Skip to Content

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen

Misschien ben je al op vakantie geweest, ben je onderweg of zie je nog op tegen de rit naar je vakantiebestemming. Of dat nu één of twee uurtjes in Nederland, of een paar dagen rijden richting Spanje of Italië. Voor je kinderen is waarschijnlijk al snel de lol er van af.

Je kan ze in de tussentijd proberen te vermaken met allerlei spelletjes zoals ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’, en autobingo. Je kan ze de schermpjes geven met volgeladen accu, om zo weer een paar uur zoet mee te zijn en een grote bak met speelgoed tussen ze in zetten.

Mijn ervaring is dat zo af en toe een kleine verrassing, een cadeautje het ook altijd erg goed doet. Zeker als ze er even helemaal doorheen zitten en je net midden in een file zit.

Het maakt niet uit wat je ze geeft, het feit dat ze iets mogen uitpakken en het iets ‘nieuws’ is, zorgt weer voor fun. Het is fijn om wat vermaak voor onderweg te hebben. En dat hoeven echt niet altijd draagbare dvd-spelers te zijn.

Inhoud toon

Vakantiecadeautjes

Wij hebben het jarenlang volgehouden met reiscadeautjes. We gingen meestal naar Frankrijk met de vouwwagen. We maakten dan een tussenstop met overnachting op een “tussencamping” en de volgende dag na het ontbijt was het dan nog een halve dag in de auto tot we op de echte camping waren.

Bij iedere stop werden de kids beloond met een klein cadeautje. Dat kon van alles zijn, een stripboek, een luisterboek, een pop, een doosje Lego, een puzzelboekje, een kleurboekje, een DVD of een spelletje. Als het maar iets was waar ze zich in ieder geval de komende twee uur weer mee konden vermaken.

Lees ook: De leukste vakantiecadeautjes voor onderweg in de auto

Handige (opberg) tips speelgoed voor in de auto

Vorig jaar heb ik voor mijn gevoel de action leeg gekocht, dat was echt overdaad. Het meeste kon ook gewoon weer ingepakt mee terug. Dit jaar heb ik dat anders gedaan, bewustere keuzes gemaakt.

Want minder speelgoed levert ook minder ruzie op, ze zijn daardoor sneller geneigd om even te blijven spelen in plaats van direct naar het volgende te grijpen. Dan kun je dus ook speelgoed kopen van betere kwaliteit en je ook thuis nog veel plezier van hebt.

Daarnaast probeer ik altijd te gaan voor speelgoed wat multifunctioneel is. En dus niet maar op een manier te gebruiken is, maar ze hun fantasie bij moeten gebruiken. Tot slot zijn kleine onderdelen ook niet altijd even fijn. Die vallen al snel op de grond en dan heb je alsnog drama op de achterbank.

Ballen in alle vormen en maten zijn ook niet handig, behalve als je stopt. Voor je het weet schiet die de auto door en komt hij bij de bestuurder terecht.

Auto organizer

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Hoe heerlijk kan het zijn…..je eigen rijdende bioscoop. Zalig! Je favoriete filmpje opzetten en je bent zo weer anderhalf uur verder, zonder het door te hebben.

Toch wel een mooie uitkomst hoor die draagbare DVD-schermpjes. Wij zijn voorstander in ieder geval. Hopelijk heb ik je nu op wat leuke ideeën gebracht en zie je de heen- (en terug-!) reis wel weer zitten.

Ik wens je alvast een zeer goede vakantie, waar de reis dan ook heen mag gaan en dat jullie allemaal helemaal zen en ontspannen weer veilig en wel mogen thuiskomen.

Speeltafel voor in de auto

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Herken je dat? Je zit in de auto en de kinderen kunnen maar geen draai vinden door niet te kunnen spelen. Dat is nú opgelost dankzij deze handige speeltafel. De kinderen zullen lekker rustig op de achterbank zitten te spelen.

Waar zijn mijn potloden nu weer?

