Skip to Content

Vintage Fisher Price classic speelgoed

Vintage Fisher Price classic speelgoed

De iconische looptelefoon, de teckel, de kassa of de platenspeler: wie heeft er niet mee gespeeld? Papa’s en mama’s, opa’s en oma’s kennen het Fisher Price ongetwijfeld uit hun eigen jeugd of als het lievelingsspeelgoed van hun eigen kinderen. En wat goed is, blijft goed.

Dit najaar brengt BOTI de retro lijn speelgoedartikelen terug met “Fisher Price Classic Toys”. Want wWat is er nou leuker om je kinderen met speelgoed te laten spelen, waar je vroeger zelf mee hebt gespeeld?

Toen ik zwanger was van onze eerste spruit kreeg ik van mijn zusje een cadeautje. Dit cadeautje was een retro activity center van Fisher Price. Precies dezelfde als dat wij vroeger als baby mee hadden gespeeld. Pure nostalgie!

Dit was niet het enige Fisher Price speelgoed waar ik goede herinneringen aan heb. Winkeltje spelen met de kassa van Fisher Price en ook bij het zien van het het loophondje van zie ik mijzelf weer helemaal lopen. Toen we de mogelijkheid kregen om een babytelefoon van Fisher Price te reviewen riep ik dan ook gelijk JA!

Fisher Price Classic Toys

De kwebbeltelefoon, de teckel, de kassa, de platenspeler (Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015), de TV radio of de tweedeuntjes TV: het nostalgische Fisher Price speelgoed uit de jaren ’50 tot de jaren ’80 is nog steeds het bekendste en meest vertrouwde speelgoed en is dit najaar weer volop verkrijgbaar.

De producten zijn voorzien van een recyclebare verpakking met informatie over de geschiedenis van het speelgoedartikel dat decennia kinderen heeft geboeid.

Fisher Price Activity Center

Vintage Fisher Price classic speelgoed - Mamaliefde

Het activity center was het begin van mijn zoektocht naar retro Fisher Price speelgoed. Vaak speur ik dan ook op Marktplaats of op rommelmarkten naar leuke items voor onze spruiten. Het is dan vaak voor mij een feest van herkenning wanneer ik weer iets tegenkom.

Fisher Price Kassa

Vintage Fisher Price classic speelgoed - Mamaliefde

Wie heeft hier vroeger niet mee gespeeld?Kinderen vinden het leuk om deze kassa van Fisher-Price te bedienen. De bel gaat af wanneer de la openspringt. Wordt geleverd met kleurrijke muntstukken voor het herkennen en vergelijken van vormen. 

De munten zijn groot, zodat kinderen er niet in kunnen stikken en vormen een soort vormenstoof. Begin je eigen winkeltje met de kassa van Fisher-Price!

Fisher Price Leerklok

Vintage Fisher Price classic speelgoed - Mamaliefde

De Fisher-Price leerklok heeft kinderen al generaties lang op een leuke manier leren kloklezen. Deze klassieke leerklok van Fisher-Price is ontworpen als een rood schoolgebouw. 

De klok speelt het deuntje van ‘Grootvaders klok’ en toont elk uur tijdloze foto’s van kleuters, terwijl de wijzerplaat en minutenwijzer ronddraaien voor een aangenaam tikkende tijd.

Fisher Price Platenspeler

Vintage Fisher Price classic speelgoed - Mamaliefde

Sinds 1971 kunnen kinderen met deze platenspeler hun eigen liedjes afspelen en nu, 44 jaar later, is de platenspeler genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015 in de categorie 0-3 jaar.

Fisher Price Snoopy

Vintage Fisher Price classic speelgoed - Mamaliefde

De meest aandoenlijke hond sinds 1966 en lieveling van velen die een eigen hondje wilde hebben: met de bewegende oortjes en staart namen kleintjes hun hondje overal mee naar toe. Trek kleine Snoopy vooruit en laat hem met flapperende oren met je mee hobbelen!

Fisher Price TV

Vintage Fisher Price classic speelgoed - Mamaliefde

Deze Fisher-Price-tv uit 1966 stimuleert al generaties lang kinderogen én -oren. Luister naar twee klassieke melodietjes terwijl er betoverende beelden langskomen op het scherm. Net als het origineel speelt deze klassieke tv van Fisher Price de vrolijke deuntjes van ‘Row, row, row your boat’ en ‘London Bridge is falling down’.

Fisher Price TV Radio

Vintage Fisher Price classic speelgoed - Mamaliefde

Luister naar het melodietje op deze televisie terwijl je vrolijke beelden op het venster bekijkt!

