Skip to Content

Mind Designer Robot Clementoni review

Mind Designer Robot Clementoni review

Ik ben al tijden fan van het Italiaanse merk Clementoni dat speelgoed maakt dat de ontwikkeling stimuleert. Afgelopen jaren heb ik al speelgoedreviews mogen schrijven van onder andere de loopwagen en het voetbalspel, want speelgoed is natuurlijk vooral leuk en het is fijn als je er wat van leert, zoals omgaan met winnen en verliezen.

Ze hebben echter niet alleen speelgoed voor jonge kinderen. In de wereld die steeds digitaler wordt is het natuurlijk positief als die ontwikkeling ook gestimuleerd wordt.

Zelf ben ik van oorsprong een echt beta-meisje en ik hoop die verwondering bij mijn kinderen ook aan te wakkeren. Door ze daar op een positieve en leuke manier mee kennis te laten maken.

Gelukkig gebeurt dat niet alleen thuis, maar ook op school. Waar ze bijvoorbeeld met de bee-bots werken en diverse opdrachten doen. Voor thuis komt er steeds meer speelgoed op de markt waarmee ze spelenderwijs hiermee bekend worden.

Zo heb je de Clementoni Coding Lab collectie. Deze bestaat uit drie producten: DOC Talking Robot, Mind Designer en Robomaker. Ik mocht er een reviewen en mag onderaan de andere twee weggeven!

Spelend leren programmeren

De Clementoni Coding Lab collectie bestaat zogezegd uit drie producten. Vorig jaar was DOC, de educatief pratende robot genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2017 in de categorie 4 & 5 jaar.

Dus toen ik hem zag staan terwijl we last-minute kerstinkopen deden, en de kinderen zelf 1 doos mochten uitzoeken kon ik het niet laten om die te laten staan. Die ging mee als ‘bonus’, omdat ik het zelf belangrijk vind dat dit gestimuleerd wordt.

En voor het geld hoef ik het niet te laten, want speelgoed van Clementoni is niet alleen kwalitatief goed maar ook zeer betaalbaar. Ze hebben hier het afgelopen jaar veel mee gespeeld, en zij zijn niet de enige. Ook papa en mama, en zelfs oma en opa moesten er natuurlijk ook mee spelen. Maar dan wel met wat meer uitdaging.

Voor kinderen vanaf 10 jaar en ouder heb je de Robomaker. Hierbij ga je eerst aan de slag om een robot te maken en vervolgens kan je die robot aan het werk zetten om te programmeren.

Mind Designer Robot Clementoni review - Mamaliefde

Mind Designer Robot

Tijdens de jurydag van Speelgoed voor het Jaar 2018 maakte ik kennis met het soort van grotere broertje van deze robot. Namelijk de Mind Designer Robot, deze biedt meer uitdaging en is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar doordat hij over meer functionaliteiten beschikt.

Nu mocht ik als bestuurslid van de Stichting Speelgoed Nederland geen stem uitbrengen, maar tijdens de demonstratie en het ’testen’ (lees spelen) was mijn interesse gewekt. En ik was niet de enige, want hij werd zowaar genomineerd voor speelgoed van het jaar in de categorie 7 & 8 jaar.

Toen ik werd gepolsd of ik een samenwerking zag zitten en deze robot wilde reviewen en weggeven in een winactie, zei ik natuurlijk meteen ja!

Creatieve robot

Aan de ene kant is de Mind Designer Robot zoals de naam het al een beetje verklapt een creatieve robot. Je kan de robot namelijk laten tekenen. In het midden loopt er een buis waar je één van de bijgeleverde stiften kan steken.

Vervolgens kan je er voor kiezen om de robot direct een figuur te laten tekenen vanuit de robot of gebruik te maken van de app. De app is zowel beschikbaar voor Android als iOS-toestellen en kan je gratis installeren.

Via Bluetooth kan je een koppeling maken met de robot om opdrachten te versturen, maar je kan ook direct vanaf de robot laten tekenen. Onze voorkeur gaat uit naar de app, omdat je dan visueel ziet welke opdracht je geeft. Er zijn twee verschillende opties beschikbaar.

Mind Designer Robot Clementoni review - Mamaliefde

Vrij tekenen

De kinderen vinden dit creatieve de meest interessante optie van deze robot. We beginnen met het zelf tekenen, ook zonder robot kan je zelf je tekening op de app maken. Je tekent met lijntjes een figuur die je opslaat.

Zodra er een koppeling is gemaakt met de robot kan je hem de opdracht geven die te gaan tekenen. Zo maken we een huis en iets wat doorgaat als vierkant.

Mind Designer Robot Clementoni review - Mamaliefde

Tangramfiguren tekenen

Omstebeurt maken ze een tangram op de telefoon om vervolgens de robot de opdracht te geven die te tekenen. Eén keer blijf hij een beetje haken waardoor de kop van de zwaan halverwege de nek wordt getekend.

Dit kan komen doordat het papier echt heel strak en glad moet zijn zonder vouwen (het beste kan je hem dan ook vasttapen) en geen al te lange lijnen. We laten de robot een boom tekenen, maar ook een kat en een vos.

Nadat de opdracht is gegeven gaat de robot direct aan de slag, het blijft spannend tot hij klaar is. Dan kan je de robot optillen en zien of de tekening gelukt is. Dochterlief gaat met de tekeningen aan de slag om ze te kleuren en vervolgens uit te knippen.

