Skip to Content

Broer & zus ruzie op de achterbank van de auto voorkomen

Broer & zus ruzie op de achterbank van de auto voorkomen

Iedereen met meer dan één kind die wel eens met de auto gaat, kent vast de situatie dat het op een gegeven moment heel “gezellig” wordt doordat broers en zussen het een beetje zat zijn en ruzie krijgen. Waardoor al snel de sfeer in de auto omslaat naar onder vriespunt.

Helemaal vervelend is het als je ook nog eens alleen met de kinderen in de auto zit, het ene moment moet je dan scheidsrechter spelen omdat kind a iets doet wat kind b absoluut niet wil, zelfs zoiets eenvoudigs als uit het raam kijken van kind b…

En ondertussen moet je ook nog eens op het verkeer letten. Een herkenbaar probleem voor heel veel ouders.

Broer & zus ruzie op de achterbank van de auto voorkomen - Mamaliefde

Ruzie voorkomen

En gelukkig is daar nu een oplossing voor! Bij MaisonSlash las ik onlangs een blog over de Split and Sit. Een uitvinding van een Nederlandse moeder die van mij de nobelprijs voor vrede mag krijgen ;-)

Eigenlijk is het heel eenvoudig; een scherm dat je tussen beide kinderen in plaatst zodat ze elkaar fysiek niet meer kunnen zien.

Toen ik dit las, en we een week later een autorondreis naar Zweden op de planning hadden staan twijfelde ik dan ook geen moment en bestelde hem meteen (dit is dus een nospon-blog).

De volgende dag was hij al in huis en hebben we hem alvast in de auto geplaatst om de kinderen hieraan te laten wennen.

Toen ik een foto hiervan plaatste op Instagram stories kreeg ik heel veel reacties over hoe of wat en waar dus daarom bij deze iets meer informatie ;-)

Toen de doos bezorgd werd en ik de hoes ervanaf had geschoven wilde ik hem nog verder uitpakken, maar bleek dit al de casette te zijn waar het scherm in opgevouwen zit.

Deze is gemaakt van karton, gelukkig wel heel stevig karton, dat niet bij het minste of geringste kreukt of kapot scheurt.

In het begin was ik daar even bang voor, maar ook de eerste ruzies tussen kinderen over of hij nu omhoog of omlaag moet heeft hij overleefd ;-)

Het in de auto plaatsen was wel even improviseren.

Het idee is dat je de gordel om de middelste bank heen schuift, maar bij onze auto zit dat aan de achterkant dicht. Met een losse riem hebben we er nu een soort driepuntsgordel van gemaakt en blijft hij prima op zijn plaats zitten.

De eerste ritten binnen Nederland en de eerste etappe van 400 km (gepland 4 uur volgens Google maps, daadwerkelijke reistijd 6,5 uur dankzij werkzaamheden in Duitsland) zitten er ondertussen op en wat mij betreft is het een echte aanrader.

Doordat je fysiek het contact tussen beide kinderen afschermt, kunnen ze ook veel rustiger even alleen spelen.

Ideaal ook voor als je kinderen hebt die niet teveel prikkels kunnen handelen, of als je met een baby reist waarvan je hoopt dat die onderweg slaapt en niet door grote broer of zus wakker gehouden wordt.

Het schermpje zit vast met klittenband dus de kinderen kunnen hem ook heel eenvoudig weer inklappen en vastzetten als ze wel gezellig samen willen spelen.

Linda van Aken