Skip to Content

Sebra Scandinavisch houten speelgoed review

Sebra Scandinavisch houten speelgoed review

Er zijn steeds meer ouders die een bewuste keuze maken als het gaat om speelgoed. Naast de vele merken met kleurrijk en elektronisch speelgoed, wordt het aanbod van houten designspeelgoed ook steeds groter.

Met name vanuit Scandinavische landen zoals Zweden en Denemarken komt er steeds meer deze kant op. Zoals het schitterende merk Sebra. Naast meubels en interieur zoals het populaire Kili-kinderbed, maar ook bijpassend textiel zoals dekbedden, hebben ze ook een divers aanbod van speelgoed. Zo kan je de kinderkamer inrichten in dezelfde stijl en kleurenthema.

Deens houten speelgoed merk Sebra

Het bedrijf Sebra Interior werd in 2004 opgericht door Mia Dela. Mia werd opgeleid als ontwerper op de school voor design in Kolding in 2001 waarna ze als ontwerper enkele jaren werkte.

Toen ze een kamer voor haar zoon Gustav aan het versieren was, vond zij geen kinderkamerspulletjes die naar haar zin waren, noch qua kwaliteit, noch qua design. Dat was het begin van de Sebra kindermeubels en accessoires.

De collectie van Sebra draait volledig om het kind. Daarbij wordt modern design gecombineerd met innovatieve kleuren en oude handwerktechnieken zoals haken en breien. Waardoor ze zich onderscheiden van veel andere merken.

Een groot deel van de vrolijke en speelse collectie is gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, wol en katoen. Natuurlijk staat veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel van dit merk.

In het speelgoed van Sebra zijn een aantal thema’s te herkennen. Thema’s die goed aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen zoals ‘op de boerderij’ met allerlei dieren of ‘in de stad’.

Het speelgoed is geschikt voor alle leeftijden; van rammelaars voor baby’s tot en met houten puzzels voor peuters en kleuters. Belangrijk bij het speelgoed is dat het de verbeelding en creativiteit aanspreekt van het kind.

Top 10 houten speelgoed van Sebra

Echte musthaves voor kinderen oplopend van leeftijd zijn:

 1. Vilten mobiel; de wolkjes en regendruppels in pastelkleuren die aan deze mobiel hangen zijn allemaal met de hand gemaakt van wol en met draadjes bevestigd aan de mobiel. Hij staat schitterend boven een ledikantje of kinderbed zodat je baby er uren naar kan kijken.
 2. Babygym; voor baby’s is een babygym absoluut onmisbaar. Deze houten babygym is voorzien van acht poppetjes die samen zorgen voor uren speelplezier voor je kindje. Om naar te kijken, of naar te reiken en tegen aan te slaan.
 3. Konijntuimelaar; met een tuimelaar leren baby’s het verschil tussen actie en reactie. Door hier tegenaan te slaan gaat hij draaien en heen en weer bewegen. Deze beweging is voor kinderen magisch, en zullen ze gaan proberen te herhalen.
 4. Trek Bambi; zodra je kindje gaat kruipen of lopen doet trekspeelgoed het heel erg goed. Je kan natuurlijk een autootje of rupsje voortrekken; maar deze Bambi van gehaakt katoen is wel echt heel erg zoet! Naast Bambi is er ook een trekolifant en trek houten neushoorn.
 5. Neushoorn schommelpaard; een echte musthave voor in de babykamer waar je kindje ook nog eens veel plezier van heeft, is dit houten schommelpaard in de vorm van een neushoorn. Hij is er in het blauwgrijs en in het roze.
 6. Alfabet bouwblokken; deze set blokken bestaat uit zestien houten witte blokken met op elke kant een letter. De blokken zijn 6 cm dus lekker groot zodat je kindje lekker kan bouwen. Ook als het wat ouder is kan je hiermee oefenen met letters herkennen of staat het gewoon mooi op de kinderkamer.
 7. Boerin Jennyknuffel; Sebra heeft een ruim aanbod van diverse dieren en knuffelbare poppen zoals Boerin Jenny. De knuffel is gemaakt van gehaakt katoen en de vulling is polyester. Zo is hij lekker zacht en kan je kind haar meenemen in de wildste avonturen.
 8. De houten poppenwagen; de musthave voor de poppenmoeder. In deze wagen kunnen poppen en knuffels de hele dag rondgereden worden. De kinderwagen is verkrijgbaar in meerdere hippe kleuren.
 9. Houten gereedschap; voor de stoere peuter die net als papa wil bouwen is deze houten gereedschapsset een absolute aanrader. Hij bestaat uit zes onderdelen en is goed te combineren met de set moeren of de werkbank voor de echte Bob de Bouwer.
 10. Vogel houten puzzel; voor peuters en kleuters is deze houten puzzel een echte aanrader. Hij is iets moeilijker dan hij lijkt, doordat er geen stukjes in elkaar passen, maar je net zoals bij een tangram moet gaan zoeken wat waar past en een stukje op meerdere plaatsen past.
 11. Wat altijd goed scoort zijn de puzzels
Linda van Aken