Skip to Content

Fairy Garden review elfentuintje maken

Fairy Garden review elfentuintje maken

Iets wat ik al langere tijd wil gaan maken is een Fairy Garden. Op Pinterest zie ik soms de mooiste foto’s voorbij komen van potten die helemaal aangepast zijn, met een voordeur, een huisje, een tuintje, met meertje erbij en alles er op en eraan. Heel mooi, maar ik vraag me dan altijd af waar ik moet beginnen.

Fairy garden maken

Gelukkig kreeg ik hulp. Tegenwoordig hoef je niet meer alles zelf te doen. Zo kan je met de My Fairy Garden gelijk aan de slag om een droomhuis te maken voor je elfje.

Er zijn verschillende sets die compleet met elfje en zaadjes geleverd worden. Zoals de bloempot die wij kregen. De set bestaat uit een drie delige bloempot waarvan het middelste deel het huisje met een deurtje dat je kan open klappen.

Daarnaast zitten er al enkele accessoires bij zoals drie bloemblaadjes en een kikker voor in de ‘vijver’, een windbloem en een elfje. Ook erg handig is het boekje met een aantal voorbeelden van onderdelen die je zelf heel eenvoudig kan maken van takjes of ijslolliestokjes.

Natuurlijk ontbreekt een zakje met graszaad ook niet, je hebt alleen zelf nog wat aarde nodig.

DIY: zelf een fairy garden maken in een bloempot met behulp van Lilypad - Mamaliefde.nl
DIY: zelf een fairy garden maken in een bloempot met behulp van Lilypad - Mamaliefde.nl

Tijd dus om die vingers vies te maken ;-) Eerst even de gedroogde kokosaarde laten wellen, dat is toch wel erg leuk met water en modder spelen ;-) Wat het extra leuk maakt is dat het overtollige water via de achterkant in de vijver stroomt. Ideaal om te voorkomen dat de aarde te nat blijft en de zaadjes verzuipen.

Helaas stroomt er wel iedere keer iets aarde mee. Als de aarde klaar is kunnen de zaadjes gestrooid worden. Het liefste wil dochter gelijk aardbeienplantjes zaaien, maar die hebben we niet in huis en duurt toch ook altijd wat langer voor ze opkomen. Dus we beginnen even met het gras.

DIY: zelf een fairy garden maken in een bloempot met behulp van Lilypad - Mamaliefde.nl
DIY: zelf een fairy garden maken in een bloempot met behulp van Lilypad - Mamaliefde.nl
DIY: zelf een fairy garden maken in een bloempot met behulp van Lilypad - Mamaliefde.nl

Nadat de zaadjes gestrooid zijn, beetje toegedekt en nog wat meer water hebben gekregen begint het lange wachten. Het liefste kijkt ze de plantjes de lucht in, maar zo snel gaat het ook weer niet. Daarnaast willen we er een echte Fairy garden van maken.

Daarom knutselen met wat popcakestokjes, een knoop en masking tape een schommel in elkaar. Met een rietje maken we een parasol (waarvan de verhouding wel beetje weg is), we vinden nog een eenhoornpaard dat in het bos mag galopperen.

Uit de poppenkast halen we een bedje maar dat is helaas te groot voor in het kamertje. Daarom gaan we creatief aan de slag met karton en vouwen zelf een bed. Natuurlijk mag een deken en kussen niet ontbreken. Bij het raampje hangen we een gordijntje op. Wordt dat even gezellig. Later maakt papa van touw en sateprikkers ook nog een hele mooie touwladder zodat het elfje ook ‘naar boven kan’.

DIY: zelf een fairy garden maken in een bloempot met behulp van Lilypad - Mamaliefde.nl

Een paar dagen later zijn de eerste groene sprietjes te zien en na een week begint het al wat te lijken. Het begint een klein bos te worden met gras. Wel zit er aardig wat ruimte tussen de sprieten, echt dichtbegroeid wordt het niet. Daarvoor heb je waarschijnlijk nog meer zaadjes nodig.

