Skip to Content

Boo Baskets; Herfst & Halloween TikTok trend

Boo Baskets; Herfst & Halloween TikTok trend

De herfst staat voor de deur, en naast het uitzoeken van kostuums en het versieren van je huis, is er een nieuwe trend die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden: Boo Baskets geven. Deze leuke en creatieve manden gevuld met traktaties en verrassingen zijn een geweldige manier om vrienden en familie in de juiste sfeer te brengen.

Wat zijn Boo Baskets?

Boo Baskets zijn manden vol met herfst- of Halloween-goodies en verrassingen. Deze geef je aan je partner, kinderen of vrienden om hen te verrassen. Een klein gebaar om te laten weten dat je aan hen denkt tijdens deze periode die wat donkerder wordt. Het is dan ook een alternatief op de bekende easter baskets (paasmandjes).

Deze manden kunnen snoep, kleine cadeautjes, bloemen en zelfs handgeschreven kaarten bevatten om een persoonlijk tintje toe te voegen. Het doel van een Boo Basket is om de ontvanger te laten glimlachen en het Halloween-gevoel te versterken.

Waarom zijn Boo Baskets zo populair?

Boo Baskets zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, en er zijn verschillende redenen waarom ze zo’n hit zijn tijdens Halloween:

Creativiteit

Het samenstellen van een Boo Basket biedt de gelegenheid om creatief te zijn. Mensen genieten van het bedenken van leuke thema’s en het selecteren van speciale traktaties en cadeautjes voor hun manden. Het is een kans om je creativiteit te uiten en iets unieks te maken.

Verrassing en vreugde

Het ontvangen van een Boo Basket is altijd een verrassing en kan veel vreugde brengen. Het idee dat iemand aan je denkt en de moeite neemt om een mand vol met lekkernijen voor je samen te stellen, kan je dag opfleuren.

Boo Basket TikTok-trend

Nadat de afgelopen jaren de Boo Basket steeds populairder is geworden, is het dit jaar een enorme hit op sociale media en TikTok. Het begon met een aantal mannen die dit voor hun partner hebben gemaakt. Weer eens wat anders dan vrouwen die het cadeau geven aan hun kind.

Dit wordt natuurlijk ook gedeeld op sociale media; van het shoppen, tot het samenstellen van de mand en tot slot in een apart filmpje de reactie als de mand wordt gegeven. Waarop vrouwen deze filmpjes doorsturen aan hun partner als ‘hint’ dat zij dat ook graag willen hebben. Met als gevolg dat er filmpjes worden gemaakt die beginnen met ‘Mijn vrouw stuurde me dit filmpje door…’

Hoe maak je een Boo Basket?

Nu je weet wat Boo Baskets zijn en waarom ze zo populair zijn, laten we eens kijken hoe je er zelf één kunt maken. Hier zijn enkele stappen om je op weg te helpen:

Kies een thema

Het eerste wat je moet doen, is beslissen over een thema voor je Boo Basket. Dit kan variëren van herfst tot Halloween, net wat het beste bij de ontvanger past. klassiek spookachtig tot specifieker, zoals een heksenmand of een mand met pompoenthema. Het thema zal de richting bepalen voor de cadeautjes en verrassingen die je gaat toevoegen.

Kies een mand

Kies een geschikte mand of krat om al je traktaties in te plaatsen. Dit kan variëren van een traditionele rieten mand tot een houten krat die past bij je gekozen thema. Zorg ervoor dat de mand groot genoeg is om al je cadeautjes te bevatten. Eventueel kun je deze mand ook nog versieren in het thema.

Selecteer cadeautjes en verrassingen

Nu is het tijd om de traktaties en cadeautjes te kiezen die je aan de mand wilt toevoegen. Denk aan lekkernijen, kleine speeltjes, kaarsen, bloemen en andere leuke verrassingen. Je kunt ook handgeschreven notities of wenskaarten toevoegen om een persoonlijke touch toe te voegen.

Versier de mand

Nu komt het leuke deel: versieren! Gebruik linten, linten, stickers, en andere decoratieve elementen om je mand er feestelijk en uitnodigend uit te laten zien. Je kunt ook wat kunstmatige spinnenwebben of plastic insecten toevoegen om de spookachtige sfeer te versterken.

Boo Basket geven

Het laatste en belangrijkste is het bezorgen van je Boo Basket. Leg de mand voor de deur van de ontvanger en zorg ervoor dat je een briefje toevoegt waarop staat dat ze “geboeid” zijn en aangemoedigd worden om hetzelfde te doen voor anderen.

Deze Boo baskets worden dan gegeven vanaf 1 september het moment dat de meteorologische herfst begint, of 23 september, als de astronomische herfst begint. Maar kan natuurlijk ook nog gegeven worden tot aan de herfstvakantie of Halloween.

Creatieve ideeën voor Boo Baskets

Als je op zoek bent naar wat extra inspiratie voor je Boo Basket, hier zijn enkele creatieve ideeën om uit te proberen:

Filmavond

Stel een mand samen met popcorn, Halloween-films, en enge snacks zoals gummywormen en snoepmaïs. Voeg een gezellige deken toe voor een griezelige filmavond.

Trick-or-Treat mand

Creëer een Boo Basket vol met mini-trick-or-treat-tassen, Halloween-snoepjes en enge maskers. Dit is perfect voor kinderen die van snoep en verkleden houden.

Pompoenplezier

Ga voor een mand met alles in pompoenthema. Voeg pompoen-specifieke lekkernijen toe, zoals pompoenbrood of pompoentaart, samen met wat pompoendecoraties.

Herfst mandje

Liever niet teveel Halloween; kies dan voor het herfstthema. Denk bijvoorbeeld aan een lekker warme plaid of een kussen, een stel pantoffels, een speciale mok, een geurkaars, een knutselprojectje en andere dingen die ideaal zijn voor een gezellig avondje thuis.

Boo Baskets zijn een geweldige manier om Herfst en Halloween te vieren en anderen te verrassen met leuke traktaties en verrassingen. Ze bevorderen het gevoel van gemeenschap, laten ruimte voor creativiteit en brengen een glimlach op het gezicht van de ontvanger.

Linda van Aken