Skip to Content

Wat kun je doen als jij je verveelt in de auto?

Wat kun je doen als jij je verveelt in de auto?

Als je op reis gaat met de auto, kan het soms moeilijk zijn om jezelf en je passagiers bezig te houden tijdens de lange ritten. Maar geen zorgen, met deze anti-verveeltips in de auto wordt de rit een stuk aangenamer en vliegt de tijd voorbij.

Speel spelletjes

Wat kun je doen als jij je verveelt in de auto? - Mamaliefde

Spelletjes spelen is een leuke en interactieve manier om de tijd te doden tijdens een lange autorit. Er zijn verschillende spellen die je kunt spelen, zoals het raden van nummerborden, woordspelletjes, of het spelen van ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’.

Lees ook: Speelgoed voor in de achterbank

Luister naar audioboeken of podcasts

Audioboeken en podcasts zijn een geweldige manier om jezelf en je passagiers te vermaken tijdens lange autoritten. Kies een boek of podcast over een onderwerp dat iedereen interesseert en geniet van de tijd die je hebt om te luisteren.

Lees ook: Podcasts en luisterboeken voor kinderen

Maak een road trip playlist

Een road trip playlist kan de sfeer tijdens de rit verbeteren en je energie geven om door te blijven rijden. Maak een playlist met nummers die je goed doen voelen en die je kunt meezingen.

Plan pitstops

Zorg voor regelmatige pitstops om even uit de auto te stappen, naar het toilet te gaan, en wat te eten en drinken. Dit helpt je niet alleen om je benen te strekken, maar ook om de rit aangenamer te maken.

Houd een reisdagboek bij

Een reisdagboek bijhouden kan een geweldige manier zijn om de herinneringen aan je reis vast te leggen en te delen. Schrijf op wat je ziet, voelt en meemaakt tijdens de reis.

Maak foto’s

Maak foto’s van het landschap, de omgeving en je reisgenoten. Dit is niet alleen een leuke manier om de tijd te doden, maar het zijn ook mooie herinneringen voor later.

Leer elkaar beter kennen

Stel vragen aan elkaar om elkaar beter te leren kennen. Bijvoorbeeld, wat is je favoriete vakantiebestemming? Wat is het beste boek dat je ooit hebt gelezen? Dit kan leiden tot interessante en boeiende gesprekken.

Apps

Er zijn verschillende apps die je kunt downloaden om jezelf en je passagiers te vermaken tijdens lange autoritten. Bijvoorbeeld, spelletjes-apps, navigatie-apps met informatie over bezienswaardigheden onderweg, of apps voor het streamen van films en series.

Lees ook: Kinderapps

Kortom, er zijn genoeg manieren om de tijd te doden tijdens lange autoritten.

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)