Skip to Content

Mc2 lab kit review thuis proefjes en experimenten te doen

Mc2 lab kit review thuis proefjes en experimenten te doen

Tienerspion McKeyla en drie hele slimme meisjes worden geheim agent om hun wetenschappelijke en technische kennis te gebruiken om misdaden op te lossen. Naast de tv-serie heb je ook leuke speelgoed sets die bij dit thema aansluiten. 

Project MC2

Zelf raakte ik pas geïnteresseerd in Scheikunde op de middelbare school. Spannend dat vak kreeg je nieuw in 3VWO en dat was toch leuk. Allemaal proefjes doen. Nou ja, dat stelden we ons dus voor.

Dat het in de praktijk ook betekende dat je de afkortingen uit het periodiek systeem uit je hoofd moest leren en dat het af en toe flink rekenen was, dat was toch een tegenvaller. Maar ondanks dat alles, vond ik het zo’n leuk vak dat ik het heb gehouden en er eindexamen in heb gedaan. Met succes.

Eigenlijk was het dus een gemis in mijn basisschoolperiode. Wij deden nooit proefjes. En thuis waren we heel creatief, maar zulke spannende dingen stonden niet op het programma. Maar dat was dan wel in de tijd van de reclame “Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid”. Een campagne om als meisje toch meer bètavakken te kiezen. Waaronder dus Scheikunde.

Nou deze Laboratorium Kit van de Netflixserie MC² had dus eigenlijk jaren geleden bedacht moeten worden. Wedden dat Scheikunde ineens een populair vak wordt?

Project MC²: Tienerspion McKeyla en drie heel slimme meisjes worden geheim agent om hun wetenschappelijke en technische kennis te gebruiken om misdaden op te lossen. Een serie dus die exclusief te zien is op Netflix. Al drie seizoenen. Met een dochter van 9 dus geen onbekend terrein.

McKeyla’s Ultimate Lab Kit

Toen we McKeyla’s Ultimate Lab Kit ontvingen, sprong ze dan ook een gat in de lucht. Wat een mooi cadeau. En dat is het zeker. De buitenkant is zo mooi vormgegeven. Roze met een rits als sluiting.

En een microscoop! Wat gaaf. En het enthousiasme werd niet minder toen de verpakking openging. Wauw, een echt laboratorium. Met reageerbuisjes, potjes, trechter, pipet en kijkglaasjes is het een complete set. Alles past ook precies in de mooie roze opbergkoffer.

1 nadeel: De microscoop werkt natuurlijk op batterijen. En niet op een simpele AA of AAA die bijna iedereen wel in huis heeft liggen, maar zo’n klein knoopbatterijtje. Jammer dat die niet wordt bijgeleverd, want nu konden we niet direct met de microscoop aan de slag.

Experimenteren

Dan eerst maar eens kijken in het boekje met experimenten. Veel dingen die je nodig hebt voor de experimenten, heb je wel in huis.

Wij kozen voor het experiment met de gummibeertjes. Maar bij gebrek aan gummibeertjes met colaflesjes.

We vulden 4 potjes, flesjes en reageerbuisjes met verschillende vloeistoffen. Zout water, azijn, limonade en gewoon kraanwater. Colaflesje erbij en wachten maar. En wachten maar. Dan duren enkele uren lang. Dan moet je veel geduld hebben. Jammer dat we nu niet verder kunnen spelen.

Maar het was het waard. Na een paar uur weer kijken. Spannend! Zouden we al iets kunnen zien? Nou eigenlijk nog niet veel. Nog een dag wachten dan maar. Ja daar kijk, is die niet groter geworden? Hmm toch wel lastig te zien in die verschillende potjes. Dus ze moeten eruit.

En dat blijkt nog best lastig. Met een pincet vielen ze uit elkaar. Dus schudden boven de gootsteen. Brr wat voelen ze vies.

Netjes naast elkaar op een stukje keukenpapier zie je wel verschil. En als je voorzichtig voelt met je handen ook.

Zie jij welk colaflesje in welke vloeistof heeft gelegen?

Floortje