Skip to Content

Eerste Communie cadeau & speelgoed tips voor jongens en meisjes

Eerste Communie cadeau & speelgoed tips voor jongens en meisjes

Een geschenk in verband met de Eerste Communie van je kind is een prachtige kans om hem of haar iets bijzonders en gedenkwaardigs te geven. De Eerste Heilige Communie is immers een belangrijke mijlpaal in het leven van een kind en vraagt toch om net wat andere cadeaus dan een verjaardag.

Met een van deze unieke Eerste Communie cadeautips, weet je zeker dat je goed zit ook als je zelf niets ermee hebt. De ideeën zijn zowel geschikt voor jongens als meisjes. Weet je het echt niet, kun je het ook altijd bij de ouders vragen want misschien krijgen ze al iets.

Sieraden; armband, ketting of oorbellen

Sieraden zijn een klassiek traditioneel geschenk. Vroeger was dit vaak een gouden of zilveren ketting met een hanger in de vorm van een Jezuskruis.

Er zijn ook andere opties voor een iets moderner sieraad, zoals een hartvormige hanger gegraveerd met de naam van je kind of een inscriptie naar keuze of een bedelarmband met een speciaal bedeltje voor de communie. Een sieraad kan een optie zijn voor zowel meisjes als jongens. Dit is een prachtig en praktisch cadeau omdat ze het gemakkelijk kunnen dragen.

Rozenkrans

Je kan ook kiezen om een rozenkrans te geven. De rozenkrans wordt daarmee een mooie herinnering aan dit belangrijk moment in hun leven. Deze heb je er in verschillende maten, kleuren en soorten. Het mooiste is er om er eentje te kiezen die een beetje bij het kind past in een mooi doosje zodat ze hem goed kunnen bewaren.

De geboortesteen rozenkrans is bijvoorbeeld een geweldig cadeau. Mensen kiezen ervoor om gebedskralen op verschillende manieren te gebruiken, afhankelijk van hun specifieke overtuigingen.

Het geven van een rozenkrans als een geschenk betekent respect voor iemands relatie met het katholieke geloof.

Kruisje of standbeeld

Als je op zoek bent naar een cadeau voor een jongen, is het niet ongebruikelijk om een ​​kruisbeeld cadeau te doen. Een klassiek kruis is een waardevol geschenk dat hem de rest van zijn leven bijblijven. Dit kan zowel een staand kruisje zijn of iets wat ze kunnen ophangen, ook al zijn ze al lang volwassen of zelfs op middelbare leeftijd.

Willow Tree Guardian Angel Statue

Als je op zoek bent naar een beeldje dan zijn de Willow Tree figuren echt een aanrader. Zo is er onder andere een serie met engeltjes in verschillende uitvoeringen. Deze Guardian angel communiceert door middel van gebaren om emoties te uiten of belangrijke momenten te markeren.

De sculptuur wordt met de hand gemaakt van een wilgenboom en staat voor liefde, intimiteit, genezing, moed en hoop. Zo een geschenk roept zeker goede herinneringen op aan de Eerste Communie van je kind. Deze vind je hier.

Loyola Kinderboek der Heiligen

Dit boek laat kinderen kennismaken met een belangrijk onderdeel van hun katholieke geloof: de heiligverklaarde heiligen. Dit is geen kleurrijk prentenboek, maar het staat vol met boeiende verhalen over het leven van meer dan 60 heiligen, geschreven in voor kinderen begrijpelijke taal.

Misschien leert het kind van dit eerste communiegeschenk zijn of haar toekomstige versterkende heilige of favoriete voorbidder!

Gebedenboek

Er zijn ook speciale gebedenboeken voor kinderen met daarin gebedjes die ze kunnen gebruiken. In het begin is het zeker nog even lastig om te wennen aan het bidden en wat je kan zeggen, een gebed kan daarbij helpen om dat onder woorden te brengen en zo de relatie met God te stimuleren.

Deze vind je bijvoorbeeld hier.

Naast een gebedenbundel kun je natuurlijk ook iets van een poster geven om op te hangen met daarop een mooi gebed of het Onze Vader. Het is dan wel goed om even op te letten welke versie er op de poster staat.

Fotolijstje

Er zullen zeker veel mooie foto’s worden gemaakt voor de Eerste Communie. Deze prachtige foto’s kunnen perfect worden weergegeven in een gepersonaliseerde fotolijst. Het houten frame van de Eerste Communie kan worden gegraveerd met de naam van het kind en de datum van de Eerste Communie.

Gepersonaliseerde kaars

Als je wilt dat je eerstecommuniecadeau lang meegaat, koop dan een communiekaars. Deze gepersonaliseerde kaars kan gebruikt worden als feestcadeau dat kan worden aangestoken tijdens de communie.

De brandduur van de kaars is maar liefst 40 uur, zodat je kind lang kan genieten van dit bijzondere geschenk. Voeg een foto of de naam van het kind toe om dit cadeau echt persoonlijk te maken. Deze kan dan mooi bewaard worden bij de doopkaars. Deze vind je bijvoorbeeld hier.

De meest trendy horloges

Kinderen van nu houden van technologie op een intense manier en technologische geschenken zijn precies wat je kunt kopen als je op zoek bent naar een cadeau dat echt trendy is.

De smartphone, bij voorkeur het nieuwste model dat op de markt verkrijgbaar is, is bijvoorbeeld een uitstekende keuze, net als smartwatches, gps-horloges, activity monitoring-horloges en natuurlijk smartbands en fitnesstrackers, perfect voor kinderen die graag sporten!

En omdat dit op een speciaal moment wordt gegeven, zullen ze er vaak ook voorzichtiger mee zijn.

Gepersonaliseerde spaarpot

Wenskaarten met persoonlijke informatie en felicitaties zijn een prima manier om een kind te feliciteren met zijn of haar Eerste Communie. Handgeschreven kaarten zijn klassiekers.

Een extra verrassing is als er ook geld in de kaart of envelop zit. Een leuke optie is om geld toe te voegen aan een gepersonaliseerd spaarvarken.

Zorgenpop voor meisjes

Voor miljoenen meisjes zijn poppen van beroemde personages rolmodellen geworden, het type persoon dat ze willen zijn wanneer het leven ze confronteert met uitdagingen en teleurstellingen.

Zo staan de American Girl Dolls vooral bekend om het geven van waardevolle levenslessen door middel van tot nadenken stemmende poppen en boeken met verschillende personages uit de oudheid.

Tegenwoordig leren ze meisjes over verlies en liefde, wanhoop en hoop, mededogen en coping. Dit zijn verhalen vol lessen in vriendelijkheid met de kracht om een ​​meisje en de wereld om haar heen te veranderen.

Geld

Als je moeite hebt met het kiezen van een geschenk, is een geld altijd geschikt. Veel ouders storten geld op de speciale spaarrekeningen van hun kinderen. Je zou een klein symbolisch klein cadeau kunnen overwegen, terwijl ouders het geld bewaren voor later.

Bedragen tussen 20 en 50 Euro zijn gangbaar. Geld geven is ook een goede optie als je een cadeau moet kopen voor een kind dat je niet zo goed kent.

Iets van verlanglijstje

Bovenstaande cadeautips zijn vooral geschikt om ook te bewaren aan deze bijzondere dag. Natuurlijk kun je er ook altijd voor kiezen om iets te geven wat het kind graag wil hebben; denk bijvoorbeeld aan een boek, een abonnement of speelgoed.

Geen idee wat geschikt is voor deze leeftijd; kijk dan eens hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.