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Wauw ik wilde dat ik deze tip eerder had gehoord!! Ja we hadden ook van die autostoeltassen, die handige organizers voor aan de grote stoelen, maar als je kind in een kinderzitje zit vastgesnoerd in riempjes kan het natuurlijk onmogelijk bij die vakken om iets te pakken.

Het gebeurde ook vaak genoeg dat er iets op de grond viel en dat ik dan in allerlei vreemde bochten moest kronkelen om het te kunnen pakken.

Met deze slimme truc zal je er minder last van hebben. Wat plastic zeep of douchebakjes aan het raam bevestigen met zuignappen en de pennenbakjes zijn binnen handbereik! Nu niet stiekem onderweg het raampje opendoen!

Tablet houder

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Een autohouder voor je tablet is ideaal als je veel onderweg bent. Zo kun je de tablet gebruiken als navigatiesysteem of je bijrijder laten genieten van een film. Kinderen kunnen op de achterbank spelletjes spelen en hun favoriete series bekijken, terwijl jij je op de weg concentreert.

Er zijn autohouders voor vrijwel alle bekende merken, modellen en maten zoals iPads, Galaxy Tabs en meer. Kies het geschikte model of ga voor een universele autohouder.

De autohouder is in te stellen in meerdere kijkhoeken voor optimaal kijkgenot.

Speelkoffer voor in de auto

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Wij hebben jarenlang te maken gehad met drie legofanaten. Op marktplaats vond ik destijds van die legotafels met schuifplaten om de legosteentjes in bakjes op te bergen en als koffer overal mee naar toe te kunnen nemen.

Urenlang hebben ze hier op de achterbank kunnen bouwen en spelen. En het leuke is dat ze ook af en toe een klein zakje nieuwe steentjes kregen. Kun je die handige legokoffers niet vinden?

Dan ben je misschien wel handig genoeg om er zelf één te maken. Met een goede sorteerbak en een legobouwplaat kom je al een heel eind!

Portable DVD-speler

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Oké, een dvd-speler geef je niet ‘cadeau’ maar kan wel een fijne investering zijn.

Voor onderweg kun je echter wel een dvd uitzoeken, er zijn speciale dvd-pakketten voor in de vakantie.

Nintendo Switch

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Houden je kinderen van gamen, dan is de Nintendo Switch een absolute aanrader. Hiermee kunnen de kinderen ook in de auto gamen. Zo ben je voor je het weet op je eindbestemming.

Ook tijdens regendagen op de vakantie kunnen ze zich zo ook prima vermaken als ze zich vervelen. Daarmee krijg je zelfs de oudere kinderen gezellig mee op vakantie!

Lees ook: Nintendo Switch review
Lees ook: De leukste Nintendo Switch Games en kinderspellen

Baby reisspeelgoed voor onderweg

Voor een baby maakt het niet zo heel erg veel uit wat je meegeeft, mits het maar met een riempje vastgemaakt kan worden aan de riem zodat het zelf gepakt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een pop, zoals die van Lamaze’s eerste pop of een activiteitenkubus met spiegeltje, ringen en knisperelementen.

Je kan ook de Loopy Links ophangen van de ene handvat naar de ander en daar een aantal rammelaars aan bevestigen die ze zelf kunnen grijpen.

Autostuur

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Het autostuur hebben we geïntroduceerd toen de kinderen iets ouder werden. Voor allebei één.

Eentje die ze zelf moeten vasthouden met stuur, slot en een aantal knopjes die bijvoorbeeld de verkeersregels uitleggen en eentje met riempjes die je vast kan maken aan de stoel.

Ideaal zodat je niet om de vijf seconden een stuur van de grond hoeft op te rapen.

Lamaze knuffel

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Voor baby’s, maar ook voor iets oudere kinderen is de Lamazeknuffel een echte aanrader. Deze is niet alleen lekker zacht maar heeft ook diverse elementen waarmee heerlijk gespeeld kan worden.

