Skip to Content

Auto bingo kaarten

Auto bingo kaarten

Op lange autoritten kan het soms lastig zijn om kinderen bezig te houden en hen te vermaken. Gelukkig zijn er tal van leuke spelletjes die speciaal zijn ontworpen om de reis aangenamer te maken.

Eén van die spelletjes is autobingo, een spannend en interactief spel dat de aandacht van kinderen vasthoudt terwijl ze genieten van het uitzicht vanuit de auto. Autobingo is gebaseerd op het spotten van verschillende items of bezienswaardigheden tijdens de rit en het markeren ervan op een bingokaart. Het is een geweldige manier om de tijd te doden, de aandacht erbij te houden en het onderweg leren te stimuleren.

Of je nu een lange roadtrip maakt of gewoon een korte rit naar een nabijgelegen bestemming, autobingo is een spel waar iedereen van kan genieten. In dit artikel zullen we je laten kennismaken met autobingo en enkele handige tips geven om het spel leuk en spannend te maken voor het hele gezin.

Wat is het?

Autobingo is een spel dat wordt gespeeld tijdens autoritten, waarbij kinderen proberen verschillende objecten of bezienswaardigheden te vinden die op vooraf gedrukte bingokaarten staan. Het doel is om als eerste een rij of kolom van objecten te markeren en “bingo!” te roepen.

Hoe werkt autobingo?

Om autobingo te spelen, hebben spelers bingokaarten nodig die speciaal zijn ontworpen voor autoritten. Deze bingokaarten hebben afbeeldingen van verschillende objecten die je onderweg kunt tegenkomen, zoals verkeerslichten, vrachtwagens, bomen, bruggen en dieren.

Elke speler krijgt een bingokaart en een pen of marker om objecten te markeren wanneer ze die zien. Als ze een object zien dat op hun kaart staat, markeren ze het. Het doel is om een rij of kolom van gemarkeerde objecten te krijgen, zoals in het traditionele bingo.

Bingo Kaart 1

BIN
WolkenVliegtuigRood stoplicht
HuisKoeGele auto
BoomBrugTankstation

Bingo Kaart 2

BIN
ZonTreinFietspad
StrandBlauwe vrachtwagenRivier
VogelWindmolenBestelbus

Bingo Kaart 3

BIN
StopbordHondWinkelcentrum
BloemBushalteZebra
ParkOphaalbrugZwaan

Bingo Kaart 4

BIN
WolkenVliegtuigRood stoplicht
HuisKoeGele auto
BoomBrugTankstation

Bingo Kaart 5

BIN
ZonTreinFietspad
StrandBlauwe vrachtwagenRivier
VogelWindmolenBestelbus

Je kunt deze kaarten uitprinten en gebruiken tijdens autoritten om een spannend bingospel te spelen met het hele gezin. Veel plezier en een veilige reis!

Tips voor het spelen

  1. Print meerdere bingokaarten: Zorg ervoor dat je genoeg bingokaarten hebt voor alle spelers, zodat iedereen kan meedoen en niemand zich buitengesloten voelt.
  2. Pas de moeilijkheidsgraad aan: Als je met kinderen van verschillende leeftijden speelt, kun je de moeilijkheidsgraad aanpassen door kaarten te kiezen die beter passen bij de leeftijd en het begripsniveau van elk kind.
  3. Stel regels vast: Voordat je begint, is het handig om enkele regels vast te stellen, zoals het markeren van een object zodra je het ziet en het vermijden van discussies over wie als eerste “Bingo!” riep.
  4. Geef beloningen: Om het spel nog spannender te maken, kun je beloningen toekennen aan de winnaar(s). Dit kan een kleine prijs zijn of het recht om de volgende bestemming te kiezen.
  5. Maak het interactief: Moedig kinderen aan om onderweg met elkaar te communiceren en te praten over de objecten die ze vinden. Dit kan de reis interessanter maken en kinderen betrekken bij hun omgeving.

Autobingo is een geweldig spel om kinderen te vermaken tijdens autoritten. Het houdt ze bezig, stimuleert hun observatievermogen en zorgt voor een leuke en interactieve ervaring. Door de tips in dit artikel te volgen en autobingo toe te voegen aan je lijst met reisspellen, kun je de autorit aangenamer maken.

Linda van Aken