Skip to Content

Ronde wobbel 360 review van bamboe

Ronde wobbel 360 review van bamboe

Over de wiebelplank / balansbord heb ik al een paar keer geschreven, deze is ontwikkeld voor het Waldorfonderwijs en de laatste tijd enorm populair. Daarom hebben we de kinderen voor hun verjaardag een balansbord gegeven waar ze veel plezier van hebben.

Sinds kort heeft Wobbel echter onlangs een nieuwe model ontworpen; namelijk de Wobbel 360 die kinderen op een andere manier stimuleert en uitdaagt om te bewegen en experimenteren.

De curve is minder dan bij de gewone Wobbel en kinderen kunnen nu helemaal ronddraaien.

De originele Wobbel is gemaakt van duurzaam geperst Europees berkenhout, sinds dit jaar is er ook de uitvoering in bamboe waarmee de kinderen de afgelopen weken veel hebben gespeeld!

Dus na de eerdere editie met spelideeën voor de Wobbel werd het nu tijd voor een blog met de tips voor de Wobbel 360.

De Wobbel 360

Het leukste is dat er iedere dag wel even mee wordt gespeeld, zelfs al staat hij tegen de muur / kast aan, trekken de kinderen hem erbij om wat rondjes op te draaien. Niet alleen mijn eigen kinderen maar ook vriendjes en vriendinnetjes spelen er graag mee. E

n stiekem kunnen wij als ouders het ook niet laten om zo af en toe even wat rondjes te draaien of heen en weer te ‘lopen’.

De grote aantrekkingskracht van deze ronde 360 wobbel is dat je niet alleen heen en weer gaat, maar je, zoals de naam het al zegt, ook helemaal rond kan draaien. Dit blijkt een enorm populaire uitdaging te zijn voor de kinderen en vinden ze helemaal geweldig.

Wat kan je ermee?

Zelf vind ik het een geniaal concept maar merk dat ik het ook wel lastig vind. Want wat is het eigenlijk? En wat kan je er nu mee? Natuurlijk, ik snap dat het goed is om de grove motoriek van je kind te stimuleren; maar verder?

Gelukkig kunnen de kinderen me daar goed bij helpen. En ontdekken zij al snel de veelzijdigheid van de Wobbel en word ik meegenomen in het proces om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is en wordt er volop mee geëxperimenteerd, met de bolle vilten kant naar beneden, maar ook ondersteboven met de holle kant naar boven.

Zowel fysiek zelf, als in combinatie met ander speelgoed zoals ballen, de Grimm’s regenboog, auto’s en nog veel meer!

Kortom; de Wobbel 360 is ideaal voor zowel het stimuleren van de fantasie, maar ook de grove motoriek om ze lekker te laten bewegen.

Wat wel fijn is aangezien we de afgelopen weken de nodige regenbuien hebben gehad en buiten spelen dus niet altijd een even aantrekkelijke optie was.

Met de Wobbel kunnen ze toch even lekker die energie kwijt, en dankzij de muisvilten ondergrond ook heel aangenaam voor de buren omdat je helemaal niets hoort!

Holle kant naar boven

Ronde wobbel 360 review van bamboe - Mamaliefde

Het allereerste waarvoor de Wobbel 360 wordt gebruikt is natuurlijk om te balanceren. De ene keer op de knieën, de andere keer zittend en natuurlijk ook staand. Heel bewust tijdens het spelen, maar bijvoorbeeld ook terwijl er naar de tv gekeken wordt.

Weer eens wat anders dan vanaf de bank te staren naar het beeld, en veel actiever ;-) Wat ik ook wel eens doe, is dan de ronde poef erop zetten. Dit past precies en dan zitten ze net wat hoger, maar kunnen toch wiebelen.

Doordat de curve minder bol is dan de Original Wobbel is dit weer een heel andere ervaring.

Lopen terwijl je balanceert op de Wobbel, oftewel de ‘Wobbelloop’ is weer een heel nieuwe uitdaging. De oudste heeft het al snel door, de jongste heeft iets meer oefening nodig en vind het vooral heel gezellig om te gaan zitten terwijl ik hem door de kamer ‘verplaats’.