Mind Designer Robot Clementoni review - Mamaliefde

Programmeren

Natuurlijk proberen we ook de programmeerfunctie uit. Dit is net een stap ingewikkelder en past het leeftijdsadvies ook bij.

Je kan de robot zowel direct als robot programmeren als via de app. Via de app heeft als voordeel dat je ziet welke opdrachten je in welke volgorde hebt gegeven, het maakt de opdracht een stuk visueler.

Daarnaast kan je werken met ‘blokjes’ van opdrachten, zoals rechtdoor en hoek maken als blok en die dan een aantal keer herhalen. Naast de stappen kan je ook kiezen voor afstand en in welke hoek de robot zich moet bewegen.

Zo worden kinderen uitgedaagd om niet alleen te oefenen met het programmeren, maar ook een stukje wiskunde. Zodra de reeks (maximaal 40) klaar is kan je de robot geven die te volgen. Dit kan je doen met stift, zodat je kan zien wat het patroon is wat hij maakt. Of zonder stift door te oefenen met links en rechts.

Speelmat

In de doos wordt ook een speelmat meegeleverd, deze is wel opgevouwen dus moet je heel goed vlak houden anders komt de robot niet over de vouwen heen. De speelmat is aan beide kanten bedrukt.

Op de robot zitten twee functies waar je uit kan kiezen; zowel free waarbij je zelf vrij kan programmeren en tekenen. Ideaal om een beetje bekend te raken met de robot en een functie ‘game’ waarbij ze echt opdrachten moeten gaan uitvoeren.

Mind Designer Robot Clementoni review - Mamaliefde

Obstakelparcours

We beginnen zelf met het doolhof waarbij lasers obstakels zijn die niet gepasseerd mogen worden en de robot op zoek is naar een voorwerp waarmee hij de deur kan openen. Het verschil met doc is dat je niet alleen van a naar b moet programmeren, maar ook meteen door moet denken naar c.

Terwijl mama en papa omstebeurt bedenken hoe de route moet verlopen vinden de kinderen het geweldig om dit in te voeren in de robot. Daarna ok en afwachten of de robot de juiste weg aflegt.

Zodra de basis van het programmeren onder de knie is kan je het natuurlijke en stapje ingewikkelder maken en 3D gaan werken. Je kan een parcours uitzetten met blokken en bruggen waar hij onderdoor moet of juist omheen.

De kunst is om hem dan zo te programmeren dat hij langs de obstakels naar de finish rijdt. Iedere beweging is standaard een x-aantal cm en de hoek 90 graden zodat je daar rekening mee kan houden met het uitzetten.

Bij deze opdrachten zitten er ook meerdere opdrachten achter elkaar zodat je moet ‘doordenken’. Op dit moment hebben ze hier nog even hulp bij nodig, van a naar b lukt prima, en van b naar c kunnen ze ook goed programmeren. Maar die twee achter elkaar en hoe je dan moet denken terwijl de robot nog op start staat is even wennen.

Mind Designer Robot Clementoni review - Mamaliefde

Cijfers en rekenen

Aan de andere kant van de speelmat staan er cijfers, ook hier wordt dus weer de link gelegd naar het rekenen / wiskunde. Je krijgt eerst twee cijfers die je moet invoeren en vervolgens moet je een rekensom maken om bij het eindgetal uit te komen.

Dit spel hebben we nog maar even laten gaan. Wel is het fijn dat de robot dus meegroeit met je kind en je er dus heel lang profijt kan van hebben (of dat kinderen van verschillende leeftijden er allebei mee kunnen spelen en uitgedaagd worden op eigen niveau).

Pratende robot

Je kan de robot direct programmeren met de knopjes die op zijn rug zitten of opdrachten versturen via de app. Daarnaast is er nog een derde mogelijkheid; namelijk spraak. Als je dat inschakelt, kan je met de robot communiceren en op die manier opdrachten versturen.

In het boekje staan de opdrachten die je kan geven, zoals welkom heten of een programma kiezen. Binnen het programma kan je vervolgens kiezen voor een opdracht.

Bijvoorbeeld om iets te tekenen of om een bepaalde stap te zetten. Wil je een ander spel kiezen moet je eerst terug naar het ‘menu’ en dan kan je door naar het volgende spel.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. suzanne kooremans schreef:

  ik wil graag de robomaker winnen voor mijn dochter van 10 jaar, op school hebben ze al eens geleerd hoe je moet programeren dus hoe leuk zou het zijn als ze daar thuis verder mee aan de slag kan!

 2. Anja schreef:

  Wat zou het geweldig zijn om de Robomaker te winnen voor onze Luuk van 10 jaar. Stoer dat je hem ook zelf moet opbouwen!!
  De Mind designer Robot krijgt de jongste telg kado van Sinterklaas. Ssssst, niet verklappen ?

 3. Martijn Berkenfeldt schreef:

  De producten van Clementoni lijken me fantastisch speelgoed, zeker nu ik de reviews gelezen heb. Mijn zoontje Bram (6 jaar) zit nu in een fase dat hij graag dingen wil gaan leren. Maar zijn motto is “Het hele leven is 1 grote bijzaak van spelen”. Het speelgoed van Clementoni combineert die 2 dingen volgens mij prima. Dus ik heb net de Mind Designer Robot besteld. Maar ik doe ook graag mee aan deze actie, om te proberen een Clementoni Doc te winnen.

