Skip to Content

Dagje Scheveningen; tips wat te doen en uitjes in zomer of winter

Dagje Scheveningen; tips wat te doen en uitjes in zomer of winter

Wie aan Scheveningen denkt, denkt direct aan de Pier. En aan het strand, natuurlijk. Uiteraard zijn dat allebei mooie redenen om naar deze kustplaats te vertrekken. Maar Scheveningen biedt meer dan het strand alleen.

Hoewel die natuurlijk wel heel prominent aanwezig is… Wil je meer te weten komen over de zee of het leven van vroeger of ga je juist voor actie en wil je gaan surfen? Of wat dacht je van een ritje in dat immens hoge reuzenrad?

De Pier

We beginnen toch maar met dé blikvanger van deze plaats: De Pier. De Pier bestaat al sinds 1901 (en vernieuwd in 1961 en 2015), maar de Pier is niet meer wat het geweest is…het is gigantisch opgeknapt en biedt nu nog meer vertier.

Je kunt er heerlijk eten met een machtig uitzicht over zee. Je kunt ook besluiten om er zelfs te overnachten!

Er zijn winkeltjes en natuurlijk is het lopen hoog over het water heen al een belevenis op zich. Je vindt er ook een surfschool, je kunt er bungeejumpen, het reuzenrad in gaan (boven zee!) of je kiest voor de Zipline.

Boulevard

Scheveningen biedt een breed boulevard wat een voetgangersgebied is. Je kunt hiervan af direct het strand en de Pier op. Aan de andere kant van de boulevard zijn winkeltjes en heel veel horeca te vinden.

Ook een ruim, overdekt winkelcentrum is vanaf de boulevard te bereiken. Alleen al wandelen en genieten van dit stuk Scheveningen kan voldoende zijn voor een paar heerlijke uitwaai-uurtjes (of in het zonnetje uiteraard).

Strandtenten

Op het strand vind je in de zomer (en voor- en naseizoen) meerdere strandtenten waar je terecht kan voor een hapje en drankje. Iedere strandtent heeft zo zijn eigen charmes; bij de één kun je genieten van live muziek terwijl je bij de ander met de voeten in het zand zit.

Het voordeel van deze strandtenten is dat je vanaf het terras je kinderen goed in de gaten kunt houden terwijl ze op het strand spelen.

Ook kun je bij deze strandtenten terecht na afloop van een bedrijfsuitje Scheveningen. Er zijn meerdere activiteiten waar je uit kunt kiezen die worden afgesloten met bijvoorbeeld een BBQ of een buffet. Wil je meer weten over de mogelijkheden zoek dan bijvoorbeeld contact Flitz-events.nl.

Kurhaus

Naast De Pier is dit het meest opvallende object van Scheveningen: het statige Kurhaus. Het Kurhaus heeft zijn oorsprong in 1818. Alleen was het toen een kuuroord en in 1885 werd het oude badhuis vervangen door het Kurhaus waar je heen kon gaan voor een concert of een galadiner.

Nog altijd straalt het mooie gebouw deze charme uit. Je kunt hier een rondleiding boeken, overnachten of heen gaan om te eten. Ook kun je er nog wel degelijk terecht voor spa & beauty!

Legoland Discovery Center & Sealife

Sinds 2020 heeft Nederland zijn eigen overdekte LEGO-attractiepark waar jong & oud kan genieten van het populaire speelgoed. Het betreft een indoorversie van het populaire attractiepark, een zogenaamd Legoland Discovery Centre. Lego Discovery Center Scheveningen kun je niet vergelijken met Legoland in Denemarken.

Het is een indoorattractie met meerdere attracties voor het hele gezin. Zo vind je er LEGO Bouw & speelzones, een 4D-bioscoop en is er een minituurversie van Den Haag en Scheveningen te zien, uiteraard van LEGO-steentjes.

Meer weten over het leven onder de zeespiegel? Dan wandel je vanaf het strand zo over de boulevard naar Sea Life. Prachtige aquaria (ruim 45!) met de meest betoverende zeedieren.

Maar ook de gewone, bekende exemplaren die hier ook voorkomen, zoals de kabeljauw. Zeepaardjes, piranha’s en zeeschildpadden: ze zijn er allemaal.

Wil je het gevoel hebben dat je werkelijk deel uitmaakt van die onderwaterwereld? Dan ben je zeker in je element als je door de tunnel loopt.

Musea in Scheveningen

  • Muzee Scheveningen. In een gerestaureerd schoolgebouw uit 1877 is een museum neergestreken dat alles vertelt over de geschiedenis van het vissersdorp. Naast een vissersdorp is Scheveningen uiteraard ook al sinds jaar en dag een badplaats. De collectie van het museum neemt je mee naar van alles wat te maken heeft met de visserij en het moderne bad- en strandleven. Regelmatig zijn er extra activiteiten.
  • Museum Beelden aan Zee. Dit museum is in 1994 gesticht en richt zich op moderne en hedendaagse beeldhouwkunst. Zowel uit ons eigen land als daarbuiten. Meer dan 5000 beelden zijn hier te bewonderen. Het museum biedt eveneens wisselende tentoonstellingen.
  • Atlantikwall Museum. Aan de Badhuisweg in Scheveningen vind je het Atlantikwall Museum. Dit is een militair museum in een bunker. De bunker is zo origineel mogelijk ingericht waardoor de bezoeker getuige is van hoe het echt was. Er zijn originele voorwerpen te vinden van zowel Duitse, Britse, Canadese en Amerikaanse strijdkrachten.
  • Panorama Mesdag. Misschien niet helemaal een bezienswaardigheid in Scheveningen zelf (hoewel het weinig scheelt want Den Haag ligt er tegenaan), maar het verdient toch een plekje in dit rijtje. Panorama Mesdag biedt het grootste schilderij van Nederland en wat laat die zien? Inderdaad: Scheveningen! Het werd in 1881 geschilderd en is een zeegezicht met een omtrek van maar liefst 120 meter en het geheel is ook nog eens 14 meter hoog! Je staat als het ware op het Seinpostduin, wat in die tijd de hoogste duin in Scheveningen was.

Circustheater

Het Circustheater is een groot theater waar mooie musicalproducties te zien zijn zoals The Sound of Music, The Lion King en Aladdin. Maar ook optredens van bijvoorbeeld cabaretiers of zangers kunnen hier plaatsvinden.

De duinen in

Lopend de duinen in is heerlijk, maar er zijn ook mooie fietstochten te maken in dit gebied. Fietsen langs de kust, door duinen, bos en polder: het kan hier allemaal. Routes kun je uiteraard kopen, maar zijn ook op internet te vinden.

In combinatie met bezoek aan Den Haag

Natuurlijk is een dagje Scheveningen prima te combineren met een uitstapje naar Den Haag met al zijn bezienswaardigheden. Of andersom natuurlijk.

Eerst een bezoek brengen aan bijvoorbeeld het One Planet (voormalig Omniversum) of Madurodam in Den Haag en dan even lekker uitwaaien op het strand!

Wil Cats
Volg me via: