Skip to Content

Magic Mixies review; magische ketel met knuffel

Magic Mixies review; magische ketel met knuffel

Een van de nieuwste trends op speelgoedgebied; de Magic Mixies Magische ketel. De ideale combinatie van de surprisetrend met een reveal en een knuffel die wat weg heeft van de Furby van vroeger.

Heel eerlijk, toen ik dit in het begin zag was ik niet direct enthousiast, in tegenstelling tot onze dochter die dit online al een paar keer voorbij had zien komen. Daarnaast is dit een van de winnaars van Speelgoed van het Jaar in de categorie pluche.

Ik was meteen de beste moeder van de wereld en ze kon niet wachten tot ze de doos mocht openen. Helaas voor haar moesten we eerst ergens anders heen, maar daarna kon ze er toch mee aan de slag.

Spelen met magie

Magic Mixies review; magische ketel met knuffel - Mamaliefde

Dochter was enorm enthousiast toen ze de magische ketel mocht uitpakken. Heel eerlijk; deze was wel groter dan ik had verwacht. Ik had toch iets meer in de grootte van LOL surprise verwacht. Dat was dus wel positief.

Nadat de ketel uit de doos was konden we alle ingrediënten uitpakken. Hier vind je wel eerst een waarschuwing voor ouders, dat ze vanaf hier een beetje moeten helpen.

Magic Mixies review; magische ketel met knuffel - Mamaliefde

Voor de ouders is er een uitgebreide handleiding waarin alles staat beschreven, de kinderen hebben een eigen spreukenboekje. Ik was een beetje overwelmd door de handleiding en twijfelde waar te beginnen en of hij niet eerst opgeladen moest worden.

Gelukkig is er een qr-code die een filmpje opent. Zo kun je stap voor stap zien wat je moet doen, dat is wel zo fijn. Daarna hadden we al het vertrouwen om ook te beginnen met het brouwen van onze magic potion.

Magic Mixies review; magische ketel met knuffel - Mamaliefde

Op alle onderdelen staan cijfers, zodat je na het water stap voor stap alle ingrediënten kan toevoegen en je niet in de war raakt. Na iedere stap moet je roeren met de magische toverstaf en drie keer op de ketel slaan.

Op de bodem van de ketel zit een klein lampje die van kleur wisselt zodat je in de gaten kan houden hoe ver je bent.

Magic Mixies review; magische ketel met knuffel - Mamaliefde

Wel had ik het gevoel dat deze sneller ging dan zou moeten, wij konden hem niet bijhouden met het toevoegen van de ingrediënten die wisselt van een hart dat oplost en een soort bruisbal.

Als laatste moet je de naam van de Magic Mixie op een briefje schrijven en er doorheen roeren. Alle ingrediënten zijn ‘veilig’ voor kinderen zonder chemische toevoegingen, al is het natuurlijk niet de bedoeling dat ze dit opdrinken.

Magic Mixies review; magische ketel met knuffel - Mamaliefde

Dit hele proces zag er zo interessant uit dat het jongere broertje ook een paar keer kwam kijken, ook al vond hij het in het begin maar voor meisjes… Helemaal toen de mist begon.

Magic Mixies review; magische ketel met knuffel - Mamaliefde

Na de laatste stap ontstaat er een dikke mist die de ketel uitstroomt, dit is een koude mist dus ook veilig voor de kinderen. Dochter bleef roeren in de ketel en opeens voelde ze dat er iets was veranderd en de Magic Mixies tevoorschijn was gekomen. Die moest natuurlijk meteen uit de mist gehaald worden.

Knuffelen maar

Magic Mixies review; magische ketel met knuffel - Mamaliefde

De Magic Mixie is een knuffel in de vorm van een soort fluffy monstertje met een hoorn, puntige oren en een staart. Op het voorhoofd heeft de Mixie een hartvormige steen, als je deze aantikt met de toverstaf komt hij tot leven.

