Het toilet is een plekje om even tot rust te komen, bijvoorbeeld als je huiskamer vol zit met visite of je bent op een partij van iemand anders en daar staat de muziek nét iets te hard aan. Heerlijk om me dan even af te zonderen. Of je bent op visite en je wil toch heel graag even op je telefoon kijken, zijn er nog berichtjes? Heb ik iets gemist? Je voelt je mobiel trillen in je broekzak maar het is onbeleefd om nu ongegeneerd op dat ding te staren. Even snel naar het toilet dus, niemand die het doorheeft. Vroeger hadden we er thuis ook altijd rare namen voor als we nodig “moesten”. Zo riep regelmatig mijn broer dat hij even moest po-eppen (klemtoon lag op de e dus spreek het uit als po weppen). Toen ik dit laatst thuis ook voor de gein zei, pakte mijn zoon mijn mobiel van tafel en liep me achterna “ma zonder dit kun je weinig appen”  Whahahaha, ja dat is waar ook!! Dus van af nu gaan wij gewoon even po-appen LOL. Ik zit er dus graag, maar ik wil er dan ook wel graag vermaakt worden. Ik kijk graag om me heen en laat me verrassen wat de ruimte mij te bieden heeft. In een kroeg bestudeer ik dus graag alle teksten die door voorgangers op de deur zijn geklad. Bij anderen thuis hoop ik inspiratie op te kunnen doen voor onze aankomende verbouwing (yep, next project is ons toilet!)

Roze kamertje

Het was van begin af aan een simpele witte ruimte. Gewoon netjes en simpel, lekker eenvoudig en overzichtelijk. Nou ja oké, in mijn ogen dus gewoon SAAI! Maar hé, het was netjes en dat was ook fijn. We deden het er mee. Tot ik moeder was van 2 jongens, er begon iets te kriebelen. Ik had onvrede, was niet helemaal happy meer in huis en miste “iets”. Nu zat ik dus in huis met drie mannen om me heen.

Superlieve schatten hoor écht waar, maar ik was als vrouw nu in mijn eentje en ik vond dat ik recht had op een vrouwenstatement! Wat wil je doen dan? Vroeg manlief. Ik wil het toilet even een kleurtje geven, vind je dat oké?! Maar we hebben geen geld om het toilet te doen, zei hij geschrokken. Komt goed, wees gerust ik ga niets verbouwen! Gewoon een likje verf en wat gekke dingen hier en daar, vertrouw me. Ik verveel me kapot, de zwangerschapsverlof kwam mijn neus uit, ik moest gewoon iets te doen hebben.

Oké ik kreeg “carte blanche” en snelde naar de winkel voor een bus overheerlijk zoete bubblegum roze verf. Knalroze verf. Dat kwam op de muur! Geen weg meer terug, daarna wat accessoires; een megagrote lijst voor foto’s van familiekiekjes (liefst zo raar mogelijk, en dat was niet moeilijk met mijn familie haha), de oude koekoeksklok van mijn ouders spoot ik zilver en die kreeg ook een mooi plekje aan de wand, een retro plankje voor een zelfgemaakte verjaardagskalender, een heftige, kleurrijke kroonluchter, wat kitscherige kaarsjes en beeldjes en tadaa mijn meisjeshart was weer blij!

Deurbordje

Kamperen doen we graag met eigen toilet! Gelukkig hebben we nu een caravan met toilet en ook deze heeft een “grapje” gekregen, er was geen ruimte om dames en heren te scheiden haha dan maar op deze manier. Op internet had ik deze wc-aanduiding gevonden, uitgeprint en op schoolbordfolie overgetrokken en uitgeknipt, nu staan deze heer en mevrouw knijpend op de wc-deur van onze “camping-badkamer”. Verrast werd ik wel trouwens op de toiletten van Safaripark de Beekse Bergen! Hier werd je enigszins nog bijgeschoold met informatie die je wellicht nog niet wist.