Bijvoorbeeld knisperen, spiegeltje of wat dan ook. Ideaal hieraan is dat er een hangertje aan vastzit waarmee je hem vast kan knopen aan de maxi cosi of de autoriem.

Linky Loops

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Zacht, soepel materiaal dat gemakkelijk vastgemaakt kan worden aan de maxi cosi, maar vervolgens ook meegenomen in de wandelwagen of draagdoek. Maar dan zonder dat het op de grond valt of kwijt raakt.

Perfect voor kleine handjes om vast te nemen en te houden en de stukjes aan elkaar te hangen. De veelkleurige haakjes in verschillende texturen stimuleren de baby om te spelen en zijn geschikt om op te bijten.

Speelgoed voor peuters onderweg

Portemonnee met nep pasjes

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Onze dochter is gek op tasjes en portemonnee’s. Ik had daarom een setje meegenomen van schoudertasje met daarin een portemonnee en een paar ‘echte’ pasjes.

Natuurlijk wel oude waar je niets meer mee kan, maar zij vond het geweldig. Een paar muntjes erin (buitenlandse muntjes of van die muntjes voor winkelwagentjes) en klaar!

Lego Duplo Bouwdoos

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Lego Duplo heeft grote blokken zodat die niet snel zoek raken in de auto. Een voorraadje van diverse steentjes waarmee je kind kan experimenteren, ook als het thuis al met Lego speelt.

Je neemt wat steentjes, een grondplaat en je kindje is er even zoet mee.

Als je rijdt terwijl het donker is, zorgen light stax voor een extra effect omdat deze licht geven!

Magnetisch Tekenbord

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Toen ze nog echt jong waren kregen ze van die magnetische tekenborden die je kon uitwissen. Hier hebben ze lang mee kunnen doen. Eerst gewoon zelf leuk op tekenen.

Later toen ze ouder werden gingen ze er een raadspel van maken. Ik teken iets en jij moet raden wat het is.

Of ze gebruikten het bord om galgje op te spelen.

Quiet book

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Heb je tijd over dan is een quiet book een echte aanrader. Dit zijn bladen van stof met daarop verschillende activiteiten. Deze kan je tegenwoordig ook gewoon kant en klaar kopen.

Zoals een schoen met veters om te knopen. Een waslijn met kleding en knijpertjes.

Dieren van vilt met klittenband in een boerderij etc.

Speelgoed voor kleuters voor onderweg

Barbie met lang haar

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

De meeste meisjes vinden tienerpoppen erg leuk.

Ook die heb je in diverse uitvoeringen.

Wat altijd goed scoort is een barbiepop met lange haren.

Met een kleine kam erbij zijn ze even zoet.

Een extra jurk of wat kleding en voor je het weet ben je weer flink wat kilometers verder.

Raamstickers

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

In een autostoel zitten de kinderen wat hoger en kunnen ze beter bij het raam. Met raamstickers kunnen ze aan de binnenkant van de auto leuke tafereeltjes maken.

Bijvoorbeeld met vogels, auto’s of vrolijke bloemen.

Er zijn ook steeds meer sets waarbij je eerst zelf de raamstickers kan maken, om vervolgens in de auto mee te spelen. Bijvoorbeeld in Cars-thema.

Magna Carry Playbooks

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Naast vilten sets doet magnetisch speelgoed het ook altijd heel erg goed.

Tiger Tribe heeft een play scene die je kan uitvouwen en de achtergrond vormt binnen een bepaald thema. Bijvoorbeeld forest fairy’s, fashionista of emergency rescue.

Deze achtergrond is magnetisch zodat je de diverse onderdelen hier prima op kan rangschikken. Goed voor eindeloos speelplezier waarbij de wildste verhalen nagespeeld kunnen worden.

Playmobil Micro (magnetisch)

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Niet alleen Lego kan dus onderweg gebruikt worden, maar ook Playmobil heeft speciale speelsets met magneetjes waardoor je ook onderweg met dit speelgoed kan spelen.

