Skip to Content

Fabulus Potium toverdrankjes review

Fabulus Potium toverdrankjes review

Na het zien van Harry Potter zijn ze hier in huis helemaal fan geworden van de magische wereld, de oudste heeft nu ook een vriendinnetje dat hier helemaal enthousiast van wordt. Daarnaast vinden ze het erg leuk om te experimenteren en maken ze het liefste iedere dag slijm, wat ik heel eerlijk, zelf niet altijd zie zitten.

Dan wordt er volop geëxperimenteerd op de badkamer zoals het bij elkaar gieten van verschillende kleurtjes nagellak om te zien wat er dan uit ontstaat. Dan is het toch fijn om die creatieve uitspattingen wat meer te begeleiden. En dat kan met dit Fabulus Potium spel waar de oudste heel nieuwsgierig naar was.

Fabulus Potium – Speelgoed experimentenset

Fabulus Potium toverdrankjes review

Twee tovenaars, elk met hun eigen ketel! De tovenaars moeten samenwerken om de formules in het magische spreukenboek te begrijpen, de ingrediënten te bereiden en de juiste mixen te maken om indrukwekkende drankjes te maken.

Is het eenhoornbloed dat gemengd wordt met de gedroogde slangenhuid? Explosies, schuim, vloeistof en lavalampen zullen onder andere op de agenda van de tovenaars staan!

Onze ervaringen

Fabulus Potium toverdrankjes review

Als de oudste een middag alleen is met haar vriendinnetje besluiten we de doos te openen. Op de buitenkant staan allemaal Portugese en Spaanse beschrijvingen en wat ik al vrees klopt; blijkbaar hebben we een sample vanuit deze landen ontvangen en zit er helaas geen Nederlandse of Engelstalige beschrijving in. Daarom moet ik eerst even aan de slag met een vertaalapp, het spel is wel gewoon in het Nederlands te krijgen, het gaat echt om dit sample product dat we hebben gekregen.

Voor beide dames zitten er een keteltje, maatbeker, pipet, roerstaafje en veiligheidsbril in de doos. Dat ziet er toch wel heel erg gaaf uit. En omdat er gewerkt kan worden met kleurstoffen wordt er eerst even oude kleding aangetrokken en een tafelkleed dat vies mag worden op tafel.

Fabulus Potium toverdrankjes review

Vervolgens moeten de namen van de toverdrankingrediënten op de ingrediënten geplakt worden. Want je werkt natuurlijk niet met blauwe vloeistof, maar met eenhoornbloed etc.

Fabulus Potium toverdrankjes review

Nadat we de eerste potions zo goed als mogelijk hebben vertaald mogen de dames kiezen; heel fijn is dat er van alles twee in zitten zodat ze allebei hun eigen toverdrankjes kunnen maken. Bij het één gaat dat heel makkelijk en heb je maar vier druppeltjes nodig per persoon en de rest water.

Maar voor een ander drankje (of proefje) heb je bijna het halve flesje nodig waardoor er niets meer overblijft voor een volgende. De inhoud is dus niet helemaal berekend op twee personen. En helaas gaat dit ook om oplossingen die je niet eenvoudig zelf even kan maken of bestellen, waardoor er daarna al een paar drankjes afvallen voor de volgende keer.

Fabulus Potium toverdrankjes review

We beginnen met een galaxydrankje wat echt wel een heel gaaf effect heeft; een blauwe vloeistof waarin, als je schudt, gouden sterren zich door de vloeistof bewegen. Onderaan staan er ook een paar tips en verklaringen van het experiment wat je net hebt gedaan. Zo zit er naast een creatief karakter ook een soort wetenschappelijk element aan vast. Waar ik als ooit Chemie studerende moeder natuurlijk wel blij van wordt. Ze zijn nooit te jong om alvast geprikkeld te worden.

Fabulus Potium toverdrankjes review

Daarna gaan we nog aan de slag met het maken van kristallen en een soort kikkerdrilslijm. Hiervoor wordt er echt gebruik gemaakt van chemische reacties. Voor de drie drankjes die wij maken hebben we naast wat water voldoende aan de materialen in de doos. Maar verder in het boekje kun je ook andere huis, tuin en keuken producten nodig hebben zoals suiker en bloem. Ook zitten hier opdrachten bij waarvoor je iets moet observeren of een vraag moet beantwoorden.

Er zitten genoeg proefjes in het boekje om uit te voeren; het is dus niet zo dat je er 1x mee speelt en dan klaar bent. Zeker niet met de proefjes waarvoor de aanvullende huishoudelijke ingrediënten nodig zijn. Dat is wel fijn, want je hebt soms ook sets waar je 1x mee speelt en dan is het klaar.

Wat we wel jammer vinden is dat er verder geen flesjes of potjes bij zitten waarin je de gemaakte vloeistoffen kan bewaren. Want de kinderen vinden het natuurlijk zonde om hun galaxypotion weer weg te gieten…

Speelgoed van het Jaar

Fabulus Potium is één van de winnaars van Speelgoed van het Jaar in de categorie Knutsel en Creatief, de favoriete categorie van onze dochter. Ze vond het erg lastig om te kiezen tussen de Dessineo stickermaker, maar koos uiteindelijk toch van deze. De derde winnaar is het momenteel trendy Miniverse – Make it Food Diner van MGA wat je heel erg veel voorbij ziet komen op sociale media.

Linda van Aken