Skip to Content

Hoe je dreumes en peuter vermaken tijdens een urenlange autoreis

Hoe je dreumes en peuter vermaken tijdens een urenlange autoreis

Een lange autoreis kan een uitdaging zijn, vooral wanneer je met een peuter en dreumes reist. Gelukkig zijn er verschillende manieren om ze tijdens de reis te vermaken en de rit aangenamer te maken voor het hele gezin. Hieronder vind je een overzicht van tips en ideeën om je peuter en dreumes bezig te houden tijdens een urenlange autoreis.

Maak van de autoreis een avontuur

Vertel je kinderen dat de autoreis een avontuur is en betrek hen bij het plannen ervan. Bespreek de route, bezienswaardigheden onderweg en wat ze kunnen verwachten. Dit maakt de reis spannender en interessanter voor hen.

Lees ook: Tips lange autorit

Puzzelboekjes

Neem puzzelboekjes mee die geschikt zijn voor de leeftijd van je kinderen. Dit kan hen bezig houden en stimuleert hun cognitieve vaardigheden.

Waterkleurboek

Geef je kinderen een waterkleurboek waarin ze met een speciale pen tekeningen kunnen maken die alleen met water zichtbaar worden. Dit is een leuke en minder rommelige activiteit voor onderweg.

Voorleesboekjes

Neem favoriete voorleesboekjes mee die je onderweg kunt voorlezen. Dit is niet alleen leuk, maar bevordert ook de taalontwikkeling van je kinderen.

Lees ook: Voorleesboekjes

Tablet

Een tablet met kindvriendelijke apps, spelletjes en filmpjes kan een geweldige bron van vermaak zijn voor peuters en dreumesen tijdens een autoreis. Zorg ervoor dat je vooraf enkele educatieve en vermakelijke apps downloadt.

Lees ook: Kindertablets

Knuffels en dekentjes

Laat je kinderen hun favoriete knuffels en dekentjes meenemen voor comfort en vertrouwdheid tijdens de reis.

Autoraamactiviteiten

Laat je kinderen buiten naar verschillende dingen kijken en benoem ze. Tel bijvoorbeeld auto’s, dieren of kleuren die je onderweg ziet. Dit stimuleert hun observatievermogen en houdt hen bezig.

Zing samen liedjes

Zing kinderliedjes samen met je kinderen om de tijd te doden en een leuke sfeer te creëren. Dit kan ook helpen om hen kalm en bezig te houden.

Lees ook: Kinderliedjes

Auto-organizer

Koop een auto-organizer die je aan de achterkant van de stoelen kunt hangen. Vul deze met kleurboekjes, potloden, kleine spelletjes, knuffels, snoepjes en wat te drinken. Zo hebben je kinderen alles bij de hand en kunnen ze zelf hun spullen pakken.

Cadeautjes

Verpak kleine cadeautjes die je om de zoveel tijd aan je kinderen kunt geven tijdens de reis. Dit kan een klein speelgoedje, een boekje of een knuffel zijn. Het uitpakken van cadeautjes zorgt voor afleiding en spanning.

Snacks en drankjes

Zorg voor voldoende snacks en drankjes om je kinderen tevreden te houden tijdens de reis. Denk aan gezonde snacks zoals fruit, groentesticks en crackers.

Korte pauzes

Plan regelmatig korte pauzes tijdens de autoreis, zodat je kinderen even kunnen bewegen en energie kwijt kunnen. Stop bij een speeltuin, tankstation met speelruimte of een picknickplaats waar ze kunnen rennen en spelen.

Verander de zitpositie

Als je kinderen onrustig worden, verander dan af en toe van zitpositie. Laat ze voorin zitten en genieten van het uitzicht of laat ze tijdelijk op jouw schoot zitten.

Geduld

Onthoud dat het reizen met jonge kinderen soms uitdagend kan zijn, maar probeer geduldig te blijven en de reis met een positieve benadering te benaderen. Focus op de leuke momenten en geniet van het samenzijn met je gezin.

Met deze tips en ideeën kun jij je peuter en dreumes vermaken tijdens een urenlange autoreis. Het belangrijkste is om flexibel te zijn en aan te passen aan de behoeften van je kinderen. Maak van de reis een leuke en gezellige ervaring voor het hele gezin.

Linda van Aken