Tja, het blijven wel zeer kleine onderdeeltjes en ze kunnen nog steeds vallen als je over een flinke hobbel stuitert en net op dat moment een beetje onhandig iets vasthebt, maar over het algemeen is het wel te doen.

Zeker als je kind al iets ouder is en wat behendiger met kleine onderdeeltjes.

Kinder speelgoed voor in de auto

Als ze groter worden zijn ze ook beter in staat om ‘normaal’ speelgoed waar ze mee spelen mee te nemen in de auto. Als er iets valt kunnen ze er dan ook makkelijker bij.

Lego travel box

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Lego is altijd enorm populair, verzamel wat losse lego stenen (zodat het niet erg is als je een onderdeeltje kwijt raakt en dus de set niet meer in elkaar kan zetten.

Hoe handig is het dan om  je eigen lego reisbox te hebben? Deze maak je heel eenvoudig van een doos (plastic of hout zoals op de foto of zelfs een tinnen box kan) die je dan vult met de lego.

Op het deksel (aan de buiten of binnenkant) plak je dan een plaat lego die je op het juiste formaat snijdt zodat je een ondergrond hebt om te bouwen.

Fototoestel

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Fotograferen en filmen geven een magisch gevoel waar ook kinderen geen genoeg van krijgen. Met een kindercamera kunnen ze mooie momenten beleven. Wat oudere kids kunnen hun eerste foto’s en video’s maken met een kindercamera die kwalitatieve beelden maakt.

Er is zelfs een onderwatercamera of denk aan een action cam in combinatie met een selfiestick zodat ze ook tijdens de vakantie van alles kunnen filmen.

Tip: er zijn ook kindercamera’s waarmee je naar muziek kan luisteren of spelletjes kan doen.

Lees ook: Action cams voor kinderen

Auto bingo

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Hoe leuk is deze variant gemaakt van een pillendoosje of een ander sorteerdoosje waarbij je met gekleurde stickers of witte stickers met pen wat afbeeldingen tekent die de kinderen onderweg moeten zoeken.

Dobbelen maar

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Heb je een leuk spel maar je kunt niet dobbelen onderweg?

Stop de stenen dan in een doorzichtig doosje.

Zo kun je toch je favoriete spel spelen!

Knikker doolhof

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Ben je handig met een naaimachine dan zou je deze leuke knikkerdoolhof kunnen maken.

Maak gebruik van leuke stofjes, in de lievelingskleur van je kind of een te gek printje.

Creatief speelgoed geschikt voor in de auto

Travel Aqua doodle

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

De grote favoriet, in de auto maar ook daarbuiten, is toch wel de travelversie van Aqua Doodle. Dit ‘stoffen’ koffertje klap je open waardoor je twee ondergronden hebt van ongeveer een A4.

Met de bijgeleverde stift die je eenvoudig opendraait en vult met water (tegen de richting in) en vast zit in een lusje kan je vervolgens aan de slag.

In de auto, maar ook thuis of op vakantie ideaal en geen gedoe met stiften en potloden overal. Zeker ook een aanrader voor baby’s en dreumesen om te ‘oefenen’.

Jaq Jaq chalk book

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Als je kinderen van kleuren houden, en dat het liefste overal doen zijn deze tekenboekjes een aanrader. Deze zijn gemaakt van een stof waar je met krijtjes op kan kleuren.

De krijtjes zijn gemaakt van een speciaal soort boter zodat er geen stof vrijkomt zoals bij gewone krijtjes.

Je hebt kleurplaten met tekeningen die ingekleurd kunnen worden, of juist vrij getekend kan worden. Ze kunnen eindeloos hergebruikt worden.

Magic Painting World

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Tekenen met water een beetje saai? Helemaal niet, met deze set tover je namelijk met je waterstift de mooiste kleuren op je papier.