Ronde wobbel 360 review van bamboe - Mamaliefde

Zoonlief vind het vooral fijn om te liggen; op de buik terwijl hij met zijn handen zo snel mogelijk probeert af te zetten en rondjes te draaien zodat het net lijkt alsof hij vliegt, of op zijn rug terwijl hij aan het spelen is.

Ronde wobbel 360 review van bamboe - Mamaliefde

Een schaapsvacht maakt het dan natuurlijk nog net wat aangenamer, en is ook heerlijk voor baby’s om in te liggen. De Wobbel 360 is namelijk al geschikt voor baby’s van 0 maanden. Of voor de pop als babynestje.

Op de foto zie je een levensgrote pop dus dan kan je zien dat het formaat echt perfect is.

Ronde wobbel 360 review van bamboe - Mamaliefde

Ook zit hij er graag in, dan lijkt het eerder een bootje waarbij je in plaats van te peddelen met je handen je voortbeweegt.

Ronde wobbel 360 review van bamboe - Mamaliefde

Op de Spielwarenmesse zag ik Hannelore in de weer met de Grimm’s regenboog en een kogel om die door de poortjes te laten rollen. Het is nog best even oefenen om de beweging dusdanig te krijgen dat het balletje door de poortjes blijft rollen.

Zelfs als je met twee handen de rand vasthoudt zodat je meer de controle kan houden. Je hebt echt maar een heel lichte impuls nodig om de bal aan het rollen te brengen en vanwege de lichte curve rolt hij er vrij snel uit.

Ronde wobbel 360 review van bamboe - Mamaliefde
Ronde wobbel 360 review van bamboe - Mamaliefde

Zoonlief liet op een gegeven moment zijn fantasie helemaal gaan en haalde er een paar slangen bij die giftig waren en in hun ‘hok’ moesten. Ik kan dan echt genieten als ze zo opgaan in hun spel.

Helemaal als de één begint, en de ander daar op een gegeven moment bij betrokken wordt en ze samen spelen.

Ronde wobbel 360 review van bamboe - Mamaliefde

In combinatie met een indoorspeelplank / glijbaan en wat andere elementen zoals een kruiptunnel of wat stoelen en een tafel waar onderdoor gekropen moet worden heb je natuurlijk zo de perfecte hindernisbaan in huis!

Bolle kant naar boven

Met de bolle kant naar boven heb je een lichte bolling. Wel merk ik dat de bamboe Wobbel vrij zwaar is en ze hulp nodig hebben bij het keren van de onderkant naar boven.

Ronde wobbel 360 review van bamboe - Mamaliefde

De bolling is perfect geschikt is als schans voor de race-auto’s van je kind.

In combinatie met speelgoed zoals Way-to-play kan je daar heel mooie banen mee bouwen, maar ook zonder glijden ze er ook dankzij het vilt zo vanaf. Of is het juist een eiland in de oceaan waar de dinosaurussen leven!

Toevallig heeft dochterlief laatst een vilten puzzel van Frozen gekregen die je op een schilderij kan leggen. Al snel had ze door dat dit hetzelfde materiaal is als op de Wobbel 360 en had zo een veel groter oppervlakte voor haar creatie.

Ronde wobbel 360 review van bamboe - Mamaliefde

Nu vindt dochterlief het ook heerlijk om op te treden, en met de vilten kant naar boven heb je natuurlijk een heel mooi rond podium dat net verhoogd is en je toch relatief stabiel kan staan. De lichtjes in de speelhoek op de achtergrond maken de sfeer natuurlijk helemaal compleet!

Ook is hij zo heel geschikt als een zitplek.

Coöperatief; samen spelen

Ronde wobbel 360 review van bamboe - Mamaliefde
Ronde wobbel 360 review van bamboe - Mamaliefde

De Wobbel 360 nodigt ook uit om samen mee te spelen. Althans, in eerste instantie was het ruzie want ‘wie mag er nu op de Wobbel?’ en wilden ze het vooral zelf proberen zodat ik een timer heb ingesteld.

Nadat hij wat langer in huis was werd dit vanzelf meer gereguleerd en zag je ook dat ze samen op en om de Wobbel aan het spelen gingen.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.