Skip to Content

Grimm’s speelgoed; top 10 houten speelgoed voor baby’s, peuters en kleuters

Grimm’s speelgoed; top 10 houten speelgoed voor baby’s, peuters en kleuters

I Love Grimm’s, de helft van het speelgoed wat in de zak gaat is ook van dit merk. Dat zijn maar vier dingen, dus qua aantallen niet heel bijzonder. Wel probeer ik dit voorzichtig aan steeds meer te introduceren hier in huis.

Zeker nu ze ouder worden kan er ook steeds ‘netter’ gespeeld worden. Dan is dit speelgoed een echte aanrader. Het is duurzaam, ecologisch verantwoord en met de hand gemaakt speelgoed uit Duitsland. 

Grimm’s speelgoed biedt ruimte voor eigen fantasie en is op heel veel verschillende manieren inzetbaar. Doordat het hout alleen gebeitst is en niet gelakt behoudt het zijn natuurlijke textuur.

Grimm’s regenboog

Grimm's houten regenboog - Mamaliefde

Het populairste speelgoed van Grimm’s is de houten regenboog, ik merk ook dat deze het nog steeds erg goed doet in de zoekresultaten. De regenboog is denk ik ook het meeste bekend. Zelfs als je het merk misschien niet kent, heb je deze regenboog weleens voorbij zien komen.

Vaak is dit ook het eerste wat er in huis gehaald wordt. Of het nu de kleine regenboog is met 6 bogen of de grote met 12 bogen. Met deze regenboog kun je veel kanten op, zoals je kan lezen als je het linkje hieronder volgt.

Het is wel een flinke investering, mocht het te duur zijn, kun je ook kiezen voor de B-kwaliteit. Dit is precies dezelfde regenboog, maar dan met hout waar bijvoorbeeld een knoest in zit of een andere onregelmatigheid waardoor hij voor veel minder wordt aangeboden.

Lees ook: Grimm’s houten regenboog spel ideeën

6 Gekleurde ballen in eierdoosje

Grimm's 6 gekleurde ballen in doosje - Mamaliefde

In een eierdoosje vind je zes ballen van massief hout. Zoals al het speelgoed van Grimm’s voorzien van vrolijke kleurtjes. Deze ballen hebben een doorsnede van 4,5 cm en zijn daarom geschikt vanaf één jaar.

Ze passen erg moeilijk in de mond van je kind. Ballen doen het natuurlijk altijd leuk om mee te spelen, maar is ook prima te combineren met ander speelgoed (van Grimm’s). Zo kan je van de regenboog een spiraal maken en daar de ballen bij gebruiken.

Houten regenboogpopjes in bakjes

Grimm's houten regenboogpopjes in bakjes - Mamaliefde

Dit is één van de cadeautjes die op zolder liggen te wachten tot komende zaterdag. De poppetjes in bakjes. Op een natuurlijke houten schaal staan zeven bakjes, wederom in verschillende kleurtjes. Bij ieder bakje hoort ook een zelfde kleur popje.

Ze heten regenboogpopjes vanwege de 7 verschillende kleuren die gelijk zijn aan de kleuren van de regenboog. De popjes hebben geen gezichten zodat ze perfect zijn om de fantasie van het kind te stimuleren

. Ze zijn neutraal dus kunnen mannen of vrouwen zijn, prinsessen of politiemannen. Net wat ze maar bedenken. Met de bakjes kun je de popjes sorteren op kleur, of er een sorteerspel van maken.

Heel groot zijn de bakjes echter niet. De bakjes kan je ook gebruiken om te stapelen of te bouwen.

Lees ook; DIY Waldorf Pegdolls verven in regenboogkleuren

Sorteerspel regenboogschaaltjes

Grimm's sorteerspel regenboogschaaltjes - mamaliefde

Met deze set kan je kind leren sorteren op kleur, op vorm, leren tellen, de fijne motoriek oefenen en verder bedenkt je kind het zelf wel! De allerkleinsten sorteren de vormpjes nog met de hand en voor de wat grotere kindjes is het een uitdaging om met de knijppincet de vormpjes in de bakjes te doen.

De set bestaat uit 2 houten plateau’s, twee houten knijppincetten en 6 gekleurde houten schaaltjes met daarin elk 3 vormen: een vis, ster en een hart van hout in dezelfde kleur.

Genoeg voor urenlang plezier!

Grijpspeeltje

Grimm's grijpspeeltje regenboot - Mamaliefde

Ook aan de kleinste kinderen, de baby’s is gedacht. Dit grijpspeeltje is daarvoor ideaal. Er zijn drie varianten op het grijpspeeltje. De overeenkomst is dat het bestaat uit houten kralen met een doorsnede van 3 cm. Deze worden door een sterk touw aan elkaar gebonden zodat je baby het niet per ongeluk in de mond kan stoppen.