De eenhoorn kan in ieder geval al mooi verstoppertje spelen, en bij de schommel hebben we geprobeerd de zaadjes te vermijden en dat lijkt gelukt. Het is in ieder geval een groot succes, en ze speelt er graag mee.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Een Kleine Wereld, caroline giltay schreef:

  Hi mamaliefde, eindelijk iemand die ook het fairy garden principe heeft ontdekt! Wij promoten die al een paar jaar in Nederland. En het is echt niet moeilijk om er zelf 1 te maken ipv te werken met plastic voorwerk zoals Lilypad. Ook kinderen kunnen makkelijk zelf fairy garden tuintjes maken met kleine of grotere artikelen. Een fairy door tegen een pot aan plakken, huisje in een grote plantenbak voorzien van een hekje, een bankje en heel veel plantjes. Het leuke aan fairy gardens maken op de originele manier is dat kinderen leren om te gaan met groen (planten, plaatmos en vetplanten) en direct ermee kunnen spelen. En ja in onze eigen tuintjes die mijn kinderen zelf maken vind ik ook de lego poppetjes terug�. Kijk even op onze pinterest of facebook pagina (website mag ook) voor heel veel leuke ideetjes! Hartelijke groeten van Caroline Giltay van Een Kleine Wereld!

 2. petra de bree schreef:

  is dit er ook in een mama uitvoering??? ben jaloers gewoon..nee gekheid..geweldig is dit zeg..geweldig voor op het balkon..die is al heerlijk bont maar dit hoort er gewoon in thuis..in gedachten zie ik mezelf zitten in het hoekje met eenn kopje thee …mijn dochter de mooiste verhalen hoor vertellen wat ze beleefd in haar wondere wereldje…

 3. Kim Stolk schreef:

  Dit is leuk om te doen als mn nichtje deze zomer komt logeren!!
  Gezellig een elfentuintje maken samen!

 4. Anneliese de Waal schreef:

  Heel erg leuk voor de kinderen, ik doe graag voor ze mee.
  Ziet er geweldig uit.

 5. Sandra schreef:

  Wat leukkkkkkkk, ik zou ook graag een elfje in de tuin willen ;-) samen met mijn 2 dochters lekker frutsen….

 6. Lies schreef:

  Hoe schattig en ideaal om kinderen bewust te laten worden van (eetbare) planten! Ik doe heel graag mee voor de kleine van een lieve vriendin!

 7. elly van dongen schreef:

  Hier doe ik graag aan mee voor mijn kleinzoon!

 8. k de graaf schreef:

  Wauw dit is echt helemaal iets voor mijn dochter ik ga keihard duimen

 9. cobi van Braak schreef:

  Wat ontzettend gaaf!!
  Dat vinden mijn kids zeker heel erg leuk

 10. chen schreef:

  Erg leuk, het moedigt de kleinste aan tot het tuinieren!

 11. Tamara Stoc schreef:

  Heel leuk, ik doe graag mee voor Emma die hiermee in de (fairy) wolken zal zijn!

 12. Natasja schreef:

  Wat enorm schattig en lief zeg.
  Ik maak heel graag kans voor onze meisjes.
  Leuk!

 13. Naomi Noa Dana schreef:

  Wat enorm leuk!
  Onze kleine meid kijkt zo tegen haar papa op
  Die veel in tuinen werkt en altijd bezig is met planten, bloemen etc
  Ik doe graag mee, zodat ze samen hiermee aan de slag kunnen
  Erg leuke activiteit voor de vakantie, we gaan niet op vakantie dus ik zoek nog een heel boek vol leuke activiteiten om te doen

 14. Marjan schreef:

  Ik ben regelmatig bezig in de tuin en mijn dochter wil dan altijd graag helpen, dit is natuurlijk helemaal geweldig!

 15. Nancy vdK schreef:

  Ik doe mee! Heb een klein vriendinnetje die hier ontzettend blij van gaat worden en dat gun ik haar zo momenteel ?
  Onlangs is ze plots opgenomen in het ziekenhuis en hierdoor gaat de vakantie niet door, om haar toch nog wat op te vrolijker is dit misschien wel leuk als ze weer naar huis mag !

 16. Bodil schreef:

  Super leuk! Onze dochter heeft een grootse fantasie (heerlijk!) en groenere vingers dan ik (maar dat wil helaas ook al snel…) Dit zou ze echt geweldig vinden!

 17. Nancy schreef:

  dit wil ik erg graag winnen zodat miujn zoontje zijn eigen tuintje kan maken en verzorgen.

