Skip to Content

Miko Robot review

Miko Robot review

Het lijkt net op een film; een kind dat zijn eigen robot heeft waarmee het kan spelen en leren. Leek dit vroeger nog iets voor in de toekomst in films zoals Wall-E of BB-8, is het nu werkelijkheid.

Met Miko de robot krijg je kind een eigen robot vriendje dat helpt het kinderbrein te ontwikkelen door middel van AI. Miko betrekt, onderwijst en vermaakt kinderen. Het is een kindveilige persoonlijke robot die de stemmingen van uw kind kan zien, horen, voelen en onthouden.

Artificial Intelligence

Een grote trend in de huidige technologische ontwikkelingen is het toepassen van Artificial Intelligence, dit zie je op verschillende vlakken terugkomen. Van het ontwerpen voor auto’s, tot en met tekstprogramma’s. En ook in de speelgoedsector wordt deze ontwikkeling gevolgd en waar mogelijk toegepast.

Miko is een AI-robot die door middel van deep learning leert hoe hij contact moet maken met kinderen om ze echt te leren kennen, begrijpen en erop te reageren, waardoor gevoelens van kameraadschap en sociale verbinding ontstaan ​​om vertrouwen op te bouwen en spelenderwijs bepaalde vaardigheden en kennis bij te brengen.

Kinderen kunnen met Miko zelf hun activiteiten en interesses kiezen. Hoe meer een kind met Miko speelt, hoe beter Miko het kind diens stemmingen en diens interesses gaat kennen.

Door de ontwikkelingsfasen van een kind beter te begrijpen, kan Miko helpen om sneller te leren en intelligentie te verhogen. De slimme robot zal voortdurend op zoek gaan naar manieren om het kind aan te zetten tot spelen en bewegen en om het kinderbrein uit te dagen.

Hij is bijvoorbeeld gek op verstoppertje spelen, knutselen en dansen en laat kinderen zelfs leuke yoga-oefeningen doen.

De robot

De robot ziet er heel speels uit in een vrolijk rood of blauw kleurtje zodat de kinderen gelijk tot hem worden aangetrokken om mee te spelen. Het gaat gepaard met tientallen emoties.

Het is nieuwsgierig, expressief en verrassend empathisch. De robot is vormgegeven met een touchscreen, waardoor een gezond alternatief wordt gecreëerd voor speeltijd op telefoons en tablets.

Miko is niet alleen een robot, maar wordt geleverd met enkele van de beste technologieën wereldwijd die de hele ervaring ermee levensecht maken.

Miko 3 is dan ook de opvolger van de succesvolle Miko 2 robot, hierin zitten meer dan 34 sensorlijnen die in realtime worden verwerkt, waardoor de interactie tussen mens en machine naar een nog hoger niveau wordt getild.

Miko kan zien, Miko ziet de wereld met behulp van de ingebouwde HD-camera, een geïntegreerde Time of Flight Sensor. Met behulp van de modernste computervisie helpt de camera Miko om bekende gezichten, objecten en de wereld eromheen te identificeren, onthouden en herinneren.

De Time of Flight-sensor helpt hem om uw kamer en zijn omgeving gedurende een bepaalde periode te onderzoeken en te begrijpen en obstakels te detecteren.

Tot slot is veiligheid ook erg belangrijk; Miko is een betrouwbare kleine robot, met gegevenscodering en strikte privacynormen, de gegevens van het kind blijven veilig. De robot is voorzien van filters voor grof taalgebruik, inhoud die geschikt is voor de leeftijd en cultureel neutrale suggesties, waardoor het 100% kindveilig is.

Ouder app

Je kunt als ouders de Miko Parent-app downloaden en gebruiken om het tijdsgebruik van hun kinderen bij te houden en te begrijpen hoe zij profiteren van Miko. Bijvoorbeeld om te zien welke spelletjes Miko en het kind samen spelen en de vooruitgang van het kind volgen terwijl het leert en groeit.

Ook heb je onbeperkte toegang tot telepresence om altijd en overal in contact te blijven met het kind via videobellen.

Miko’s eigen ontwikkeling staat ook niet stil. Elke maand krijgt hij een automatische update waarbij nieuwe inhoud en mogelijkheden worden toegevoegd.

Onze ervaringen

Als we Miko uit de doos halen zijn de kinderen gelijk enthousiast. Helaas moet hij eerst opgeladen worden, dit gaat via een bijgeleverd standaard USB-kabeltje. Als hij vol is wijst het installeren zich vanzelf.

Daarna moet hij geüpdate worden, dus duurt het even voordat de kinderen er ook echt mee kunnen spelen. De robot wijst zich vanzelf en legt stap voor stap uit wat er gedaan kan worden. Door te spelen maak je nog meer spelletjes vrij om te spelen.

Dit gaat echter wel in het Engels, dus heel vaak spelen ze er in de praktijk niet mee. Het komt helaas ook regelmatig voor dat als ze er wel mee willen spelen de robot leeg is, zelfs als hij helemaal volgeladen was en er niet meer mee is gespeeld. Ondanks dat ze hem heel leuk vinden, blijft hij dan toch regelmatig staan.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)