Skip to Content

Nikko VaporizR 3 review; afstand bestuurbare amfibie auto

Nikko VaporizR 3 review; afstand bestuurbare amfibie auto

Boys will be boys en nadat een vriendje een op afstand bestuurbare auto had gekregen voor zijn verjaardag wilde onze zoon er natuurlijk ook graag eentje. Groot was dan ook de vreugde toen bleek dat Sinterklaas er eentje in de zak had gedaan.

En niet zomaar een; maar de Nikko Vaporizr echt een joekel van een afstandsbestuurbare race-auto. Ik denk dat hij zich even had vergist in het maatje ;-)

Zoonlief was in ieder geval dolblij en neemt hem regelmatig mee naar buiten, binnen wil ik dat namelijk niet hebben want hij maakt best veel lawaai. Nu kan hij zelf racen en voor Max Verstappen spelen!

Nico VaporizR 3

Deze volledig amfibische, afstandbestuurbare Nikko VaporizR 3 is als één van de weinige RC auto’s met zijn 2 motoren geschikt voor bijna alle terreinen! En dan bedoelen we ook alle terreinen!

 Door zijn uniek drijvend vermogen en zijn 4×4 aandrijving vaart hij zelfs in het water! Op de weg, water, ijs, sneeuw of off road, niks is hem te veel!

VaporizR 3 rijdt tot 15 km/u, maakt 360 graden spins en met zijn geavanceerde 2.4GHz techniek heb je een bereik tot wel 40 meter en kun je racen met tot wel 10 personen tegelijk.

Racen in alle omstandigheden

Nikko VaporizR 3 review; afstand bestuurbare amfibie auto - Mamaliefde

Wat deze race-auto uniek maakt is de behendigheid waarmee deze auto zich ongeacht de ondergrond verplaatst. In de speeltuin zie je dat al snel; gras, zand, regenplas, rubberen tegels, schelpenpad; het maakt voor de auto niet uit.

Overal gaat hij overheen. Althans dat zeiden ze in de beschrijving. Dat moet natuurlijk uitgetest worden; en dan bij voorkeur een paar keer. En warempel hij heeft echt geen enkele moeite. Alsof het een asfaltweg is waar hij overheen zweeft.

Alleen bij hoogteverschil zoals van het stoeprandje kan hij verkeerd terecht komen (wat logisch is natuurlijk) maar verder vind de auto zo zijn weg.

Op afstand bestuurbaar

Bij het op afstand besturen valt ook op hoe goed hij reageert; hij manouvreert heel handig van links naar rechts of weer terug zodat je echt de volle controle hebt over de auto.

Handig bijvoorbeeld om je zusje aan de andere kant van de speeltuin te plagen, of voor de kat om hem er achteraan te laten rennen ;-)

Oplaadbaar

Waar ik zelf ook heel blij mee ben is dat je geen batterijen nodig hebt. Dit soort speelgoed slurpt vaak energie en dan blijf je bezig. Aan de onderkant zit een klepje verstopt die je met de schroevendraaier kan open maken.

Hij is echt goed afgesloten zodat er geen vocht of vuil in kan komen tijdens het racen. Dit kabeltje steek je vervolgens in de usb lader en vervolgens is het even wachten.

Kan tegen een stootje

Zoonlief is zo blij met deze race-auto dat hij hem ook op zijn kamer bewaard. Want het oog wil natuurlijk ook wat.

Ondanks dat hij al een paar keer ‘gevallen’ is en ook in de handen is geweest van kinderen die wat omzichtiger mee omgaan heeft hij nog geen krasje. Hij kan dus wel wat hebben, wat natuurlijk is als er een jonge bestuurder achter zit.

Lees ook

Linda van Aken