Skip to Content

Kidzkraft Poppy poppenhuis review

Kidzkraft Poppy poppenhuis review

Als er iets is wat niet mag ontbreken op een echte meisjeskamer is, naast een berg verkleedkleding, een poppenhuis. Groot of klein; dat maakt niet uit het hoort er bij.

Toen me werd gevraagd door Wehkamp of ik dit tienerpoppenhuis van Kidzkraft wilde reviewen zei ik dan ook direct ja. De dag voor haar zesde verjaardag kwam hij binnen en daardoor hadden we het perfecte verjaardagscadeau!

Nostalgische herinneringen

Toen ik zelf een klein meisje was kreeg ik samen met mijn zusje een poppenhuis voor onze barbiepoppen, drie hoog met op het dak een dakterras. Vele uren hebben we daar mee gespeeld, eerst bij mij op de kamer en later toen ik niet meer wilde dat zij op mijn kamer kwam, bij mijn zus op de kamer.

Ik kan het me nog als de dag van gisteren herinneren. Het favoriete spel; Barbie en Ken die gaan trouwen en daarna op huwelijksreis met de camper.

Alle poppen moesten worden opgedoft met de mooiste jurken aan en daarna was het feest! Zoiets wilde ik dus ook heel graag voor mijn eigen dochter.

In elkaar zetten

Kidzkraft Poppy poppenhuis review - Mamaliefde

Het poppenhuis wordt in een vrij platte doos geleverd. Daarin zitten de muren, vloeren, achterkant en het schuine dak van het huis. Erbij wordt een gebruiksaanwijzing en beslag geleverd zodat het net een ikea-pakket is dat je in elkaar kan zetten. Maar dan zonder het gedoe.

Terwijl manlief zich bezig hield met het poppenhuis begon ik met de meubeltjes. De meeste zaten al in elkaar en verder was het de poten in het tafelblad steken en de zijsteunen van het bed in elkaar schroeven. Easy peasy dus.

Terwijl manlief even pauze hield ben ik verder gegaan met het huis. Ik heb geen idee meer hoe lang we er over deden maar we waren snel klaar! Nog even inrichten, kleed er overheen met wat ballonnen en klaar was het verjaardagscadeautje.

Kidzkraft kwaliteit

Kidzkraft Poppy poppenhuis review - Mamaliefde

Dit poppenhuis is van het Duitse merk Kidzkraft, een merk dat bekend staat om de hoge kwaliteit aan houten speelgoed. We hebben ook al een keukentje van dit merk waar veel mee wordt gespeeld.

Daarna is er veel oog voor details, denk aan een lichtsnoer op zolder, of kussentjes op de vensterzitbank op de achtergrond, vloerkleedjes op de grond, fiets aan de zijkant en nog veel meer. Je blijft iedere keer nieuwe dingen ontdekken.

Het merk gaat ook echt met de tijd mee, ieder jaar komen er nieuwe modellen op de markt die meegroeien met de laatste interieurtrends.

Nu was er wel bij het poppenhuis wat we kregen een klein scheurtje bij het raampje na het uitpakken, waarschijnlijk gebeurd bij het in de fabriek monteren van het raampje. Na dit doorgegeven te hebben hadden we een paar dagen later een nieuwe doos in huis. Superservice!

Lang plezier!

Doordat het poppenhuis van hout is gemaakt is het heel duurzaam en kan je er lange tijd mee spelen.

Met ons poppenhuis hebben niet alleen mijn zusje en ik mee gespeeld, maar ook nog mijn jongere nichtje en daarna weer iemand anders. Dit is dus speelgoed wat lange tijd mee gaat!

Wat gelijk opvalt aan dit poppenhuis is de trap, de deur en de ramen die open en dicht kunnen. Zelf had ik geen trap in mijn poppenhuis en ik vind dat toch echt wel het huis net iets meer afmaken.

Nadat het kleed van het poppenhuis was getrokken had zoonlief al door dat het deurtje open en dicht kon voor de visite. Dat geldt ook voor de raampjes. In principe is het poppenhuis gemaakt van hout, maar er zitten een aantal plastic elementen in zoals de vensterbanken en de tafelpoten.

Zelf vind ik het heel erg fijn dat de poppenmeubels er bij zitten.

Toen we een foto hadden gedeeld wilden de oma’s en opa’s eerst even kijken daarvoor, maar dat was niet nodig. Je hebt dan alles in één stijl en hoeft geen plastic meubeltjes bij te kopen die vaak toch een stuk fragieler zijn. Je kan gewoon meteen gaan spelen.

Wat vond onze dochter ervan?

Kidzkraft Poppy poppenhuis review - Mamaliefde
Kidzkraft Poppy poppenhuis review - Mamaliefde
Kidzkraft Poppy poppenhuis review - Mamaliefde

Dat is natuurlijk de belangrijkste vraag! Zij was hier dolblij mee, er werd direct mee gespeeld en het ontbijt zat ook zo achter de kiezen zodat ze een pop van haar kamer kon halen om mee te spelen.

Het poppenhuis is geschikt voor tienerpoppen van 30 cm, ongeacht het merk. Dus of je nu Barbies hebt, Bratz of Disney Princess poppen iedereen kan hier samen in spelen.

Ook de dagen erna heeft ze er veel mee gespeeld, ik kwam de meubeltjes door haar hele kamer tegen en zag iedere keer poppen in een andere positie tegen.

Tip; Barbiepoppenhack

Kidzkraft Poppy poppenhuis review - Mamaliefde

Tip: Wil je de tienerpoppen overzichtelijk bewaren zijn de schoenenzakken ideaal. Per vak passen er twee of drie poppen in. Je kind kan er altijd bij en een andere barbie erbij pakken.

Linda van Aken