De eerste twee varianten zijn in een natuurlijke naturelle kleur of in vrolijke regenboogkleurtjes.  Dit is zeer geschikt om met de handjes of voeten te ontdekken. De ballen kunnen ze makkelijk vasthouden en het heeft iedere keer weer een andere vorm.

Mocht er nog een baby komen, dan ga ik denk ik de gekleurde variant kopen. De derde is ook met houten kralen, maar dan in de vorm van een regenboogboot.

Zes grotere ballen aan elkaar geregen en twee kleine ballen om hem vast te zetten aan de boot. Dit is echt perfect als bijtring en als je baby iets verder is met de ontwikkeling en speelgoed goed kan vastgrijpen. Deze houten ballen zijn ook prima om op te bijten bij doorkomende tandjes, het is tenslotte niet geverfd met giftige stoffen.

6 gekleurde houten auto’s

Grimm's 6 gekleurde houten auto's - Mamaliefde

Naast popjes zijn er ook auto’s om mee te spelen. De set bestaat uit 6 gekleurde houten auto’s. De auto’s zijn allemaal verschillend van vorm en kleur.

Deze auto’s zijn prima geschikt om te combineren met de Grimm’s blokkensets als autobaan of de regenboog als bruggen en tunnels. De auto’s kunnen ook echt rollen en zijn nog best groot, namelijk 10 cm lang, 7 cm breed en 5 cm hoog.

Speelzijde Sarah’s Silks

Grimm's Sarah's Silks playset - Mamaliefde

Deze Sarah’s Silks zijn ook van Grimm’s en zijn prachtige lappen zijde in de vrolijkste kleuren. Effen of in mooie kleurencombinaties, van de regenboog of in een seizoenenthema. Kleine lapjes van 30 bij 30 cm tot en met grote lange stukken.Er is heel veel mogelijk. SSpeelzijde is fantastisch speelgoed voor kinderen van alle leeftijden.

Bijvoorbeeld om te verkleden, het bouwen van een hut, als poppenkleding en nog veel meer. Ook wordt de speelzijde van Sarah’s Silks gebruikt als decoratiedoek op de seizoenstafel. Speelzijde is een materiaal dat veel lichter is dan gewone zijde en daardoor beter kan ‘dwarrelen’.

Natuurlijk zijn deze stoffen gemaakt van 100% zijde en gekleurd met gifvrije verf. 

Magnetische puzzel

Grimm's magnetische puzzel geometriche cirkels - Mamaliefde

Dit is mijn laatste aanwinst: een magnetische puzzel. Je hebt ze in meerdere varianten. De stukjes zijn allemaal uitgezaagd uit triplex en voorzien van de vrolijkste kleurtjes, aan de achterkant zitten er kleine magneetjes.

De meeste onderdelen hebben geometrische vormen waarmee je de mooiste patronen en afbeeldingen kan maken. Er zijn zeer veel varianten mogelijk: een Romaanse set met platte bouwblokken. Twee popjes, tangram, standaard figuren met glitterstenen en nog veel meer.

Zelf heb ik de 40-delige grafische cirkels. Met deze vier cirkels en losse onderdelen kan je echt veel kanten op. In het begin is het nog even wennen, wat kan je er allemaal mee. Dan is het fijn als er een voorbeeld bij zit. Zodat je een begin kunt maken. Gaandeweg leer je dan wat de mogelijkheden zijn en kan je het loslaten om zelf patronen te leggen.

Ieder stukje heeft net weer een andere tint zodat je ook heel mooi kan spelen met kleurschakeringen en wel even zoet bent om die vloeiend in elkaar over te laten lopen. De puzzelstukken bewaar je in een metalen blik waarvan je beide kanten kunt gebruiken.

Maanhuisjes

Grimm's stapelblokken maanhuisjes - Mamaliefde

Als je kind fan is van de regenboog dan kunnen de maanhuisjes ook een echte aanrader zijn. Deze maanvormige huisjes, zijn dus niet recht en kun je heel goed gebruiken om te stapelen. Doordat ze halfrond zijn, kun je ze ook makkelijk iets verschuiven en er op die manier heel bijzondere torens van bouwen. Of andere bouwwerken zoals een cirkel of een rups.

Aan de ene kant staan de huisjes afgebeeld, de andere kant is gewoon effen. Met deze set halve maantjes kun je eindeloos stapelen en bouwen. De set bestaat uit een houten grondplaat en 15 maantjes in allemaal verschillende regenboogkleuren. De heldere kleuren nodigen uit om mooie kleurverlopen te maken.

Naast Grimm’s is het merk Ostheimer trouwens ook echt een aanrader! Grimm’s shop je trouwens niet in iedere willekeurige speelgoedwinkel. Alleen bij speciaalzaken kan je terecht.

Linda van Aken