 18. Jan schreef:

  Hier waag ik graag een kansje voor.

 19. Anouk schreef:

  Jaa! Ik heb al een hele poos een bord op pinterest met de naam feeën tuin. Toch blijft de stap wat te groot om er ook echt aan te beginnen. Hoe leuk is het dan om het samen met mijn kinderen te kunnen gaan doen met een fool proof pakket…

 20. Gera schreef:

  Leuk verantwoord speelgoed ;)! Ik doe mee!!

 21. Joyce Zwarts schreef:

  Heel leuk!

  Ik doe graag mee voor mijn kleine prinsesje!

 22. Oma Will schreef:

  Och, wat schattig.
  Leuk, om samen met mijn kleindochters een eigen sprookjestuintje te maken met echt gras.
  Heb dit nog nooit gezien, zó apart.
  Voor hen waag ik een kansje.
  Ik volg je op Bloglovin.

 23. Anneke schreef:

  Oh, dit zou echt mega zijn om met de 3 bengels samen te doen! Ik zie ze zo al wegdromen bij verzonnen verhaaltjes! ;)

 24. Suus Gro schreef:

  Dit gaat onze prinses geweldig vinden, ze wil altijd papa helpen als hij in de tuin bezig is. Nu haar eigen tuintje. Leuk!

 25. J. Jonker schreef:

  Zodra wij in een tuincentrum naar plantjes kijken, winkelt ons kleine meisje ook mee. Zo heeft ze een paar plantjes in hun plastic potjes staan en deze prijs zou een mooie plek voor ze zijn.

 26. Wendy schreef:

  Ja, leuk!
  Zo herkenbaar: door al die mooie foto’s op Pinterest wil ik ook graag een fairy garden maken, maar ik weet niet hoe te beginnen. Dus zo’n startenkit lijkt me wel wat, om samen met mijn zoontjes te maken.

 27. Aniek schreef:

  Ik heb altijd veel ‘hulp’ van mijn kleine dochtertje in de tuin.

 28. melissa schreef:

  Jazeker heeft dochter elise van 5 groene vingers; ze helpt altijd in de tuin en hiermee kan ze onze nieuwe tuin (we gaan vrijdag verhuizen) meteen een beetje haar eigen maken!

 29. Romy schreef:

  Hartstikke leuk zeg! Ik maak graag kans.

 30. Evy Heerkens schreef:

  Wat een geweldig leuke actie! Dit zou Mirthe helemaal geweldig vinden! Ze is helemaal weg van plantjes, bloemetjes, beestjes en elfjes.

 31. Linda Smeets schreef:

  Wat grappig en leuk! Ik doe graag mee voor onze dochter en ben ervan overtuigd dat ze dit ontzettend leuk gaat vinden!

 32. madelief schreef:

  Ik heb hier 4 feeen prinsesjes die het super leuk vinden om met kleine poppetjes te spelen en met modder? wat een ontzettende leuke uitvinding is dit. Natuurlijk willen we zo een super leuk tuintje maken. En wie weet winnen we deze.

 33. Nathalie schreef:

  Ik doe mee voor mijn nichtjes die graag in de tuin vertoeven :-)

 34. Liesbeth schreef:

  Superleuk! En een leuk projectje voor in mijn klas! Ik doe graag mee!

 35. Marjo schreef:

  Wat een leuke set, echt iets voor de kids, zoonlief heeft groene vingers en dochterlief een rijke fantasie dus een goede combinatie!

 36. Charissa schreef:

  Ik doe mee! Zoonlief vindt het heerlijk om te planten en dingen in elkaar te knutselen. En ik kan niet wachten om hem hierbij te helpen! :)

 37. Marije schreef:

  Oh wauw, dit is super leuk zeg!! Kende het nog helemaal niet, maar vind het helemaal iets voor m’n dochter. Die houdt van elfjes en prinsesjes en zeurt al een tijdje om een eigen plantje in de tuin.. Super combi dus en fijne winactie. En helemaal omdat zij straks vakantie heeft, maar m’n man en ik nog moeten werken.. Extra leuk dus om heerlijk hier samen mee bezig te zijn op m’n vrije dagen en er helemaal een echt “Fleur-huisje” van te maken! (M’n dochter heeft Fleur, vandaar ;-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.