Hij wordt geleverd in een speciale reisversie voor in de auto.

Er zijn diverse werelden die ontdekt kunnen worden. Van dinosauriërs, tot en met de fairy wereld en alles wat beweegt.

Magnetisch krijtbord

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Ook altijd leuk is een (magnetisch) krijtbord, hierop kunnen de kinderen tekenen en vervolgens weer opnieuw beginnen zodat er eindeloos gekleurd kan worden.

Doordat een deel magnetisch is, kan je ook met ander magnetisch speelgoed spelen, zonder dat al het speelgoed zomaar er vanaf schuift.

Tip: Ga op zoek naar een met een opstaande rand, hierdoor zijn ze ook als tekentafel in de auto zeer geschikt en voorkom je dat alle kleurtjes zo op de grond rollen

Stickerboeken

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Stickeren vinden ze vaak ontzettend leuk, een kant en klaar stickerboekje al dan niet met opdrachten, of gewoon wat losse stickervellen en papier is meer dan voldoende.

Kleurboeken

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Heel basic, maar gewoon een zelf van internet uitgeprint kleurboekje met wat kleurpotloden. Deze vind je bijvoorbeeld hier. Voor de zekerheid is het ook handig om er een puntenslijper bij te doen. Of voor de oudere kinderen een gummetje.

Boeken voor in de auto

Luisterboeken

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Koptelefoon op, of gewoon centraal in de auto afspelen en met zijn allen luisteren naar de leukste luisterboeken. Er zijn verschillende verhalen die je kan afspelen. Even verplaatsen in een hele andere omleving.

Lees ook: De leukste podcasts en luisterboeken voor kinderen

Vakantieklets

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Vakantieklets is een bijzonder boek voor kleine en grote avonturiers. Een boek met 36 kaarten vol vragen en opdrachten voor onderweg of op de vakantiebestemming. Speel luisterbingo, test een restaurant, zet een speurtocht uit én noteer al je vakantieherinneringen in het logboek. Zo heb je altijd een kwartiertje pret bij de hand! Er zijn momenteel al twee delen.

Boekje met vingerpopje

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Of van die kleine kartonnen leesboekjes waar je met je vinger een figuur kan laten bewegen met het verhaal mee.

Leuk om bijvoorbeeld het oudste kind te laten voorlezen aan de jongste (of andersom haha).

Kleuren en speuren

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Ben jij een superspeurneus en kleur je graag? Dan is dit boek echt iets voor jou! Vind jij de vlinder tussen alle bloemen? Spoor jij de vier krabben op die tussen de zandkastelen verborgen zitten? En wie heeft zijn ijsje laten vallen? Zoek en kleur!

Je krijgt een prachtig, kleurrijk boek als resultaat!! Houd je van kleuren en van speuren? Dan vind jij dit kleurboek vast ontzettend leuk om in te werken. Weet jij antwoord op alle vragen?

Moppenboekjes

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Onze middelste is een echte moppentapper.

Hij vond het heerlijk om in een boekje een goede mop te zoeken en die dan in de auto te mogen vertellen.

Er zijn verschillende moppenboekjes, of met raadsels waar je samen je hoofd over kan breken tijdens de reis.

Lees ook: Leukste moppenboeken voor kinderen

Vakantie doeboeken

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

De laatste keer dat we we gingen en ik alleen met twee kinderen was heb ik dus bewust geen speelgoed meegenomen, maar alleen een paar stickerboeken en vakantie-doeboeken. Dat was een groot succes, de kinderen vermaakten zich hier prima mee.

Gelukkig heeft de auto die we nu hebben ook een soort tafeltje. Dat werkt toch net wat makkelijker voor ze.

Hierin staan heel veel tekeningen, spelletjes, opdrachten, korte verhaaltjes en nog veel meer zodat ze iedere keer weer wat anders kunnen doen en niet na 5 minuten weer klaar zijn.