 4. Sanne schreef:

  Wat super leuk!! Ik ben zeker enthousiast:)
  Ik heb interesse in de Robotmaker (10+) voor mijn nichtje. Zij zou dit ontzettend leuk vinden om te doen. En dan leen ik hem ook een keertje om te gebruiken in mijn klas ;)

  Groetjes Sanne

 5. lucie schreef:

  Jongere broer heeft de cyber robot 8+ gekregen en is er helemaal weg van en de oudste is er ook weg van. Daarom lijkt het mij voor hem leuk de Robomaker 10+ te ontvangen.

 6. Carina schreef:

  Hoi Linda,
  De Robomaker is een perfect kado voor mijn zoon Gijs van 10. Hij heeft laatst met school met een project een klein robotje moeten maken en kwam helemaal enthousiast thuis van school. (en dat zegt wat! ;). Hij wil heel graag op zijn PS spelen maar dit is natuurlijk een geweldig alternatief waar wij als ouders natuurlijk alleen maar blij van worden!
  Gr. Carina

 7. Annelies Boom schreef:

  Onze zoon van 10 zal heel blij zijn met de robomaker 10+. Hij bouwt met (technisch) Lego de mooiste zelfbedachte creaties. Met de robomaker kan hij heerlijk gaan bouwen en uitvinden.

 8. Janka Huijzer schreef:

  Zou graag mijn kleinzoon van 5 willen verrassen met de Clementoni Doc. Hij en zijn 2 zusjes en broertje hebben de afgelopen jaren veel meegemaakt. Dit vrolijke mannetje zei vanavond dat hij heel graag een robot wilde hebben. Zou hem enorm gelukkig maken.

 9. C Flanders schreef:

  Ik doe graag mee voor mijn zoontje die net voor sinterklaas 5 wordt. Op school vindt hij het leuk om met de bee-bot te spelen. Met de Clementoni Doc zal hij heel blij mee zijn.

 10. Esther Spaans schreef:

  De Robotmaker voor mijn super neefje van 11 jaar zou een heel mooi Sint of Kerstcadeau zijn.
  En sowieso dank voor de leuke review!

 11. Susan schreef:

  Wij doen graag mee! Grote wens zou in vervulling gaan voor onze 8 jarige dochter!

 12. Jolanda schreef:

  Graag zou ik mijn zoon van 7 hiermee willen verrassen (hij had hem omcirkeld voor een Sinterklaas kado) en best prijzig
  ….. was benieuwd naar de review en kwam hier terecht ?

 13. Wilhelmina schreef:

  Super leuke actie! Zou een geweldig kado zijn voor mijn zoontje van bijna 5, zeker ook omdat het hem zal helpen en stimuleren bij het praten waar hij nu nog in achter loopt.
  We keep our fingers crossed ???

 14. Joao Neto schreef:

  Onze zoontje van 4 heeft een spraakachterstand en loopt bij de logopedie. Wij zijn ervan overtuigd dat een pratende robot zijn maatje kan zijn om de achterstand in de lopen.

 15. Marloes schreef:

  Hoi! Dat is nog eens een mooie cadeau! Ik maak mijn dochter van 5 vast heel blij met een pratende robot. Kan ze net als haar oudere zus aan de slag met programmeren.

 16. isabelle schreef:

  als het nog niet te laat is zou ik ook heel graag kans maken op de pratende robot DOC. ik kwam op deze blog terecht na googlen “programmeren” “kinderen” en het zou super leuk zijn mocht ik deze ook aan mijn kinderen kunnen schenken.

 17. Sandra schreef:

  Ik zou heel graag de Robotmaker voor mijn zoontje winnen. Echt iets voor hem. Hij is gek op robots, games etc. en wil later hacker worden!!! :)

 18. Karen van de Vliet schreef:

  Hoi Linda,
  Super leuk dat je twee robots mag verloten! Bij deze geef ik mijn zoon Raaf van bijna 9 op. Die robotmaker is natuurlijk de uitdaging?

  Succes en veel plezier met verloten!

  Groet
  Karen

 19. Maja schreef:

  Leuke en nuttige review over de Mind Designer! Hierdoor weet ik nu dat de Clementoni Doc meer geschikt is voor mijn 4 jarige zoontje en bijna 6 jarige dochtertje.
  Met de winactie doe ik dus graag mee!

 20. Lisa schreef:

  Ik zou heel graag met de Clementoni Doc aan de slag gaan in mijn klas! Geen leukere manier om de eerste stappen van het programmeren te leren kennen! Al spelend leren, het motto om 6-jarigen iets bij te brengen!

 21. Roos schreef:

  Ik doe graag mee voor mijn drie kinderen. De clementi doc hebben ze denk ik alle drie plezier van!!!

 22. Silvia schreef:

  Oh wat leuk! Ik zou graag, voor mijn zoon, de robotmaker winnen! Spannend!!!
  Wat zou het supertof zijn als we hem winnen, onze duimen gaan in turbostand

 23. Fam schreef:

  Een mooie combinatie van creativiteit, spelen en digitale mogelijkheden. Onze rekenwonders van 5 en 8 zouden het geweldig vinden!

 24. Tamara Huigen schreef:

  Ik weet zeker dat mijn dochter van 5 de robot doc helemaal te gek zal vinden, dus ik doe graag mee.

