Skip to Content

Little Tikes piratenboot watertafel review

Little Tikes piratenboot watertafel review

Tijdens de meivakantie was het al even genieten van een heerlijk zonnetje dat warm genoeg was om met water te spelen bij de watertafel. Nu nog even de laatste schoolweken en dan mogen ze straks weer helemaal los gaan. Met water spelen is hier al jaren één van de favorieten.

Als baby met een bordje water waar ze met hun vingers in kunnen ‘kriebelen’, afgelopen jaar met een bloemenspuit die het water alle kant op spettert en over een paar jaar zal er vast ook in onze achtertuin een ‘zwembad’ staan.

Gelukkig duurt dat nog even, want ik vind een zwembad best wel ‘gedoe’. Zeker als ik zie hoe lang de buren hiermee bezig zijn (we hebben half hoge schuttingen). Spelen met water is natuurlijk helemaal het einde.

Dan is het fijn als er ook (mamavriendelijke) alternatieven zijn zoals deze watertafel van Little Tikes. Little Tikes heeft trouwens ook ander leuk speelgoed, ook voor oudere kinderen zoals de Splash face.

Opzetten

Little Tikes watertafel piratenboot - mamaliefde.nl

Het in elkaar zetten van deze boot is geen rocket science. Terwijl er twee kinderen over me heen buitelen om maar vooral niets te missen lukt het me om binnen tien minuten de boot in elkaar te hebben gezet.

In principe heb je de bak, drie poten die je er aan de onderkant insteekt (met brede en smalle kanten zodat ze maar op één manier passen en goed blijven zitten).

Daarna draai je hem om en kan je alle accessoires toevoegen. De mast met watermolens, zeil en vlag in het midden. De gele waterraden, de glijbaan, het anker, voorsteven, de waterspuit en het roer.

Bij een aantal elementen is het wel even opletten dat je ze de juiste kant op plaatst. Zo had ik het anker per ongeluk omgedraaid en dat is erg onhandig omdat de plug aan de schroef vastzit.

Little Tikes watertafel piratenboot - mamaliefde.nl

Daarnaast zijn er ook nog een aantal losse onderdelen zoals een bootje, een reddingsboei, twee poppetjes, twee emmertjes waarvan één met een zeefje aan de onderkant en een emmertje. Genoeg dus voor uren speelplezier.

Spelen met water is niet alleen leuk

Little Tikes watertafel piratenboot - mamaliefde.nl

Spelen met water vinden de meeste kinderen helemaal geweldig, het voordeel van deze boot is dat ze er goed bij kunnen en dus niet direct in het zwembad zelf hoeven te zitten. Zodra het zonnetje schijnt kunnen ze ermee spelen.

Heel lang blijft het water echter niet in de boot, zo hebben de plantjes dorst en moeten zij ook water drinken. Trouwens ook als het bewolkt is, want de kinderen hier in huis maakt het niets uit of er wel of geen water in zit. Spelen met water is ook nog eens ontzettend leerzaam.

Little Tikes watertafel piratenboot - mamaliefde.nl

Naast de bloemetjes water geven worden er hele veldslagen op open zee uitgevochten tussen de kinderen waarbij de fantasie goed gebruikt wordt. Ook met het zeefje, bakje en emmertje wordt veel gespeeld. Het is wel even opletten, want het liefste gooien ze er ook aarde in.

Als je klaar bent met spelen kan je heel eenvoudig de dop aan de onderkant losmaken. Het water stroomt er vervolgens uit zodat je hem niet met water hoeft te laten staan. Voor kinderen zit de dop echter net te ver, zodat ze hem niet zelf kunnen lostrekken.

Little Tikes watertafel piratenboot - mamaliefde.nl

Kortom; we zijn erg blij met deze aanwinst en zullen hier hopelijk nog veel van genieten.

Linda van Aken