Daarnaast zijn vakantieboeken goedkoop, neemt het weinig ruimte in, heb je geen batterijen nodig zoals bij een tablet of telefoon en kan je het ook tijdens de vakantie makkelijk in je tas meenemen als je bijvoorbeeld op een terrasje zit of op het strand ligt.

En een mooie bonus; vaak leren ze er ook nog weer wat van!

Daarom ging ik op zoek naar de leukste vakantie-doeboeken voor verschillende leeftijdsgroepen zoals 4- en 5-jarige kleuters, maar ook 6-jarigen die net leren lezen en zelfs volwassenen.

Lees ook: De leukste zomer & vakantie doe boeken

Sudoku’s

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Wil je jouw kind ook uitdagen met cijferpuzzels en sudoku’s? Na een duidelijke uitleg van hoe sudokupuzzels moeten worden opgelost, gaat je kind in oplopende moeilijkheidsgraad met de sudoku’s aan de slag. Naast sudoku’s worden ook andere cijferpuzzels aangeboden. Sudoku’s kunnen ingezet worden op alle leeftijden. Zelfs al voor kleuters! Je kunt allerlei verschillende puzzelboekjes kopen in de winkel, maar je zou ook zelf een boekje kunnen maken met deze gratis te downloaden puzzels.

Spelletjes voor in de auto

Op zoek naar een reisspel? Op deze lijst vind je volop keuze aan verschillende reisspellen.

Veel reisspellen vormen een kleine variant van het originele spel zodat het gemakkelijk in je koffer past of voorzien van magnetische elementen zodat je ze ook in de auto kan spelen of zand- en waterafstotend zodat ze ook mee kunnen naar het strand. Andere spellen zijn op zichzelf staande versies.

50 kaarten

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

In deze doos zitten 50 kaarten die goed zijn voor urenlang denk-, doe- en speelplezier! Op elke kaart staat namelijk een leuk spelletje dat je in de auto, bus of trein kunt spelen.

Originele gebarenspelletjes, spelletjes met nummerplaten, grappige rijmspelletjes, uitdagende geheugenspelletjes… Ze zitten allemaal in deze doos!

Jongere kinderen zullen zich amuseren met de eenvoudige observatie- en rijmspelletjes. Oudere kinderen zullen veel pret beleven aan de geheugen-, reken- en taalspelletjes. kortom, neem deze doos mee op jullie volgende trip en de tijd vliegt voorbij! Voor één of meer spelers.

Atlantis Escape

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Ontsnap… voor het te laat is! Kan jij vluchten van Atlantis voordat deze mythische stad voor eeuwig onderwater verdwijnt?

Zoek de kortste weg van bij de hoogste toren tot aan de haven, waar een schip op jou ligt te wachten om je in veiligheid te brengen.

Hoeveel treden nog voor je er bent? Zal je er nog op tijd geraken? “Atlantis Escape” is een compact puzzelspel met 60 3D-opdrachten, handig om overal mee te nemen.

Lees ook: Smartgames

Auto bingo

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Eén van de bekendste spelletjes in de auto is misschien nog wel autobingo. Het voordeel is dat je enkel een aantal vellen papier en wat pennen mee hoeft te nemen en je kan op stap. Papiergoed heeft echter een variant hierop ontwikkeld; namelijk vakantiebingo.

Niet alleen leuk voor in de auto maar ook tijdens de vakantie zelf. Op die manier leert je kind wat meer van de cultuur van het land waar jullie in verblijven, kennen.

Eén-voor-één streep je de afbeeldingen af van mensen en voorwerpen die kenmerkend zijn voor dat land. Je spreekt dan af of je voor de eerste volle rij of kolom gaat, schuin of volle kaart.

Het leuke van deze kaarten is dat je het twee keer kan spelen; aan de voorkant staan afbeeldingen en aan de achterkant kan je kind zelf plaatjes tekenen.  Er zijn kaarten voor verschillende landen zoals Nederland, Duitsland / Oostenrijk, België, Spanje, Italië en Frankrijk.