 25. Janke schreef:

  Ik zou graag mee willen doen voor de doc. Deze zou goed van pas komen bij het leren programmeren op school (groepen 3,4,5). Vorig jaar hebben we beebots geleend. De kinderen waren daar heel enthousiast over. Helaas moesten die beebots terug. De doc lijkt me een robot die wel net zoveel kan.

 26. Marianne schreef:

  Wauw! Mijn zoon van bijna 5 zal de pratende robot geweldig vinden! Ik doe dus graag mee! ?

 27. Yvette schreef:

  Geweldige ontwikkeling in speelgoedland, past helemaal in deze tijd.
  De robotmaker is echt iets voor mijn dochter van 10.

 28. Margon Langen schreef:

  Ik wil heel graag voor mijn klas (groep 7) de robotmaker winnen. Ze zijn dit jaar al enthousiast gemaakt met de Beebot en Osmo, maar die moeten terug naar een andere school. Einde speelplezier. Voor sinterklaas mag ik een cadeau voor de klas uitkiezen en dit lijkt me fantastisch!!

 29. Alida Evers schreef:

  Oh ik loot ook graag mee als dat nog kan!
  De doc voor 5+ lijkt me super voor mijn dochter van 3 met een ontwikkelingsvoorsprong. Zijn erg aan het zoeken in wat aanspreekt en dit klinkt veelzijdig en creatief denkend.
  In elk geval een goeie tip voor december

 30. Judith schreef:

  Ik doe graag mee voor de Doc voor mijn 5 jarige!

 31. Rianne schreef:

  Eindelijk eens een winactie waar je geen facebook voor nodig hebt! Onze dochter van 5 jaar zou heel graag de Pratende robot willen hebben. Onze 11 jarige zou heel graag de andere robot willen hebben. De robots zijn beiden welkom om hier te komen wonen ;-)

 32. Rianne schreef:

  Op zoek naar een review over de Clementoni pratende robot voor mijn net 5 jarige dochter kwam ik op jouw site terecht. Wat een leuke review en wat een interessante robot! Deze zou geweldig zijn om in de zak van Sinterklaas te stoppen. Kan nu haar snoetje al voor me zien. De robot is van harte welkom!

 33. Moniek schreef:

  Ik zou graag mee doen voor de robotmaker! Ik heb een hele slimme bijna acht jarige die denk ik met een beetje hulp al een heel eind komt.

  Groetjes Moniek

 34. Jannie schreef:

  Wauw wat een leuke robots. Onze zoon is nu al dol op programmeren (5jaar) voor hem zou de pratende robot helemaal geweldig zijn.

 35. Nicola schreef:

  De RobotMaker zou een perfect kado zijn voor mijn kleine uitvinder!

 36. Hanneke schreef:

  De robotmaker lijkt me echt fantastisch voor onze oudste dochter. Eindelijk iets waar ze zich wat langer in vast zal kunnen bijten.

 37. Ester schreef:

  Ik doe mee voor mijn dochter die op school vaak uitdaging tekort komt en waarmee ik met dit speelgoed haar creatieve denken en het leren plannen en vooruitdenken thuis ontzettend goed mee zou kunnen stimuleren! Met haar bijna 10 jaar ga ik voor de robomaker. Duimen maar!!!!!!!

 38. Linda schreef:

  Wat een geweldig product! Graag doe ik mee voor mijn 2 dochters voor de 10+ robotmaker, een perfect kado voor de feestdagen!

 39. Annika schreef:

  De pratende robot is echt heel leerzaam en leuk voor mijn beide kinderen. Oh wat zouden zij er blij mee zijn. In afwachting! Grtjes annika

 40. Esmeralda schreef:

  Wauw wat gaaf! Ik waag graag een kansje voor de robotmaker. Wat goed dat ze dit steeds meer stimuleren op vroege leeftijd.

 41. Gonny schreef:

  Wat een uitgebreide review.
  Ik heb meteen even gekeken bij bol.com….met 3 kinderen tussen 5 en 12 zonder enige programmeer ervaring wil ik meedoen voor je kleine robot.
  Mochten ze er mee uitgespeeld zijn dan gaat ie mee naar mijn werk … In groep 5 komt ie zeker van pas.

 42. Linda schreef:

  Ik wil heel graag de Clementoni doc winnen voor mijn klasje. En dan in het weekend en vakanties gaat hij mee naar huis voor mijn eigen kids!

 43. Cindy schreef:

  Ik doe graag mee voor mijn neefje kilyan ( 6 jaar )
  Voor hem waag ik een kansje en misschien danst de robot binnenkort een vreugdedansje ??

 44. Dorien schreef:

  Wow wat een ontzettend gave winactie. Mijn zoontjes van 3,4 en 6 willen net zo worden als papa en papa is een programmeur. Ik ben super enthousiast over het educatieve speelgoed van Clementoni, omdat mijn kinderen altijd op zoek zijn naar uitdagingen, die ze op school niet altijd krijgen. Voor mijn 3 jongens die willen programmeren wil ik dan ook graag de pratende robot winnen, zodat ze er alledrie mee kunnen spelen

 45. Hippiemeisje, een persoonlijke blog schreef:

  wauw, ik doe graag mee!

  • Heleen schreef:

   Geweldig leuk & leerzaam speelgoed; activeert het kind om na te denken, ontwerpen, stappenplan te maken etc. Mijn zoontje zou graag de robotmaker verwelkomen in zijn kamer ?