Spreuken

Spreuken vind ik ook altijd leuk. Een tante van mijn man had vroeger een wc helemaal volhangen met ouderwetse prullaria en van die tegeltjes met spreuken. Heerlijk om alles even op je gemak te lezen. Zoiets zou ik later ook wel willen zei ik tegen mijn man toen ik voor het eerst bij deze tante op bezoek was. We hadden toen nog gewoon verkering en het hebben van een eigen huis lag nog ver voor ons. Inmiddels hebben we dus wél dat huis en is er al menig keer een kamer onder handen genomen. Babykamers werden kinderkamers en vervolgens tienerkamers. Onze slaapkamer mocht een keer een metamorfose ondergaan, de badkamer werd verbouwd, de keuken, de woonkamer en dan nu als laatste dat ene kleine kamertje.

Tegeltje, tegeltje aan de wand….

Met die spreuken wil ik dus zeker iets gaan doen. We gaan dan toch voor een simpele witte wandtegel van 30 x30 cm en via internet verzamel ik wat gekke uitspraken.

Deze spreekwoorden in het Engels vind ik helemaal geweldig! Je vindt zoveel leuks, moeilijk kiezen hoor uiteindelijk…

Of wat dacht je van Portugese tegeltjes…..ook zo waanzinnig leuk! Ook deze zijn als stickers te verkrijgen. Prettig als je het eerst wil uitproberen of je het wel echt iets vindt.

De vloer verdient ook aandacht, en het handige is. Het zijn stickers! Dus je hoeft niet je badkamer opnieuw te betegelen en als je er op uitgekeken bent haal je ze eenvoudig weer weg! Mooie prints in allerlei soorten en maten zijn er te vinden.

Optisch verruimen

Om je toiletruimte “optisch” te vergroten zou je een gave wandfoto kunnen plaatsen. Oei durf jij zo voor een metrostation je broek te laten zakken? Oei zit je nu nog steeds op je gemak, zo op een metrostation??

Handige opbergruimte

Handige opbergruimte verstopt in een “loze ruimte” Kijk een hangend toilet is praktisch, voor de vloer is makkelijk schoon te houden. Maar het nadeel is wel dat door het ophangsysteem de pot een stuk naar voren komt en je ruimte “verliest”. Met deze oplossing maak je weer op een handige, praktische manier gebruik van deze extra ruimte.

I was here….

Zoals ik in het begin al zei, weet je nog die teksten op de wc-deuren van de kroegen waar je vroeger ging stappen? Stiekem zou je zelf ook wel wat schrijven toch?! Dat mag hier gerust, zorg dat er een bakje klaar ligt met wat schoolkrijtjes en laat een uitnodigende tekst achter op de muur waardoor iedereen graag iets “mee” schrijft…..je wand zal onbetaalbaar worden.

Kunst op het toilet

Of koper…..beplak je wand met koperen muntjes of mozaïektegeltjes. Het is even een werk maar dan heb je ook wel wat! En met zo’n mooi groot schilderij erboven maak je het plaatje helemaal compleet.

Na het plassen handen wassen

Het is niet altijd mogelijk, maar als het kan is het wel erg fijn om een goed fontein te hebben om lekker fris je handen te kunnen wassen voordat je teruggaat naar de woonkamer. Een stijlvol wastafel met opbergkastje voor je gastendoekjes is ook meteen een mooie eyecatcher. Voor de wastafel zijn de stenen kommetjes momenteel helemaal in.

Toiletrolhouder

Een wc-rol is natuurlijk cruciaal in deze ruimte. Ophanghaakjes zijn er in allerlei soorten en maten. Ga je voor simpel of voor gekkigheid…..wel leuk om er ook een tijdschrift te hangen….of een oude krant voor als de rol toch nog op is misschien hahaha.

WC & hygiëneregels

Altijd fijn als iedereen weet hoe te handelen op het toilet, maar voor wie het nog wel eens vergeet kunt je deze poster laten maken met regels om de boel netjes te laten. Inclusief een paar handige tips voor de kinderen.

Plasstickers

En voor de jonge heren die nog een beetje moeten oefenen met richten is deze plassticker een absolute aanrader! Met als extra beloning dat als je goed richt de sticker verkleurt! Deze vind je hier.

Ga jij voor strak en modern?

Of houd je ook van grappige uitspattingen, zoals bijvoorbeeld een maffe lamp, of een leesplankje of je zelf gefabriceerde mozaïekmuur???

Toddler in toilet stockphoto from Shutterstock / Lopolo

Lees ook