Morgen is het zo ver; er afscheid genomen van de peuterspeelzaal. Tijd dus voor traktaties! Drie jaar en drie maanden geleden kwam ik daar voor het eerst met onze dochter, en na volgende week gaan ze allebei naar de basisschool. Dat moet natuurlijk wel gevierd worden. Dus ging ik op zoek naar de leukste (en origineelste) traktaties om dit te gedenken. Aan de ene kant met wat lekkers (zonder zakken vol snoepgoed), maar aan de andere kant vind ik het ook leuk als er iets bij zit wat niet op gaat.

Maar dan ook geen goedkope rotzooi wat na vijf minuten kapot is of in de prullenbak ligt. En omdat het niet alleen de vierde verjaardag is maar ook een afscheid, bij voorkeur ook met een grappige boodschap. En dan is het natuurlijk ook nog fijn als het realistisch is en je niet een dag kwijt bent. Hoezo veeleisend ;-) Nieuwsgierig naar wat de traktatie is? Kijk dan morgen op instagram!

Daaag, ik ga naar de basisschool

Ook erg leuk is deze popcorn traktatie met handjes van Voormijnkleintje, maar dan in de vorm van een kip met vrolijk gekleurde stekels!

Deze zwaaiende handjes van Tante Truus kan Alles zijn ook heerlijk doeltreffend. Je trekt de handjes over, uitknippen, cupcake of iets anders erbij, en klaar is je traktatie. Ook erg leuk om te gebruiken voor iets anders. Dit zijn natuurlijk de perfecte ‘labeltjes’. Moet je wel wat meer, tekenen, knippen en plakken maar ideaal als je geen printer hebt.

Lees ook: Cupcake traktatie school; makkelijk muffins of cakejes trakteren

Denk je nog eens aan mij, als je speelt met deze klei?

Deze traktatie met klei vond ik bij Moodkids; eenvoudig maar zeer doeltreffend en past ook goed bij onze zoon omdat hij heel graag met klei speelt. Juist omdat dit zo goed bij hem past, is het extra leuk om uit te delen. Het is een kwestie van printable downloaden, klei kopen, in zakjes doen en klaar. Hoe makkelijk wil je het hebben?

Dino’s met schooltas

Als je naar school gaat heb je natuurlijk een rugzak nodig, en als dino’s je favoriete dieren zijn, dan is wat ik bij Webkim tegenkwam wel een heel toepasselijke traktatie. Alles wat je nodig hebt zijn dinosaurussen, iets in een doosje (cadeautje of snoepjes), inpakpapier en lint. Van de ingepakte doosjes maak je een rugzak met lintjes die je de dinosaurus kan aantrekken.

Natuurlijk kan je hem ook met dieren maken zoals Janske heeft gedaan!

Aju Paraplu

Bron

Deze traktatie zag ik in diverse vormen voorbij komen. Van een kaartje waarop een paraplu is geprikt tot en met deze. Doet een beetje zomers aan, maar ook in de herfst / winter kan je heel goed een paraplu gebruiken. We wonen tenslotte in Nederland. Nu is dit een ‘eenvoudige’ traktatie met cupcake waarin een paraplu is geprikt. Je kan het natuurlijk zo ingewikkeld maken als je zelf wil!

Loedermoeder traktatie afscheid peuterspeelzaal

Alleen bij de loedermoeder van het jaar Lisette kan je de inspiratie voor zo’n traktatie tegen komen. Hoe bedoel je niet teveel werk? Maar wel een groot succes. Het voordeel is dat je de taart zelf kan ‘opmaken’ en dus voorzien van een toepasselijke spreuk naar keuze. En smullen zullen ze!

Het zit d’rop

Oké, eerlijk is eerlijk het haken van de dropjes zoals crea met wol en stof heeft gedaan bovenop de potjes is mij iets teveel werk. Maar het idee is wel erg leuk. Tussen de dropjes kan je natuurlijk ook nog altijd een ander cadeautje verstoppen!

Er gaat er eendje naar de basisschool

Bron

Ook weer een heel leuke zin, met daarbij een badeendje om als cadeautje te geven.

Ik sluit de deur, want ik ga naar de basisschool

Niet alleen een leuke traktatie als je verhuist deze van Miranda’s borduurhoekje, maar ook als je de overstap maakt naar de basisschool.

In mijn kleine hartje…

Deze traktatie van Charly’s style of life ziet er wel heel erg instagramwaardig uit. Hiervoor heb je kleine zakjes nodig, briefjes met een mooi gedichtje en vervolgens wat hartsnoepjes. Klein maar fijn en met een heel mooie boodschap!

Ik peer hem naar de peuters

Dit is de perfecte traktatie als je op zoek bent naar een gezonde traktatie. Alles wat je nodig hebt is een peer, twee kraaloogjes, snoepmondje en wat eetbare lijm. Inpakken, lintje erom, labeltje eraan en klaar! Gevonden bij mamaweetjes.

Het is tijd om te gaan…

Voor deze traktatie van Made by Esther heb je vrolijk gekleurde stroken nodig en een traktatie in een doosje. Deze pak je in en je plakt daar vervolgens een klok op. Op de armband schrijf je de toepasselijke tekst en klaar is je traktatie!

Ik vlieg er op uit!

Bron

Ook een heel leuk cadeautje; voor alle kinderen een vliegtuigje met daaraan een vlag als boodschap. Eventueel in combinatie met wat lekkers.

Heel leuk ook met vliegtuigen van bellenblaas, of met vlinders. Of voor een knakworstje met daarop de vleugels en staart van kaas.

Ik vond het beregezellig met jou, maar nu ga ik naar de grote school.

Bron

Oké, het rijmt niet, maar het is wel een mooie positieve afsluiting van de peut