 46. Alies schreef:

  Heel graag de robotmaker voor m’n plusklas. We zijn al bezig geweest met programmeren op papier. Dit zullen ze helemaal gaaf vinden!

 47. Rianne schreef:

  Wat een gave winactie!
  Ik doe graag mee voor de Clementoni Doc voor mijn dochter. ?

 48. Michal schreef:

  Ik doe graag mee voor de robomaker. Ben benieuwd of dat leuk is voor een dertienjarige…

 49. Inge schreef:

  Wow de Robomaker zou Fleur helemaal fantastisch vinden. Voor haar zusje zullen we dan de mind designer robot zelf maar kopen want die past beter bij haar leeftijd! Wat een mooie, leerzame decembercadeaus zouden dat zijn!

 50. Tessa schreef:

  Gaaf! De pratende robot zou echt geschikt zijn voor mijn zoontje van 6! Hij heeft wat extra uitdaging nodig naast het gewone spelen ivm zijn manier van leren.
  Zou geweldig zijn om hem de robot te kunnen geven!

 51. Maaike schreef:

  Ik zou de pratende robot zo leuk vinden als aanvulling op de taalontwikkeling van mijn dochter!

 52. Ilse schreef:

  Wij doen graag mee voor de Robomaker.
  Speelgoed wat mijn oudste zoon weer zal uitdagen!

 53. Ilse schreef:

  Mijn oudste zoon zal de Robomaker geweldig vinden. Speelgoed wat hem zal uitdagen! Wij doen dus graag mee met de winactie.

 54. Corinne de Graaf schreef:

  Ik doe graag mee voor de robotmaker.
  Lijkt mij een leuk cadeau voor mijn zoon van 9 jaar en mijn dochter van 11 jaar.

 55. Maarten schreef:

  Jaa de pratende robot voor onze 2 meiden. Zullen ze supergaaf vinden!! (en papa ook ?)

 56. Eva schreef:

  Wat een gave winactie!
  Ik doe graag mee voor mijn twee meiden van 3 en 6, dan graag de versie 5+

 57. Danielle (en Cas) schreef:

  Wauw! Wat gaaf! Snap dat je daarmee graag wou spelen. En wij ook! Mijn zoontje is 6 jaar, dus de doc sluit mooi aan. Erg benieuwd naar. Ik doe dus graag mee om deze te winnen!

 58. Trotsema fati schreef:

  Ik waag heel graag een kans op de pratende robot (5+) voor mijn zoontje van 5 en mijn dochter van 7 jaar!

 59. Esther schreef:

  Voor mijn zoon de Robotmaker! We hebben voor onze dochter Doc aangeschaft, cadeau voor het afzwemmen. Hoe gaaf zou het dan zijn als onze zoon de Robotmaker wint. Kunnen ze beide programmeren. Net zoals op school!

 60. Cora van der Bijl schreef:

  De Doc graag voor twee kids een van 7 en een van 5

 61. Trotsema fati schreef:

  Ik waag heel graag een kans op de pratende robot (5+) voor mijn zoontje van 5 en dochter van 7 jaar.

 62. brants harry schreef:

  leuk een robot bouwen, dus doe ik graag mee voor de RoboMaker voor mijn kleinzoon die zeer blij mee zal zijn

 63. kempenaers anita schreef:

  doe graag mee voor mijn kleinzoon voor de robomaker die hier zeer veel plezier gaat aan beleven

 64. Cox Wim schreef:

  Heel graag zou ik voor onze kleinzoon kans maken op de Robomaker, omdat hij hier zeker door geprikkeld zou worden

 65. Sonja Hubregtse schreef:

  Super leuk ! M’n zoon wordt eind november 10 jaar en die is helemaal weg van robots. Filmpjes van Youtube kijkt hij regelmatig. Hoe leuk zou het zijn om deze Robotmaker te winnen…Wall-E kijkt hij overigens ook blauw ;) Zou geweldig zijn om z’n eigen Wall-E te kunnen bouwen…

 66. Susan schreef:

  Super gaaf! Ik doe graag mee voor de doc. Onze tweeling jongens Jelle en Thijs worden in december 5 en gaan dit geweldig vinden!

 67. Sophie schreef:

  Clamentoni doc dat zou mijn dochter van 6 superhaast vinden. Ze wil altijd alles weten en zit in de bloei van haar ontwikkeling. Dit zou ze dan ook super gaaf vinden.

  Mvg sophie

 68. Sharon schreef:

  De pratende robot van 5+. Supergaaf zelfs voor papa en mama om mee te spelen

 69. Sylvia schreef:

  Wat gaaf dat jij dit mag weggeven. Ik doe graag mee voor mijn dochter. Ze heeft net na schooltijd een paar programmeer lessen gevolgd waar verschillende dingen aan bod kwamen zoals kinderprogrammeer site en 3 d pennen. Zij most deze lessen nu al een zou dan thuis verder kunnen.
  Wij zouden graag kans maken op de robo maker ???

 70. Joke schreef:

  Wij experimenteren heel graag met robots en programmeren. Mijn kids zijn graag proefkonijn zodat mama al hun ideeën in de klas kan gebruiken. We zullen er hier uren zoet mee zijn en onze kennis graag doorgeven. Welk pakket maakt hier niet uit. 3 Kids in de leeftijd tussen 6 en 12.