Fisher Price Xylofoon

Vintage Fisher Price classic speelgoed - Mamaliefde

Houdt jouw kindje ook zo van muziek maken? Deze Fisher-Price Klassieke xylofoon om voort te trekken is in een nieuw jasje gestoken. De 8 vrolijk gekleurde toetsen van de Klassieke xylofoon stimuleren de ontwikkeling van muzikaliteit. Kleintjes zijn trots dat ze al muziek kunnen maken.

En als de muzikaliteit van kinderen zich ontwikkelt, kunnen zij met behulp van kleuren een echt liedje spelen! Het hamertje is aan de xylofoon vastgemaakt zodat deze niet kwijtraakt. Het speeltje heeft wieltjes zodat kleintjes overal muziek kunnen maken!

Fisher Price Kwebbeltelefoon

Gelukkig kom je nog vaak speelgoed van Fisher Price tegen, want de kwaliteit van het speelgoed is goed. Zo ook de babytelefoon. Deze is van goed stevig materiaal dat wel tegen een stootje kan. Dat is in ons huishouden ook wel nodig met onze ondernemende mannetjes.

Ook al is heeft nauwelijks eerder zo retro telefoon met draaischijf en hoorn gezien, hij weet wel degelijk dat dit een telefoon is waar hij mee kan bellen. De hoorn wordt gelijk opgenomen en hij begint te praten.

Als de telefoon vooruit wordt getrokken door onze spruit aan het touwtje gaan de oogjes van de telefoon met het vriendelijke gezichtje open en dicht.

Wanneer je kleintje een ‘telefoonnummer’ draait maakt de telefoon een rinkelt geluid en draait hij automatisch terug. De telefoon trekt ook de aandacht van onze jongste spruit, hij kruipt erachteraan wanneer onze oudste met de telefoon in het huis rondloopt.

Wanneer hij de kans krijgt om de telefoon in handen te krijgen gaat hij aandachtig te werk en probeert ook zijn eerste telefoontje te plegen. Deze telefoon van Fisher Price is een aanwinst voor onze spruiten waar ze vast nog heel veel lange telefoongesprekken mee gaan voeren.

Tuggy Tooter

De kinderen vinden het heerlijk om in bad te gaan. Nu hebben we zelf wel geen bad, maar dit is prima op te lossen door de douchebak te vullen met water. In bad spelen ze meestal met wat bekertjes en een gietertje. Maar dit keer had ik iets nieuws voor ze. Een bootje. De tuggy tooter-boot van Fisher-Price.

De Tuggy Tooter is een bekende boot van Fisher-Price en werd voor het eerst uitgebracht in 1967. In de jaren ’70 en ’80 een onvergetelijk speelgoedartikel. De Tuggy Tooter is een bootje met een kapitein en een reddingsboei. Wanneer je in de reddingsboei knijpt, komt er geluid uit de boot. Het bootje is voor kinderen van 1 jaar en ouder.

Bij het zien van het doosje waren de kinderen enthousiast. Een vrolijk gekleurd bootje. Fisher-Price heeft stevig speelgoed en ook dit bootje is stevig. Er kan niet snel iets stuk gaan. De reddingsboei en het geluid werden al getest voordat ze in bad gingen. Hier werd direct al plezier aan beleefd. Het geluid klinkt namelijk ook als stoom dat uit de boot komt.

De kleine man van 2 jaar ging eerst in bad. Hij ging op ontdekking uit met het bootje. Hij kwam er al snel achter dat de kapitein niet uit het bootje kan. Even een teleurstelling, maar er werd al snel verder gespeeld. Ook het geluidje vond hij leuk. Je hoeft niet hard in de reddingsboei te knijpen waardoor jongere kinderen dit dus zelf kunnen.

Onze dame van 5 jaar wilde ook wel met het bootje spelen. Ook op deze leeftijd is een bootje in bad nog leuk om mee te vermaken. Ze voer met het bootje door het bad en speelde haar eigen verhaal erbij. 

Beide kinderen vermaakten zich prima met het vrolijk gekleurde bootje. Het bootje liep wel geregeld vol met water. Hierdoor kantelde het bootje zich. Ook de reddingsboei vult zich met water waardoor je niet meer in de reddingsboei kan knijpen en er dus geen geluid meer ontstaat.

Bij Fisher-Price een bekend ‘probleem’, want in de doos stond een beschrijving hoe je het water gemakkelijk weer uit het bootje en de reddingsboei kunt krijgen. Een leuk speeltje voor in bad waar plezier mee wordt beleefd.

Hebben jullie ook zulk speelgoed dat je terug doet denken aan vroeger?

Floortje
  1. Kirs says:

    Jaa, die telefoon, heel herkenbaar. Wij hebben voor onze jongens de Fisher Price kassa en ik heb zo’n viewmaster gekocht voor mijn oudste, welke hij binnenkort krijgt incl 100 schijfjes :) Tja ik heb me een beetje laten gaan op marktplaats, hihi.

Comments are closed.