dagje uit voor zowel jong als oud. Het leukst is het natuurlijk om dit samen met je broer of zus te doen.

Ga samen in de wildste achtbanen, waterattracties of hou het lekker rustig in het reuzenrad. Het maakt niet uit wat je samendoet, zolang je het maar samen doet, maar een dagje pretpark is zeker een dag om nooit te vergeten.

Dierentuin

Als jullie van dieren houden, dan is de dierentuin een goede optie als broer/zussen activiteit. Er zijn genoeg dierentuinen om uit te kiezen in Nederland, met ieder een eigen specialiteit van dieren. Zo zijn er panda’s, dolfijnen, zeeleeuwen, vissen, leeuwen, olifanten en nog veel meer.

Een dagje dierentuin is een mooie ervaring om samen te delen, maar ook nog eens leerzaam. Samen leren over alle dieren die er te vinden zijn, brengt ook nog gespreksstof met zich mee.

Bakken

Voor een leuke dag met je broer of zus hoef je er niet eens per se op uit. Er is ook thuis genoeg te doen samen. Ga samen met je broer of zus eens de keuken in en ga lekker bakken. Een dagje samen koekjes bakken en versieren is altijd een succes.

Ook voor de jonge bakkers onder ons is dat leuk, al moeten hier wel ook ouders aanwezig zijn bij het bakken van de koekjes.

Haal vooraf alle ingrediënten in huis, of vraag aan jullie ouders om ze te halen en ga lekker aan de slag in de keuken. Bij het versieren is het ook echt belangrijk om hier en daar te knoeien.

Het leukste aan deze activiteit is dat alles ook geproefd moet worden, dus deze dag wordt niet alleen leuk maar ook lekker.

Spelletjes spelen

Ga op een regenachtige herfst dag samen eens aan tafel zitten om een spelletje te spelen. Zoek het huis af voor een leuk bordspel.

Is dat niet iets wat jullie leuk vinden, strijd dan met elkaar bij een leuk spelletje op de spelcomputer. Kies bijvoorbeeld een leuk racespel en zie wie de eerste plaats haalt.

Filmmarathon

Een filmmarathon is altijd gezellig vooral samen met je broer of zus. Lekker thuis op de bank met een dekentje en snacks, samen kijkend naar jullie favoriete films. Zoek vooral samen uit welke films jullie leuk vinden en vind een goede volgorde om die films af te spelen.

Nu hoeven jullie alleen nog alle snacks klaar te zetten en zijn jullie klaar voor een avondje vol met films en te veel eten!

Linda van Aken