Skip to Content

LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance Ruimte Set review

LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance Ruimte Set review

Hier in huis zijn we groot fan van LEGO, al vanaf jonge leeftijd wordt er mee gespeeld. Van kleinere sets tot grote uitdagende set. Dit is al zichtbaar zodra je de woonkamer in komt waar de gehele LEGO botanical serie een mooi plekje heeft, de rest van de LEGO sets staan in de LEGO kamer waar regelmatig gespeeld wordt.

De LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance ruimte set is dan ook echt een mooie aanvulling op onze ‘collectie’. Vooral ook vanwege de veelzijdigheid; niet alleen het bouwen, wat soms toch wel een uitdaging is, maar ook het augmented reality element spreekt ze enorm aan.

LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance Ruimte Set

LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance Ruimte Set review - Mamaliefde.nl
LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance Ruimte Set review
LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance Ruimte Set review
LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance Ruimte Set review - Mamaliefde.nl
LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance Ruimte Set review

De NASA’s Mars Rover Perseverance (42158) bouwpakket biedt niet alleen urenlang speelplezier, maar opent ook de deuren naar de wetenschappelijke en technologische wonderen van de ruimte. Het is de perfecte keuze voor kinderen en tieners met een passie voor avontuur, wetenschap en technologie.

De LEGO Technic set, gebaseerd op de iconische NASA Perseverance Rover, biedt kinderen de kans om te bouwen, te leren en te verkennen. Het is niet zomaar een speelgoedauto; het is een meesterwerk van techniek en educatie. Met zijn 360°-besturing, beweegbare arm en volledig flexibele ophanging, stelt de rover kinderen in staat om grip te houden op de uitdagende, denkbeeldige Mars-landschappen met zijn zes wielen.

De set gaat verder dan alleen bouwen; het bevat ook een augmented reality-app die de ervaring naar nieuwe hoogten tilt. Kinderen kunnen meer te weten komen over de mysteries van Mars en de missie van de rover door de app te gebruiken. Deze innovatieve technologie voegt een extra laag van betrokkenheid toe aan het speelproces, waardoor leren en plezier naadloos samenkomen.

Wat deze LEGO Technic set nog indrukwekkender maakt, zijn de nauwkeurige details die zijn geïnspireerd op de werkelijke Perseverance Rover. Van de krachtbron tot de antennes, camera’s en wetenschappelijke instrumenten, elke component is zorgvuldig gereproduceerd om de echte missie zo getrouw mogelijk na te bootsen. Dit geeft kinderen niet alleen een kans om te spelen, maar ook om te begrijpen hoe deze geavanceerde technologieën in de echte wereld worden toegepast.

Een ander hoogtepunt van de LEGO Technic Mars Rover Perseverance is de toegang tot de LEGO Builder app. Deze app begeleidt kinderen op een intuïtief bouwavontuur. Met functies zoals inzoomen, modellen draaien in 3D, sets opslaan en de voortgang bijhouden, wordt het bouwproces interactiever en informatiever. Het versterkt het educatieve aspect van de set en laat kinderen op een leuke manier meer te weten komen over techniek en ruimtewetenschap.

Speelgoed van het Jaar

De Winnaars van Speelgoed van het Jaar zijn opgedeeld in verschillende categorieën per soort speelgoed; zoals voertuigen. En voertuigen zijn echt niet alleen leuk voor jongens! ‘Met autootjes spelen’ vindt zijn oorsprong lang geleden. Talloze automerken dienden als inspiratie voor makers van speelgoed. Hele avonturen kan jezelf creëren tijdens het spelen met voertuigen.

We zijn niet de enige die fan zijn van LEGO, het zal je dan ook niet verbazen dat dit speelgoed vertegenwoordigt is in verschillende categorieën. Zo is ook het boeket wilde bloemen een van de winnaars in de groep Kidult en de nieuwe LEGO DreamZzz serie in de categorie Bouw en Constructie, LEGO Duplo Biotuintje in de categorie Peuter en LEGO Friends Autumns Paardenstal in de categorie poppen.

Linda van Aken