Coral Reef

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Een onderwateravontuur. Plaats de 4 puzzelstukken op het spelbord zodat alleen de dieren uit de opdracht zichtbaar blijven.

Een klassiek “Hide & Seek” concept met een nieuw thema en 48 eenvoudigere opdrachten, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Dobble beach

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Dobble is een geweldig leuk kaartspelletje voor jong en oud. Bij dit snelle kaartspel gaan spelers tegelijkertijd op zoek naar 1 gelijk symbool op twee verschillende kaarten. Snelheid, observatie en reflexen zijn van groot belang om dit spel te winnen!

Dobble Beach is een variant van Dobble, maar dan met een zomerse twist! Deze Beach versie is volledig waterproof en voorzien van een strandtasje, dus ideaal om mee nemen voor tijdens de vakantie!

Familie Poen

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Een poenig kaartspel in handig reisformaat. De familie Poen nodigt jullie uit om mee te spelen.

Wie met geluk en tactiek als eerste z’n kaarten kwijtraakt wint veel geld!

De kassa rinkelt, want de verliezers betalen.

Hip Hap Reisspel

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Hap, hap, hap – daar zitten een paar hongerige hippo’s! Deze reisversie van het bekende Hippo Hap spel biedt 2 happende hippo’s en een massa knikkers om op te schrokken.

Met een plastic deksel om te voorkomen dat de knikkers aan de rol gaan, kun je dit compacte spel altijd en overal spelen! 

Hippo Hap reisspel is een compacte versie van het bekende spel. Alles-in-één speelcassette voor makkelijk opbergen. Plastic deksel voorkomt wegrollende knikkers.

Jungle Speed Beach

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Een slim spel voor snelle handen! Bij het kaartspel Jungle Speed probeer je zo snel mogelijk al je speelkaarten kwijt te raken. Dit kun je doen door als eerste de totem te grijpen als de vorm van een figuur op jouw kaart overeenkomt met de vorm op de kaart van een tegenspeler. Maar let op, want sommige figuren lijken wel hetzelfde, maar zijn het niet! Concentratie en snelheid zijn erg belangrijk.

En dat is nog niet alles: speciale kaarten maken het nog net iets ingewikkelder voor nog meer hilariteit in het spel! Van Jungle Speed is ook een Beach versie beschikbaar, deze is waterproof en bevat een strandtasje om het spel makkelijk mee op reis te
kunnen nemen.

Mens Erger Je Niet Reisspel

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Oergezellig familiespel! Breng als eerst de pionnen naar de thuisbasis en win. Maar pas op, want voor je het weet gooit iemand je van het bord af. Het Mens Erger Je Niet reisspel komt in een handig koffertje en neem je overal gemakkelijk mee naartoe! Het Mens Erger Je Niet Reisspel kan je met 2 tot 4 spelers spelen en is geschikt voor spelers vanaf 4 jaar.

Pim Pam Pet Reisspel

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Het bekende vraag- en antwoordspel voor de hele familie! Win zoveel mogelijk kaartjes door het snelst de vragen te beantwoorden. De draaischijf geeft aan met welke letter het antwoord moet beginnen. Het Pim Pam Pet reisspel is compact en neem je overal gemakkelijk mee naartoe! Het Pim Pam Pet Reisspel kan je met 2 tot 6 spelers spelen en is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar.

Qwixx Connected

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Bij Qwixx hoef je niet op je beurt wachten – iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten! Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Qwixx kan in twee minuten worden uitgelegd en is spannend tot de laatste worp! Dobbel mee en laat je aansteken door de Qwixx-koorts! Qwixx Connected heeft 2 nieuwe varianten voor nog meer spelplezier.

Raadsels voor op reis

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Tiptoi vinden ze hier in huis heel erg leuk, en ook een reisversie van Elektro scoort erg goed. Dat is een boekje met een elektrische pen waarmee ze de antwoorden moeten aanstippen en dan een deuntje krijgen. Ook Tiptoi heeft daar een variant van met raadsels voor onderweg, tiptoipen mee en wie heeft de meeste vragen goed?

