Skip to Content

Luisterboeken voor kinderen

Luisterboeken voor kinderen

Als je een luisterboek luistert kan het zomaar eens zijn dat de zwoele stem van Daan Schuurmans, Fedja van Huet of een andere bekende Nederlander in je oor fluistert.

Verschillende BN’ers hebben namelijk weleens een luisterboek ingesproken. Zo sprak Ron Brandsteder luisterboeken in van de serie Millenium: Mannen die vrouwen haten en Carice van Houten sprak

Het is de liefde die we niet begrijpen van Bart Moeyaert in. Ook Loretta Schrijver, Victor Reinier, Loes Luca, Isa Hoes en Huub Stapel hebben weleens hun stemmen laten vastleggen in een verhaal.

Lampje; voorgelezen door auteur en illustrator Annet Schaap

Luisterboeken voor kinderen - Mamaliefde

Dit is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont.

Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken.

Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat. Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

Het grote Pim en Pom luisterboek; voorgelezen door Georgina Verbaan

Luisterboeken voor kinderen - Mamaliefde

Pim en Pom beleven elke dag een nieuw avontuur. Ze gaan kamperen, verjagen een muis, worden verliefd en ’s nachts reizen ze zelfs naar de maan.

Elk avontuur eindigt gelukkig veilig thuis in de mand, nadat ze sardientjes hebben gekregen van de Vrouw. Maar dan heeft de Vrouw opeens een vriend.

Een vriend die een hekel heeft aan poezen. Die man moet zo snel mogelijk de deur uitgewerkt worden. Pim en Pom komen in actie!

Job en Keetje, een vrolijk voorleesboek; herkenbaar en geestig luisterboek voor kleuters, met liedjes

Luisterboeken voor kinderen - Mamaliefde

Job en Keetje spelen eigenlijk elke dag wel met elkaar: in de lente gaan ze naar de kinderboerderij en bouwen ze net als de meerkoeten een nestje.

In de zomer spuiten ze elkaar nat in de tuin, gaan ze naar het strand en krijgt Keetje haar eerste echte fiets.

In de herfst ontdekken ze een muis in huis en spelen ze veel binnen – ze verzinnen zelf de gekste spelletjes. En in de winter wordt Keetje ziek, zetten ze hun schoen en spelen ze kerstmisje.

Alleen op de wereld; voorgelezen door Gijs Scholten van Aschat

Luisterboeken voor kinderen - Mamaliefde

Rémi wordt door zijn stiefouders aan straatmuzikant Vitalis verkocht.

Daarmee begint zijn lange tocht door Frankrijk, waarin hij er na de dood van Vitalis helemaal alleen voor komt te staan. Maar Rémi geeft niet op. Nooit.

Dirkje Bakkes brandnetelspecialist; voorgelezen door Tosca Menten

Luisterboeken voor kinderen - Mamaliefde

Dirkje Bakkes woont al zo lang als hij zich kan herinneren bij zijn nare oom Griep en tante Fop op hun brandnetelplantage. Totdat oom Griep een reuzenbrandnetel heeft gemaakt, moet Dirkje daar brandnetels trekken en sorteren.

Maar een reuzenbrandnetel maak je niet zomaar.

Of wel? Als Dirkje er per ongeluk zelf één heeft gemaakt, gaat het afschuwelijk mis…

Foeksia de miniheks

Luisterboeken voor kinderen - Mamaliefde

Wakkabakkaboe! Daar vliegt Foeksia op haar handveger door het heksenbos. Kijk uit, vogels! Pas op, mensen!

Niemand is veilig voor Foeksia’s eigenwijze heksenstreken. Zelfs papa Kwark de tovenaar niet.

En als Foeksia stiekem naar de stad vliegt, beleeft ze met haar geheime mensenvriendje Tommie de gekste avonturen.

Gorgels; voorgelezen door Jochem Myjer

Luisterboeken voor kinderen - Mamaliefde

Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed.

Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school over vertelt, lacht iedereen hem uit.

Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij gezien heeft…

Lees ook: De Gorgels; boeken, spelen en leren lezen en rekenen

Kabouter Korsakov

Luisterboeken voor kinderen - Mamaliefde

Kabouter Korsakov en meneer Wattman, de glimworm, wonen in het fijne kabouterbos. Tot Dolf de foute das, Korsakov aanwijst als dief van de magische verdwijnpaddenstoelen.

Hij beslist om zijn geliefde bos te verlaten. Maar is hij wel de dief? Waarom vliegt de ekster rond met een rode zak in haar bek? En die huizen op wielen, waar rijden die naartoe?

Woezel & Pip: Op zoek naar de Sloddervos; voorgelezen door Dinand Woesthof

Luisterboeken voor kinderen - Mamaliefde

Verrassing! Charlie, het kleine neefje van Woezel en Pip komt logeren. De Wijze Varen is bijna jarig, dus het is groot feest! Maar dan blijkt het cadeau spoorloos verdwenen.

Komt het soms door… de Sloddervos? Die pakt alles wat je niet opruimt, heeft de Wijze Varen gezegd. Woezel en Pip geloven er niks van.

Maar er verdwijnen steeds meer spullen. Bestaat hij dan toch…? Zonder cadeau is het geen feest. Samen met hun vriendjes gaan Woezel en Pip op zoek naar de Sloddervos.

Dolfje Weerwolfje – Zilvertand en Volle maan; voorgelezen door Victor Löw

Luisterboeken voor kinderen - Mamaliefde

Dolfje Weerwolfje is niet meer weg te denken uit Nederlandse kinderkamers.

De eerste drie boeken zijn nu verkrijgbaar als luisterboek, voorgelezen door Victor Löw! Als Dolfje wakker wordt, is het donker. De maan schijnt in zijn kamer.

Het is een bijzondere nacht. Zeven, denkt Dolfje. Eindelijk ben ik zeven jaar. Dan schrikt hij zich rot. Hij ziet opeens overal haar. Zijn handen en voeten zijn poten geworden…

De meest fantastische verhalen 1; voorgelezen door Frank Lammers

Luisterboeken voor kinderen - Mamaliefde

Roald Dahl heeft als schrijver van bizarre verhalen zijn reputatie gevestigd.

Als geen ander weet hij zijn lezer te hypnotiseren, zodat deze de meest fantastische situaties als werkelijkheid accepteert.

Alle verhalen – inmiddels een klassieker – bevat niet alleen beroemde Dahl-bundels als Op weg naar de hemel en M’n liefje, m’n duifje , maar ook de sprookjes, de fabels en de ‘ontzettende verhalen’, die voorheen verspreid waren uitgegeven.

Wiplala; voorgelezen door Flip van Duin

Luisterboeken voor kinderen - Mamaliefde

Een klein mannetje is het. Geen kabouter maar een wiplala. En zo heet hij ook. Wiplala kan tinkelen, een soort toveren, maar hij vergeet steeds hoe hij de dingen weer teruggetinkeld krijgt.

Als hij de familie Blom net zo klein maakt als hijzelf is, is dat het begin van een spannend avontuur.

Zullen ze ooit weer ‘normaal’ worden?

Gratis luisterboeken online op YouTube en Spotify

Het nadeel; je hebt wel internet nodig in de auto. Of voordat je weg gaat het bestand downloaden als MP3 van YouTube. Als je een betaald Spotify-account hebt, kun je ook luisterboeken downloaden.

YouTube

Spotify

Meer boeken

Dit is echter pas een greep uit het totale aanbod van podcasts en luisterboeken. Weet je zelf nog een leuke podcast voor kinderen of ben je op zoek naar een luisterboek kijk dan eens hier.

Linda van Aken