Skip to Content

21x Playtive houten speelgoed LIDL

21x Playtive houten speelgoed LIDL

Vanochtend bracht ik onze zoon naar de peuterspeelzaal, dan kom ik ook altijd langs de Lidl. Toevallig keek ik daarheen en zag ik buiten op het bord de reclamefolder met het speelgoed staan. Lidl Houten speelgoed onder de noemer van Playtive, een nieuwe lijn met een breed assortiment van divers speelgoed. 

Natuurlijk had ik online al even gesnuffeld in de reclamefolder, die om de één of andere reden hier heel traag laadt, en had gezien dat ze spullen hadden voor in het poppenhuis.

Nu was het fruit ook op dus moest ik toch naar de Lidl en als je dan toch gaat kan je ook wel ‘even’ langs de speelgoedafdeling lopen. Eenmaal binnen liep ik natuurlijk meteen door naar het houten speelgoed.

Helaas hadden ze niet de poppenkamertjes en wisten ze ook van niets toen ik daar naar vroeg. Wel allemaal ander gaaf speelgoed, waaronder heel veel treintjes en laat ik nu net een zoon hebben die over twee weken drie jaar wordt… Over twee weken komt er nog een tweede collectie aan met speelgoed, dus dan kan je de inkopen een beetje spreiden.

Houten keuken & accessoires

Zo hebben ze een heel gave houten keuken die wel wat gelijkenis vertoont met de houten keuken van de Ikea. Echt een kwestie van zoek de verschillen. Waarvan de prijs één van de grootste is.

Een houten keukentje is natuurlijk het leukste met accesoires. Die hebben ze ook, van hout. Zoals een ontbijtset, een pizza, verjaardagstaart (helaas ook al uitverkocht), en snijfruit compleet met snijplank en mes.

Liever geen keuken; ze hebben ook een heel gave houten winkel voor een heel goede prijs. Het is dat hij er vrij groot uitziet, anders had ik hem zeker meegenomen. Wel ging de houten kassa mee. Spelen met centjes is iets wat de laatste tijd veel gebeurt hier in huis en dan kunnen ze zelf hun boodschappen gaan afrekenen.

Houten poppenhuis

Die hadden ze hier dus helaas niet, maar hoorde van iemand anders dat ze hem wel had gekocht voor een nichtje. Ze hebben twee modellen van het poppenhuis. Daarnaast heb je de kamertjes en de poppenset (die online ook al uitverkocht is).

Nu hebben we al wel een poppenhuis, en ook al wel wat meubeltjes van oma gekregen. Die zijn hier echter te groot voor. Deze zijn een slag kleiner en passen er precies bij. Zo heb je een keuken, badkamer, eetkamer, kinderkamer en slaapkamer.

Ik kon niet kiezen dus heb ze meteen allemaal in mijn online winkelmandje gegooid. Terwijl het poppenhuis maar vier kamers heeft ;-) Voor de jongens is er ook een heel gave piratenboot!

Houten treinbaan

Onze zoon kan daar uren mee spelen; de houten treinbaan. Soms ook de Duplo en Toettoetbaan, maar voornamelijk de houten.

Toen ik deze sets zag staan met een railway met accessoires maar ook een haven, vliegveld, garage en een motorway voor auto’s en ook een uitbreidingsset voor beide was ik om.

Direct twee sets gekocht, spijt gehad dat ik niet ook een derde heb gehaald en familie even ingeseind voor het geval ze nog niets hadden voor de verjaardag van zoonlief. Daarnaast hebben ze ook losse brandweerauto’s en ambulances die ook nog eens echt geluid maken.

Speelgoed in trommels

Ze hebben zes verschillende trommels met speelgoed; van houten speelplankjes (lookalike van Kapla), een soort constructiespeelgoed tot en met een houten kasteel met ridders en een houten stad.

Houten spelletjes

Memory en domino zijn natuurlijk spelletjes die je regelmatig voorbij ziet komen en superleuk voor jonge kinderen.

In het hout gaat dat veel langer mee dan papieren of kartonnen plaatjes. Ook hebben ze een balanceerspel, vishengelspel en andere gave spellen.

Houten babyspeelgoed

Voor de jongste kinderen hebben ze een loopkarretje voor de eerste stapjes en een fietsje. Ook heel fijne cadeaus!

Houten puzzels

Natuurlijk mogen de houten puzzels ook niet ontbreken. Niet alleen gewone legpuzzels, maar ook eentje met een klokvorm. Of met een stempelkussen en eentje met figuurtjes die je moet schuiven.

Wat ik heb gekocht?

Lidl houten speelgoed shoplog - Mamaliefde.nl

Nu heb ik het op zolder opgeborgen voordat de kinderen thuis kwamen, daarom deze cleane foto’s. Nu zijn we voorzichtig bezig om al het plastic speelgoed te vervangen voor houten speelgoed dus dit komt perfect uit.

Alleen de portemonnee vindt het iets minder. Ik heb de garage, de uitbreidingsset voor de motorway en de treinbaan gekocht zodat dit gecombineerd kan worden en de brandweer met geluid voor zijn verjaardag. Ik vrees dat er dus een andere treinset naar zolder gaat.

Daarnaast de houten kassa en de snijfruitset voor in het keukentje. Ik twijfelde nog even over de ontbijtset maar daar hebben we al een deel van.

Van de trommels heb ik de stadset gekocht maar toch weer teruggebracht en ingeruild (omdat dit enkel de figuren zijn zoals afgebeeld en de rest houten blokjes waar we al een aardige verzameling van hebben) voor de hierboven genoemde uitbreidingsset voor de treinbaan / motorway.

De trommel met het houten kasteel heb ik ook gekocht omdat ze graag met ridders en prinsessen spelen. Ik twijfelde nog even over de constructietrommel maar wie weet volgend jaar als ze het dan weer hebben ;-)

Online heb ik alle delen van de poppenhuiskamers in mijn mandje gegooid en een cadeautje voor het buurmeisje waarvan we binnenkort afscheid nemen als gastkind.

De prijzen variëren tussen de 2,99 en de 69,99 (voor de keuken). Als je interesse hebt; wees er snel bij. Zoals je kan lezen hierboven is online het één en ander al uitverkocht en ook in de winkel gaat het hard.

Ik was niet de enige moeder die meer afrekende dan de bedoeling was ;-) En dat zal niet de enige vestiging zijn waar dat het geval is.

Linda van Aken
  1. Nathalie says:

    Wij hebben ook enkele spullen gekocht. Uitbreiding voor de racebaan en wat autootjes! We wilden graag nog andere dingen maar die waren uitverkocht!

  2. Jessica says:

    Zo leuk dat houten speelgoed alleen net te laat voor onds ben nog even wezen kijken en heb het in me handen gehad de jongens hier 5 en 8 sparen al jaren samen houten treinbaan iedere verjaardag of sinterklaas kwam er wel wat bij veel gebouwen brandweer kazerne trein loodsen en noem maar op dochter 7spaarde we houten eten taartjes en servies kassa en winkelspulletjes enz altijd veel moeite moeten doen omdat allemaal te vinden en er word nog steeds heel veel mee gespeeld er zou ook wel weer wat bij kunnen meestal als er weer wat nieuws bijkomt is het weer helemaal leuk maar voor dit jaar hadden we lego bedacht dus was moeilijk te weerstaan

Comments are closed.