 71. Geartsje stok schreef:

  Zou heel erg graag de clementpni doc willen winnen voor onze meiden. Hier zouden ze heel wat speelplezier mee kunnen hebben??

 72. Sylvia schreef:

  Oooh wauw wat een leuke robots! Ik doe graag mee voor onze oudste dochter van 4,5 die helemaal into het tellen, cijfers en letters leren is. Haar hele verlanglijstje staat vol met robotachtige cadeaus, dan win ik graag een educatieve voor haar :)

 73. Nathalie schreef:

  Wauw! Heel gaaf voor onze meiden van net 5 en 7 jaar! Dus de pratende robot daar zouden ze erg blij van worden.

 74. Sandra schreef:

  Graag doe ik mee voor de robomaker voor mijn twee kids die graag een nieuwe uitdaging aangaan!

 75. Silvia de Vries schreef:

  Wat zou het gaaf zijn om “mijn” 26 kinderen daar mee te verrassen. Mijn zoon en dochter zouden er meteen mee an de slag gaan. Daarna de 24 uit mijn klas! Ik zou dit heel graag voor ze willen winnen!

 76. Veronique schreef:

  Ik zou heel graag mee willen doen voor de Robotmaker (10+) ik ken een bijzonder mannetje die dit helemaal het einde zou vinden waar ander speelgoed hem niet tot nauwelijks kan boeien, hij is echt een denkertje. Mijn dochter is nog geen 2 dus valt helaas af, maar ik wacht vol verwachting op de dag dat ze dit soort speelgoed kan waarderen.

 77. Marloes schreef:

  Wow wat gaaf voor mijn zoontje. Doe graag mee voor de pratende robot!

 78. Jonneke Timmermans schreef:

  Clementoni Doc voor Tije (6 jaar)

 79. Tamara schreef:

  Wat super leuk, onze twee kinderen van bijna 6 en 4 zijn echte ontdekkers en zouden dit fantastisch vinden. Hun papa is ook altijd bezig met programmeren en zou dit ontzettend graag met ze willen doen nu hij herstellende is van darmkanker.

 80. Anoek schreef:

  Dit zou geweldig zijn voor de kinderen van mijn groep 2 en kinderen uit de groepen 2 en 3 van mijn collega’s! Ik doe graag mee voor de sprekende robot.

 81. Saskia schreef:

  Ik doe graag mee voor de robotmaker voor mijn zoon van bijna 10 jaar oud. Superleuk om hem hiermee te kunnen verrassen.

 82. Sawa schreef:

  Ja heel graag!! Ons zoontje Leto van bijna 5 zou dit helemaal geweldig vinden! Het liefst DOC, de sprekende robot. Ik ben al helemaal benieuwd naar deze robot en denk dat Leto staat te springen bij het uitpakken van zo’n bijzonder cadeau.

 83. Nienke T Schroots schreef:

  Wat leuk dat er steeds meer manieren zijn waarop kinderen spelenderwijs kennis kunnen maken met programmeren. Vorig jaar heeft mijn jongste DOC van de Sint gekregen, super leuk! Voor de oudste wil ik heel graag de RoboMaker winnen, kan me er nu al op verheugen haar ermee aan de slag te zien gaan.

 84. Linda schreef:

  Ik doe heel graag mee voor de Clementoni Doc, op school werken ze met een Bee-bot, daar zijn ze helemaal gek van, lijkt mij super om er thuis ook mee aan de slag te gaan met de kinderen.

 85. Judith schreef:

  Als moeder en juf vind ik de pratende educatieve robot een heel leuk december cadeau voor mijn dochters van 4 en 8.

 86. Christel schreef:

  Ik zou heel erg graag meedoen voor de robotmaker. Mijn zoon is 10 jaar, en ik vind het ontzettend moeilijk om een leuk cadeau voor hem te vinden voor vijf december. De robotmaker gaat hij zeker heel erg leuk vinden.

  • Maaike schreef:

   Ik doe graag mee voor de Robotmaker, mijn (bijna) 10-jarige zal zich hier vast prima mee vermaken :-)

 87. Sofie De Neve schreef:

  Wij doen graag mee voor de robot maker, ik heb een grote robot- en programmeerfan!

 88. elisabeth maria martina schreef:

  wat een geweldig gebaar, verras mijn kleinzoon maar met zo’n prachtig exemplaar #duimenmaar
  hij gaat vast helemaal uit zijn plaat als de naam van oma hier als winnaar van de ROBOMAKER staat

 89. Lieke schreef:

  De doc lijkt me heel leuk voor mijn meiden van 5 en 7, dus ik doe graag mee met de winactie!

 90. Marita Cuypers schreef:

  Ik zou voor de Robomaker willen meedoen voor mijn kleinzoon. Lijkt me heel interessant om hiermee de technische knobbel te prikkelen hihi!

 91. Anna schreef:

  Woei! Wat zou ik mijn bonuszoon van 9 jaar blij maken met de Clementoni Robotmaker! Hij weet door zijn vader al vanalles van robots en programmeren en wil het heel graag zelf leren. Ideaal cadeau voor hem dus!

 92. Réwana schreef:

  Oh cool, denk dat Lévi 5jr de pratende robot hartstikke gaaf gaat vinden, dus we wagen een gokje;)

 93. Lenneke schreef:

  Ja, graag voor mijn zoontje. De pratende robot zal hij geweldig vinden!