Dit put wel zijn energie uit; hij heeft namelijk drie verschillende energielevels. Om de energie weer op te laden moet je hem verzorgen en op zijn voorhoofd aaien om samen te toveren.

Natuurlijk moest hij meteen ook overal mee heen, dus ook de volgende dag mee naar school. Ik was alleen een beetje bang dat ze de toverstaf kwijt zou raken, dus hebben we een andere stick gemaakt met een magneetje die ze mee kon nemen en toch werkte.

Nog meer magie

Bij het meeste revealspeelgoed kun je dit maar één keer gebruiken. Dit is echter zo ontworpen dat je het een aantal keer achter elkaar kunt gebruiken.

Het water wordt onderin de ketel opgevangen, dit kun je opendraaien en opvangen om de Magic Mixie tevoorschijn te toveren. Dochter vond dit er wel een beetje uitzien als zeewater. Met de speciale sleutel kun je de bodem weer omdraaien zodat je opnieuw kan toveren.

Naast de Magic Mixie kun je ook het schatkistje gebruiken om iets tevoorschijn te toveren. Zo kun je hier meerdere keren plezier aan beleven. Mocht de mist toch afnemen, zit er een tweede flesje in zodat je nog meer mist kunt maken. Je kunt op die manier zoveel toveren als je wilt!

Speelgoed van het Jaar categorie pluche

De Magic Mixie is een van de drie winnaars van Speelgoed van het Jaar in de categorie pluche. De jury zegt hier het volgende over:

Deze speelset bestaat uit een toverketel, een flesje, een toverstaf en diverse zakjes met ‘magische’ ingrediënten die je in de toverketel kunt gieten.

De toverketel werkt interactief: elke keer als je een nieuw ingrediënt moet toevoegen hoor je drie klicks uit de toverketel en moet je drie keer met je toverstaf op de rand van de ketel tikken en een ingrediënt toevoegen.

Intussen maakt de ketel allerlei spannende magische geluiden en komt er na een tijdje zelfs rook uit de ketel.

Na nog een toverspreuk en een ‘bonk’ is het wonder geschied en tref je een schattig knuffeldier aan in de ketel. Met behulp van de toverstaf kun je de knuffel ook nog allerlei geluidjes laten maken en dingen laten zeggen.

De geluiden en rook zorgen voor spannend speelplezier. Leuk om samen met een of meer vriendjes of vriendinnetjes te doen. Je houdt er een schattige knuffel aan over waar je weer leuk voor kunt zorgen en fantasiespel mee kunt spelen.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Rebecca schreef:

  Hallo
  Wij hebben zo’n mixie gegeven aan onze dochter voor sint. Maar de mixie reageert niet we hebben de batterijen enzo al veranderd mar geen reactie. Kan iemand helpen aub?

  • Anne schreef:

   Onze mixie reageert ook niet op de staf. Onze dochter verdrietig. De mixie reageert op geen enkele manier. Wat nu, kan iemand ons helpen?

   Groeten Anne

  • Nanda schreef:

   Dat dacht ik ook maar doe het aan op mist stand en als je water in het bakje die start de kerel van zelf.

 2. Karen schreef:

  Mijn dochter vraagt deze voor haar Sint. Ik twijfel om deze te geven. Kan je er achteraf nog mee toveren zonder vloeistof? Kan ze het beestje toveren zonder er van alles in te moeten gooien (gewoon als spel de ketel heen en weer laten draaien) of moet er steeds die vloeistof in?

  Groetjes Karen

 3. Peterlugten schreef:

  Is het waard denk het niet mijn kleindochter 7 geworden .maar als je meeredere kinderen hebt en ze willen er allemaal een.. En ik heb hem gegeven .Maar vind het get bedrag niet waard..En het is een furby ..Hadden ze zeker nog op voorraad..

 4. Mar schreef:

  De magische ketel is behoorlijk aan de prijs. Rond de 75 euro wat ik zo zie. Is dit het waard ? Hoe leuk is het speelgoed nadat het knuffeltje eruit is ?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.