Skip to Content

Poopsie slime surprise unicorn review slijm maken

Poopsie slime surprise unicorn review slijm maken

De drie trends van het moment; slijm maken, unboxing en unicorns. Combineer dat bij elkaar en je krijgt Poopsie Slime Surprise! Poopsie, aangezien slijm ook wel de naam ‘unicorn poop’ draagt. Een combinatie van MGA Entertainment die ook het succesvolle LOL Surprise heeft bedacht.

Bij Slime Poopsie Surprise komen alledrie de factoren aan bod. Het recept voor een gigantisch succes, niet alleen bij kinderen maar ook volwassenen, zelfs Kim Kardashian is fan! Het is dan ook geen verrassing dat dit slijm is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2018.

Tijdens de jurydag heb ik al even kennis mogen maken met dit speelgoed en hoe gaaf is het dan om ook een set thuisgestuurd te krijgen om met je kinderen te proberen! Aangezien het buiten heerlijk weer was, hebben we dit buiten gedaan, wel zo ‘veilig’ als je gaat spelen met slijm.

Poopsie Slime surprise

Bij Poopsie Slime surprise unbox je een set waarbij de ingrediënten tevoorschijn komen waarmee je slijm kan maken. Het plezier houdt dus niet op na het unboxen maar daagt je uit om verder te spelen.

Combineer dat met het unicornthema en je krijgt al een beetje een idee van dit speelgoed. Er zijn diverse sets in verschillende prijsklassen. Zo heb je de:

 • Poopsie slime surprise unicorn review slijm maken - MamaliefdePoopsie Slime Surprise Pack; een koker in toepasselijke toiletrol design die je opent en er 10 verrassingen tevoorschijn komen. Waaronder de ingrediënten waarmee je slijm kan maken, maar ook een drollensleutelhanger en een geweldige beker om in te mengen, geïnspireerd op bekende merken.
 • Poopsie Pooey Puitton: Heb je al aardig wat slijm verzameld, of wil je wat meer gaan variëren dan is deze Pooey Puitton tas een absolute musthave. Hierin kan je de diverse soorten slijm bewaren maar vind je ook extra ingrediënten zoals geurtjes, sparkles en knispers om slijm te mengen.
 • Poopsie Unicorn Surprise: Een absolute musthave is deze geweldige unicorn. Toen de eerste speelgoedgids binnen kwam werd dit meteen uitgeknipt voor op het verlanglijstje, des te groter was de verrassing toen ik deze later in de week tevoorschijn toverde om mee te spelen! Deze unicorn eet namelijk glitter en drinkt graag gekleurde drankjes om daar vervolgens na de nodige radslagen ook echt slijm uit te poepen! Letterlijk unicorn poop dus!

Poopsie Unicorn Surprise

Poopsie slime surprise unicorn review slijm maken - Mamaliefde

We kregen Poopsie Unicorn Surprise toegestuurd van het pr-bureau om uit te pakken. Dat lieten de kinderen zich natuurlijk geen twee keer zeggen.

Stap 1. Unboxen

Poopsie slime surprise unicorn review slijm maken - Mamaliefde
Poopsie slime surprise unicorn review slijm maken - Mamaliefde

Je krijgt een enorme doos die je vervolgens moet gaan unboxen. Gelukkig dit keer niet met meerdere lagen plastic maar met karton, aan de bovenkant zit een pijltje en de rand is geperforeerd zodat je hem heel makkelijk losscheurt.

Naar mate je hem verder afwikkelt komen er meer verrassingen tevoorschijn. Als je alles hebt verzameld kan je het gaan uitpakken en vind je diverse verrassingen:

 • Shirtje
 • Onderbroek / luier
 • Lepeltje
 • Milkshakebeker
 • maatbeker
 • Borstel
 • ‘Tandenborstel’
 • Zakjes unicorn food
 • Zakjes unicorn shimmer
 • Zakjes unicorn sparkles & magic

Vervolgens kan je de box openen en vind je aan de binnenkant de unicorn poop. Echt een superschattige eenhoorn met megalang haar, maar goed dus dat er een borstel bij zit. Hij zit op een potje, dus je moet even opletten dat je die niet per ongeluk weg doet met de verpakking.

Onder het potje vind je de gebruiksaanwijzing om slijm te maken in meerdere talen waaronder het Nederlands.

Verzamel ze allemaal?

Er zijn vier verschillende unicorns met verschillende kleuren lichaam, en verschillende outfits. Je kan vanaf de buitenkant niet zien welke unicorn je in de doos vind dus dat is echt een verrassing.

 • Dazzle Darling
 • Rainbow Brightstar
 • Oopsie Starlight
 • Woopsie Doodle

Stap 2. Slijm maken

Het slijm maken bestaat uit een aantal stappen gevolgd door een kwartier tot twintig minuten geduld hebben. Dat is nog wel het moeilijkste. Je hebt alleen nog water nodig om het slijm te maken, de rest is allemaal bijgeleverd.

Waarschuwing vooraf; lees goed vooraf de gebruiksaanwijzing want het kan even zoeken zijn naar de juiste ‘stand’.

Probeer het anders eerst ‘veilig’ met een flesje water zodat je zeker weet dat de maag open staat en het darmkanaal aan de onderkant is gesloten en je niet verrast wordt met een glitterwater uit de onderkant of een slijmerig goedje dat uit de mond wordt teruggegeven.

Als je de stappen precies volgt en alle poeders en water in de buik terecht komt, kan het niet verkeerd gaan en krijg je echt een superslijm!

