Skip to Content

Tips om Black Friday te overleven

Tips om Black Friday te overleven

Elke vierde donderdag van november wordt in de Verenigde Staten en Canada de feestdag Thanksgiving gevierd. Bijna iedereen daar viert Thanksgiving samen met familie en vrienden en maakt er echt een bijzondere dag van. Vaak zelfs meerdere dagen achter elkaar, want veel mensen krijgen de dag erna ook vrij. Voor veel mensen is dat dus de uitgelezen kans om alvast met de hele familie kerstinkopen te gaan doen.

Door de extreme drukte op de dag na Thanksgiving, wordt deze dag Black Friday genoemd. Vaak worden producten met extreme korting verkocht, dus het is belangrijk om er vroeg bij te zijn.

Het is dan ook geen uitzondering als je midden in de nacht al rijen voor de winkels ziet ontstaan en dat er bij het openen van de deuren een grote chaos ontstaat; mensen dringen zo snel mogelijk naar binnen om de beste aanbiedingen te pakken, en niet iedereen komt daar altijd zonder kleerscheuren van af.

Vanuit de Verenigde Staten en Canada is Black Friday overgewaaid naar Europa en is het in onder andere Nederland en België ook een heus fenomeen geworden.

Black Friday aanbiedingen

Jammer genoeg zijn de kortingen die worden aangeboden in Nederland en België niet zo hoog als in de Verenigde Staten. Het is dus ook meestal niet nodig om elkaar de tent uit te vechten om als eerste in de winkel te zijn en die aanbieding te scoren.

In Amerika wordt soms tot wel 75% korting gegeven op sommige producten. In Nederland is het kortingspercentage wat lager, maar toch zijn er flink wat aanbiedingen waardoor je veel geld kunt besparen.

Cyber Monday

Wist je dat de aanbiedingen omtrent Black Friday niet alleen op de betreffende vrijdag geldig zijn, maar soms ook het hele weekend of zelfs tot en met de maandag erna? Vaak gaat het dan om kortingen bij webwinkels in plaats van fysieke winkels.

Black Friday is dus het perfecte moment om echt naar de winkels te gaan om te shoppen voor je kerstinkopen, maar alles wat je nog mist kun je dus gemakkelijk nog de maandag daarna online bestellen.

Natuurlijk kun je op Black Friday ook besluiten om online te gaan winkelen, zodat je geen last hebt van alle drukte en gekte op deze dag.

Welke winkels doen mee?

Tegenwoordig is Black Friday ook in Nederland en België een bekend fenomeen. Veel winkels doen daarom mee en hebben op deze dag veel scherpe aanbiedingen.

Hoe overleef je Black Friday?

We snappen heel goed dat je niet zit te wachten op de extreme drukte tijdens het Black Friday weekend. Maar soms zijn de aanbiedingen zó goed dat je toch graag even de stad in wilt duiken om deze te scoren! Hier volgen dan ook een paar tips om deze hectische dag te overleven:

Ga online shoppen

De beste tip om inkopen te doen én de extreme drukte te vermijden, is om online te gaan shoppen. Veel webwinkels zoals Name-it doen mee aan Black Friday en hebben daarom vaak hele scherpe aanbiedingen, maar die gelden meestal niet alleen in de winkel maar ook online, of juist alleen online! Vanuit je luie stoel kun je zo alles bestellen wat je nodig hebt.

Zet een wekker

Online shoppen is natuurlijk heel handig, maar ook bij een webwinkel kan een product natuurlijk uitverkocht raken. Er is nou eenmaal geen eindeloze voorraad. Wil je een bepaald product dus echt graag hebben?

Dan kun je voorkomen dat je het misloopt, door goed te kijken vanaf wanneer de aanbieding geldig is. Meestal is dat al vanaf middernacht, dus het kan slim zijn om die dag wat langer op te blijven.

Maak alvast een account aan

Weet je al precies bij welke webwinkels je iets wilt gaan bestellen? Dan is het goed om van tevoren al een account te hebben en ingelogd te zijn bij de webshop.

Sommige producten raken erg snel uitverkocht, en door al een account te hebben en ingelogd te zijn, ga je sneller door het bestelproces heen en is de kans iets kleiner dat je misgrijpt.

Maak een lijstje

Kijk van tevoren de aanbiedingen goed door, en maak een lijstje met producten die je graag wilt kopen tijdens Black Friday. Wil je bijvoorbeeld ook vast kerstcadeaus kopen of cadeautjes voor Sinterklaas?

Bedenk dan goed wat je iedereen wilt geven en of er een aanbieding tussen zit die je goed kunt gebruiken voor jezelf of een ander. Vergeet er ook niet bij te zetten bij welke winkel de aanbieding geldt.

Vergelijk de prijzen

Sommige winkels maken zich er schuldig aan dat ze bijvoorbeeld een week voor Black Friday veel prijzen ineens verhogen. Zo kost een televisie bijvoorbeeld eerst 800 euro, waarna de prijs wordt verhoogd naar 1000 euro, en de televisie tijdens Black Friday voor 750 euro verkocht wordt.

Je korting lijkt dan erg hoog, maar dit is slechts een trucje. Het is ook zeker niet verkeerd om te kijken bij verschillende winkels voor hetzelfde product, want soms kan de ene winkel nog een betere aanbieding hebben dan de andere.

Jisca