 94. Monique schreef:

  Ik zou graag de Robomaker winnen omdat mijn oudste (9) vooral heel handig met computers is en al een beetje geproefd heeft aan het programmeren. Ik merk dat hij zijn broertje (7) en zusje (6) erbij betrekt waardoor er leuke ideeën ontstaan. Ik als moeder wordt natuurlijk ook blij als ze én educatief bezig zijn én tegelijkertijd ook samenwerken!

 95. sylvia schreef:

  ooohh wauw, wat gaaf zijn deze robots zeg, onze zoon is helemaal weg van robots , techniek en hij houdt van uitdagingen, dus ik denk dat hij heel blij zou worden van de robomaker, deze mama maakt heel graag kans bij deze actie??

 96. Judith schreef:

  Oh wow de pratende zal mn 5jarige geweldig vinden!!

 97. Renske schreef:

  Ik doe graag mee voor de DOC. Lijkt me supertof om met mijn 28 kindjes (in de klas) uit te proberen.

 98. Hetty Lammers schreef:

  Gaaf
  Ik doe mee voor de robotmaker! Leuk voor mijn kids!

 99. Miekske Dingens schreef:

  Ik zou heel graag voor ons 4-jarig zoontje meedoen voor de Robot Doc <3 Lijkt me echt leuk om hiermee aan de slag te kunnen gaan!

 100. Mara schreef:

  O wat gaaf! In mijn klas zie ik hoe enthousiast kinderen hiervan worden! Wat zou ik de pratende robot graag aan mijn zoontje kado geven! Stiekem kan ik de robot dan ook nog mee naar het werk nemen en er nog meer kinderen blij/ kennis mee (laten)maken. Ik ga heel hard duimen!

 101. Danielle schreef:

  Een pratende robot zou fantastisch leuk zijn voor min zoontje van 5 jaar. Thijmen doet dan graag mee voor Clementoni Doc!

 102. Sandra schreef:

  Wat een gaaf ding. Ik doe mee voor de pratende robot geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

 103. Mieke schreef:

  De Robot maker lijkt ons super. Maar de pratende robot die ook.
  Qua leeftijd is de pratende robot geschikter.
  We doen graag mee.

 104. Manon schreef:

  Ik doe graag mee voor de pratende robot!

 105. Natascha schreef:

  Super graag die 5+! Mijn zoon is zeer geïnteresseerd in de technologie dus zou dit super vinden.

 106. Noor Rademakers schreef:

  Mijn zoon is gek van alles wat met robots te maken heeft. Ik zou graag de robot maker voor hem winnen

  • Trienke Brouwer schreef:

   Ik doe graag mee voor mijn groep 3 van de Professor Casimirschool . Ik ga voor de pratende robot. Mijn groep met veel jongens zal dit fantastisch vinden.

 107. Viv Schobben schreef:

  Wauwww dit is echt geweldig voor onze topper! Idd de feestdagen komen er weer aan en hij is ook nog eens 23 december jarig. Hij is gek op alles wat met techniek en wetenschap te maken heeft, reuze interessant. Dit zou een geweldige verrassing voor hem zijn en ik ga voor de robotmaker. Uren plezier zie ik hierin (heb ook even op google gespiekt). Clementoni heeft sowieso heel interessant speelgoed en “het grote scheikundelab” is hier in huis ook een grote hit. Mijn duimen gaan keihard draaien want hier wordt hij ontzettend blij van. Een geweldige kans!

 108. Marieke De Jonge schreef:

  Ik zou graag kans maken op de Robomaker voor zoon Daan. Hij is heel creatief en kan uren bezig zijn met het maken van zelfbedachte spelletjes. Ik vind het als ouder ook belangrijk dat speelgoed educatief en uitdagend is. Leuke kado tip voor Sinterklaas!

 109. Femke schreef:

  Met zonen van bijna 4, 7 en bijna 10 maakt het niet uit maar als ik zou mogen kiezen dan ga ik voor de robotmaker voor de oudste, die heeft hem namelijk op zijn verjaaedagslijstje staan!

 110. Eva schreef:

  Mijn dochter van bijna 7 zal de pratende robot echt geweldig vinden! En wellicht stimuleert de robot ook de spraak van mijn jongste van bijna 3, die doet er nu nog weinig moeite voor :)

 111. Frans Jurriens schreef:

  Wat een gaaf speelgoed tegenwoordig.
  De Robomaker lijkt mij super tof voor mijn zoontje. Hij bouwt steeds robots met lego en op zijn tablet vindt hij programmeren leuk.
  Robomaker lijkt met dan ook de ultieme combinatie van beide :)

 112. Bo van Oversteeg schreef:

  Leuk om jouw blogs te volgen. Ik heb hier twee jongens van 4 en bijna 6. Waarvan ik zeker weet dat ze de pratende robot helemaal geweldig zullen vinden. Daar zullen ze samen en alleen uren speelplezier mee hebben.
  Duimen voor mijn Sill en Sebas

 113. Marjo Van leeuwen schreef:

  Wauw wat gaaf! Ga voor de clementoni doc. De jongste is 5 en de oudste7 en 8 dus lijkt mij leuk voor alle 3. Fingers crossed

 114. Frans Jurriens schreef:

  Tegenwoordig is er zulk vet speelgoed. Voor mijn zoontje lijkt me de Robomaker echt top. Hij is met lego al druk met robots maken. En op zijn tablet met programmeren. Robomaker lijkt me een toffe samenspel van beide! :)

 115. Ellen snuverink schreef:

  Wow de clementoni doc lijkt mij geweldig voor roy en Féline om samen mee aan de slag te gaan. Ik doe mee!