Poopsie slime surprise unicorn review slijm maken - Mamaliefde

De unicorn heeft honger en moet gevoerd worden. Let goed op aan de achterkant of de schuif wel naar de juiste kant staat.

Dat was voor mijn gevoel precies het tegenovergestelde van wat er in de beschrijving staat wat ik pas doorkreeg toen er bij stap 3 zoonlief heel enthousiast ging voeden en dat er via de buik weer terug kwam.

Gelukkig heb je een zakje met unicorn shimmer want glitters dat lust de eenhoorn wel! Met het lepeltje kan je het heel voorzichtig geven.

Het lepeltje is dusdanig ontworpen dat er een mechanisch draaisysteem in zit, als je hem dus ver genoeg duwt komt hij tegen de achterkant van de keel terecht en kiept hij automatisch om en kan je hem (in theorie) zo terugtrekken.

Poopsie slime surprise unicorn review slijm maken - Mamaliefde

Vervolgens meet je 5 mm water af en mengt dit even in het bakje waar je de shimmer hebt gedaan zodat zoveel mogelijk glitters in de maag van de unicorn verdwijnen.

Poopsie slime surprise unicorn review slijm maken - Mamaliefde

Na het eten krijgt de eenhoorn dorst en lust graag een gekleurde shake. Hiervoor meng je de inhoud van het zakje unicorn food met 25 mm water in de mengbeker. Zodra je het water erbij giet zie je welke kleur je slijm gaat krijgen; het lijkt wel magie!

Er zijn diverse kleuren waaronder rood, blauw, groen en geel. Deze shake, moet natuurlijk eerst even 1 en max 2 minuten geschud worden (met vinger op het rietje om te voorkomen dat het er uitspettert). Als de mix klaar is kan de unicorn gevoed worden.

Poopsie slime surprise unicorn review slijm maken - Mamaliefde

Nu is de unicorn helemaal happy, van plezier maakt hij 15 seconden lang vrolijke radslagen zodat de inhoud in de maag even goed door elkaar geschud worden.

Tenminste, nadat je aan de achterkant het schuifje hebt verschoven om de slokdarm af te sluiten en te voorkomen dat de inhoud er weer aan de bovenkant uitkomt.

Poopsie slime surprise unicorn review slijm maken - Mamaliefde

Tijd voor de grote vraag; is het ook echt slijm? De unicorn mag op het potje gaan zitten. Als je op het hartvormige naveltje drukt stroomt het kleurrijke en glitterende goedje in het potje.

Poopsie slime surprise unicorn review slijm maken - Mamaliefde

Nu begint het allermoeilijkste; 15 tot 20 minuten wachten. Bij het eerste slijm was 15 meer dan voldoende, bij de tweede ging het meer richting de 20 minuten. Is hij nog iets nattig, dan kan je dat met het lepeltje even goed door het slijm heen mengen.

Het resultaat is een fijn slijm waar je heerlijk mee kan spelen. Laat je hem echter nog een kwartier staan dan wordt hij een stuk ‘voller’ en krijg je echt een stuiterend slijm waar je ook mee kan modelleren en echt goed elastisch is. Het slijm blijft echter wel glitters afgeven.

Poopsie slime surprise unicorn review slijm maken - Mamaliefde

Vervolgens kan je er nog voor kiezen om een half zakje unicorn magic toe te voegen om hem wat voller te maken of extra sterretjes toe te voegen voor nog meer shine.

Schoonmaken

Als je wacht tot het slijm stevig wordt kan je ondertussen de eenhoorn schoonmaken. Met een wc-papiertje kan je de eenhoorn aan de buitenkant schoon vegen. Vervolgens vul je de beker met water om de meeste restjes weg te spoelen.

Met de tandenborstel kan je het mondje schoon maken, aan de andere kant zit een schrapertje waarmee je eventuele restjes slijm kan weghalen. Dit voorkomt dat het slijm verder opdroogt en de doorgangen geblokkeerd raken.

Lukt niet

Ik hoorde ervaringen van anderen dat het toch niet helemaal goed ging met slijm maken. Mocht dat het geval zijn; er zitten genoeg zakjes bij om vier kleuren slijm te maken.

Je kan het dus altijd nog een keer proberen. Het slijm kan je prima luchtdicht bewaren in de sleutelhanger in toepasselijke drolletjesvorm. Zo kan je er ook de volgende dag weer mee spelen!

Voor de zekerheid had ik een rol wc-papier klaar staan, en dat kwam wel goed uit. Al was het maar om de billen mee af te vegen, of het slijm uit de haren te wassen toen het er aan de verkeerde kant uit kwam.

Stap 3. Spelen maar

Als je alle vier de varianten slijm hebt gemaakt houdt het spelen niet op. Ik was daar even bang voor, dat de eenhoorn alleen leuk was om slijm mee te maken, maar daarna leuk is ter decoratie.

Niets is minder waar, vanwege de kleding, het borsteltje, het lepeltje en de beker blijven de kinderen ermee spelen. Ze vinden het heerlijk om het flesje met water te vullen en hem vervolgens te laten plassen.

Het heeft dus wel wat weg van een interactieve babypop, maar dan in eenhoornuitvoering. De eenhoorn wordt gewiegd en vertroeteld en moest ook absoluut mee naar bed!

En ik begrijp het wel hoor, want nadat hij uit de verpakking kwam begon ik meteen met zijn haren te borstelen. Hij vraagt er gewoon om en ziet er superlief uit!

Linda van Aken