Lees ook: Review Startersset Tiptoi met wereldatlas

Skip Bo Junior

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Het geliefde spel Skip-Bo Junior is speciaal voor de junioren. Skip-Bo Junior is een eenvoudig te leren, snel kaartspeel voor groot en klein. De kaarten moeten in de juiste volgorde weggelegd worden. Wie als eerste al zijn kaarten weg heeft gespeeld heeft gewonnen. De Junior versie heeft leuke afbeeldingen van dieren. Geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf 4 jaar.

Smart Games

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Voor de slimme of oudere kinderen onder ons zijn er de smartgames. Een klein pocketspel met breinbrekende opdrachten om op te lossen. Ook hier zijn weer vele verschillende edities in te verkrijgen. SmartGames zijn superleuke, logische denkspellen voor één speler.

Speel Smart Games waar en wanneer je maar wil, je hebt niet eens een tegenspeler nodig. Maar hoewel je Smart Games alleen kan spelen, is het natuurlijk even leuk om samen naar de oplossing te zoeken.

Sport weetjes kwartet

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Waar komt de rare puntentelling bij tennis vandaan? Welke Nederlandse wielrenners wonnen de Tour de France? Je komt er achter met het Sport Weetjeskwartet, het leukste kaartspel voor de hele familie.

Uno Junior

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Alle pret van de klassieke UNO met eenvoudigere regels zodat het ook te spelen is voor de jongste spelletjesliefhebbers. Lukt het jou om als eerste je kaarten kwijt te raken? Maar vergeet niet om bij je laatste kaart UNO! te roepen. Er staan grappige dierenafbeeldingen op de speelkaarten, om het spel nóg leuker te maken.

Vakantielanden weetjes kwartet

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Met het Vakantielanden Weetjes Kwartet leer je alles over de verschillende landen in de Europa. Kwartetten, het leukste kaartspel voor kinderen waarbij steeds vier kaarten bij elkaar gezocht worden. ‘Kwartet’!

Vier op een rij reisspel

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Zorg dat je er 4 op ‘n rij krijgt en je wint – ook onderweg – met deze compacte versie van het bekende spel 4 op ‘n rij! Je tegenstander en jij krijgen elk 21 schijfjes en proberen er 4 op een rij in het speelraam te krijgen. Als je tegenstander te dicht bij 4 op een rij komt, blokkeer je hem of haar met een schijfje van jou!

Speel om de beurt, val aan vanuit elke mogelijke hoek, totdat één speler 4 schijfjes van zijn/haar kleur op ’n rij heeft – horizontaal, verticaal of diagonaal (schuin).

Wie heeft het gedaan?

64x Speelgoed voor in de auto onderweg met kinderen - Mamaliefde

Wie heeft de magische ring gestolen? Kijk goed naar de aanwijzingen van de dieren – en vind de dief voor het spookuur! Het spannende ontdek- en reactiespel van Ravensburger in reisformaat.

Muziek voor in de auto

Tot slot zijn cd’s ook heel fijn. Misschien niet echt speelgoed, tenzij je een voorleesverhaal combineert met een boek. Waar, als je met meerdere kinderen reist, vervolgens om gevochten kan worden wie dat mag vasthouden. Bij ons deden met name de nieuwe cd van K3 het heel erg goed net als de cd met de liedjes uit de musical van Thomas de Trein. Dit is ook wat meer up-tempomuziek zodat ik het ook niet storend vind bij het rijden.

Welk speelgoed nemen jullie mee voor in de auto?

Linda van Aken
  1. Nathalie says:

    Toffe ideetjes! Dat Quiet Book stond ook op mijn lijstje :) Net ontdekt op Pinterest toen ik een blog maakte over op vakantie met de auto

Comments are closed.