 116. Nienke schreef:

  Ik maak heeeeel graag kans op de Robotmaker voor mijn meiden van 9 en 11 jaar???Leerzaam en leuk tegelijk!

 117. Ellen snuverink schreef:

  Wow super gaaf!! Dit is echt wat voor Féline om samen met haar papa te gaan doen. Ik doe dus graag mee met deze winactie voor de clementoni doc!
  Duimen nu

 118. Charlotte schreef:

  Ik doe graag mee voor de pratende robot. Bij Aukje op school zijn ze vorig jaar ook bezig geweest met programmeren dus ze kent dit al een beetje en was erg enthousiast!

 119. Jikke schreef:

  Ik doe mee voor de Robotmaker voor mijn zoon van 11. Heel erg gaaf!

 120. Ina Lindeman schreef:

  Ik zou graag meedoen voor Doc de pratende robot. Ik denk dat Okko (5) die echt heel gaaf zou vinden. Vorig jaar had ik al gekeken naar de robot maar was bang dat hij toen nog te jong was. Nu zou dat echt helemaal aanslaan.

 121. Sonja schreef:

  Oh wat leuk, ik doe graag mee voor mijn zoontje van 4 en dan voor de Clementoni doc, dat vindt hij fantastisch!

 122. Hanne schreef:

  Oh wat een gaaf ding! Voor twee van mijn jongens zou de Robotmaker een geweldige uitdaging zijn! Lekker eens op een andere manier bezig met techniek dan op de tablet! ? Welkom hier! Max en Sepp willen jou wel als vriendje!

 123. Willianne schreef:

  Hier een zoontje van 10 die ik veel liever aan het spelen zie dan aan het gamen. En dat gaat met de robotmaker wel lukken! Gaaf ding! Doe graag mee voor mijn zoontje Derek.

 124. Yessica leidner schreef:

  Hoi hoi ik zie mijn reactie niet ik probeer het nog een keer

  Ik doe héél graag mee voor mijn dochtertje van bijna 5 jaar én wat zou het leuk zijn om die spel pratende robot te mogen winnen.

  Zoals je al net misschien gezien heb heb ik u ook net getagt via google+ het bericht gedeeld en ook via Twitter yessicakoot1 en Facebook jessica jill john leidner

  Succes

  Én een hele fijne dag

 125. Yessica leidner schreef:

  Goedemorgen wat leuk ik doe héél graag mee voor mijn dochtertje ze is bijna 5 jaar super leuke winactie,jaaahhh de feestdagen komen eraan en deze soel zou echter ideaal zijn die pratende robot hartstikke leuk zojuist heb ik ook gereageerd via Twitter als yessicakoot1 en geretweerd en leuk gevond ik ga heel hard duimen ik volg je op alle kanalen

  Facebook Jessica Jill John leidner
  Twitter yessicakoot1
  Google+ yessica leidner
  Pinterest yessica leidner
  Én Instagram yessica leidner

 126. Ilja schreef:

  Jaaa wat gaaf!! Mijn zoon van 3 is nu al verzot op de mini loco van 4-6 jaar. Hierdoor gaat zijn tellen en herkennen van cijfers met sprongen vooruit. Deze robot zou een leuke aanvulling zijn om met hem te gaan ontdekken het komende jaar!! De clementoni doc dan graag:)

 127. Gera schreef:

  Ik doe graag mee voor de robotmaker voor 10+!

 128. Marianca schreef:

  Gaaf om te winnen! Volg je blogs en reviews al een tijd, kende dit product niet naar lijkt me gaaf om de clementoni te winnen voor mijn dochter en zoonn(6 en 8 jaar)

 129. Marian B schreef:

  Wat een leuke robots! De Robomaker lijkt me echt geweldig, maar mijn zoontje van 5 is daar echt nog wat te jong voor ben ik bang. De Pratende Robot is vast ook uitdagend en meer geschikt, ik denk dat hij het erg leuk en interessant zal vinden. Wij hebben al zin om het spel te spelen!

 130. Linda schreef:

  Heel leuk! Ik doe graag mee voor mijn vierjarige dochter, dus dan zou ik voor de sprekende robot gaan. Ze heeft wat moeite met cijfers nog, dus ik denk dat dit goed van pas gaat komen!

 131. G.T. schreef:

  Gaaf! Ik maak graag kans op de Doc voor mijn zoontje van 3,5. Met een papa in de IT zijn dit soort dingen erg interessant. :-)

 132. Marguerita schreef:

  Wat een ontzettend gaaf ding, lijkt me heel uitdagend voor de kinderen. Ik maak graag kans op de Clementoni Doc voor kinderen vanaf 5 jaar. Voor die andere zijn ze nog iets te jong.

 133. Anna schreef:

  Ooooh wow super gaaf!! Ik doe graag mee !

  Facebook: An Na

 134. Amanda schreef:

  Ik doe mee voor de RoboMaker voor Dante :) Hij vindt dit soort speelgoed steeds interessanter worden!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.