Skip to Content

Goedkope cadeautjes kinderen; kleine dingen onder de 10 euro voor jongens en meisjes

Goedkope cadeautjes kinderen; kleine dingen onder de 10 euro voor jongens en meisjes

Voor verjaardagen, als beloning, om uit te delen, moet ik vaak op zoek naar kleine goedkope cadeautjes voor een klein bedrag. Dat is nog niet zo makkelijk. Vooral nu we ons zoontje van 3,5 jaar oud zindelijk proberen te krijgen, ja ik weet het, je moet het niet forceren, verwacht hij bij elke plas en poep een cadeautje. Dat vergt nogal wat inventiviteit van ons als ouders.

Straks komt ook weer Sinterklaas om de hoek. En bij het zetten van je schoen, moet je ook zorgen dat je een cadeautje hebt die leuk is, geen weggegooid geld is en toch goedkoop is. Of wat dacht je van Kerstmis, en ook voor een kinderfeestje kiezen veel ouders iets uit tot 10 euro.

Criteria kleine cadeautjes

Waar moet een klein cadeautje aan voldoen? Of eigenlijk waar wil je dat het cadeautje aan voldoet? Hierbij een paar criteria om in gedachten te houden.

  • Niet duur: Voor mij mag het vooral niet te veel geld kosten. Ik weet namelijk op de leeftijd van mijn zoontje niet of hij het wel of niet leuk vindt. Laatst kreeg hij een kleine helikopter van mij en ik was er zeker van dat hij dit fantastisch zou vinden. Dat bleek helaas niet zo. Hij heeft het welgeteld één keer in zijn handen gehad en toen was het over. Het kostte ongeveer 10 euro, maar toch 10 euro die ik nooit meer terugkrijg.
  • Niet te groot: Qua gemak is het wel zo handig als het cadeau in het handje van je kind past. Wanneer je uiteindelijk met een speelgoedzwaard loopt, dan kan het het soms meer schade aanrichten dan dat je kind en jij er plezier van ondervinden. Laat ik het zo zeggen, de pret is snel over.
  • Kwaliteit: Ook al kost het niet veel, je wilt ook niet dat het van ellende uit elkaar valt. Ik koop ook weleens een chocolade surprise-ei, maar wanneer we de surprise in elkaar proberen te zetten, klikt het net niet goed in elkaar en soms werkt het helemaal niet. Daarnaast zijn de kleine elementen niet helemaal geschikt voor kindjes onder de 3 jaar.

Voorbeelden van goedkope cadeautjes

Goedkope cadeautjes kinderen; kleine dingen onder de 10 euro voor jongens en meisjes - Mamaliefde

Mijn advies zou zijn, denk in categorieën, bijvoorbeeld:

Knutselen

Papier, lijm, kartelschaar, klei, stiften, glitters. Vooral als je kind creatief is en uren zoet kan zijn met tekenen, plakken en knutselen, dan is het alleen maar leuk om dit nog meer te stimuleren.

Meer informatie vind je hier.

Buitenspeelgoed

In de zomer zijn alle stranditems handige cadeautjes, zoals een schepje en emmertje. Kleine bootjes of een bal.

Lees ook: Buitenspeelgoed voor kinderen

Uitdeelcadeautjes

Wat zijn nu cadeautjes die je kan geven als je gaat trakteren? Zeker wanneer je van hetzelfde 10 stuks moet kopen, dan wil je toch proberen om origineel te zijn. Zoals een zakje met wat hebbedingetjes, maar geen hebbedingetjes waar je de ouders niet altijd gelukkig mee maakt. Zoals bijvoorbeeld een fluit of slijm.

Ik raad aan om bijvoorbeeld te denken aan stickervellen, stuiterballen (soms ook een risico), bellenblaas, een toverstaf, ballonnen of kleine autootjes. Soms kun je laatstgenoemde ook in een set kopen. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor dinosauriërs of voor boerderijdieren.

Of verschillende soorten boekjes, zoals een boekje over dieren, woordjes, tellen of voertuigen.

Lees ook: De leukste uitdeelcadeautjes

Sparen

Zoals eerdergenoemd, als je kindje fan is van bepaald speelgoed, een spaarboek heeft, gek is van auto’s, dan is het makkelijk om de collectie aan te vullen. Je kan ook de LEGO of Playmobil proberen aan te vullen.

Spellen

Goedkope cadeautjes kinderen; kleine dingen onder de 10 euro voor jongens en meisjes - Mamaliefde

Voor de kleintjes een hamerset of memorie, voor de grotere kindjes kun je bijvoorbeeld denken aan magische kaarten en puzzels.

Kraamcadeau: Ook voor een kraamcadeautje wil je niet altijd de hoofdprijs uitgeven. Cadeautjes die niet veel hoeven te kosten zijn bijvoorbeeld een rammelaar, bijtring, boekjes, blokken ed. Denk hiervoor bijvoorbeeld ook aan de Kruidvat of de Hema. Vaak hebben ze daar kleine cadeautjes, die niet duur zijn, maar wel tot een succesvol resultaat leiden.

Lees ook: De Leukste gezelschapsspellen voor kinderen

Tips om efficiënt te shoppen voor een klein presentje

Ik kan me voorstellen dat je ook graag wilt weten hoe je dan aan de juiste cadeautjes onder die 10 euro komt. Hierbij een paar tips.

Spaarplan

Is je kind gek van muntjes, postzegels, stickers, een reeks autootjes, een serie boekjes, dan is het heel eenvoudig. Zeker als je denkt aan Sinterklaas, elke keer dat je kindje zijn schoen zet, vul je de collectie aan.

Het is niet duur en je weet zeker dat je kind er blij mee is. Wel moet je natuurlijk goed opletten dat hij of zij nog niet precies die ‘ene’ al heeft. Anders krijg je ‘Maaaaaamm, die heb ik al’.

Check online

Wellicht een voordehandliggende tip. Maar voordat je op pad gaat, raad ik je aan om eerst op de website te kijken van de winkel waar je naartoe wilt gaan. Bij bijvoorbeeld de bekende speelgoedwinkels, maar ook Bol en Hema kun je filteren op de prijs en op leeftijd en dat zorgt ervoor dat je al goed op de hoogte bent van het aanbod.

Daarnaast voorkomt het ook dat je terugkomt met een duurder cadeautje dan de €10,- die je van plan was om uit te geven.

Leeftijd

Cadeautjes voor kinderen zijn afhankelijk van hoe oud ze op dat moment zijn. Een rammelaar voor een kindje van 2 jaar, past niet meer. Ook hierop kan je filteren wanneer je op zoek gaat naar een cadeautje.

Bulkbakken of sets

Let ook op als je bij een speelgoedwinkel komt of ze van die grote bakken hebben, met allerlei soorten hebbedingetjes. Vaak vind je hier ook heel simpele cadeautjes, maar dat zijn wel de cadeautjes waar je kind meteen op afloopt.

Let goed op waar je kind op afloopt, want dan weet je ook direct wat je kind zelf zou kiezen. Dat maakt de keuze een stuk makkelijker.

Inspiratie via Pinterest

Wanneer je toch veel moeite hebt om een klein cadeautje voor weinig geld te kopen, dan raad ik je aan om eens op Pinterest te kijken. Zelf ben ik een enorme fan van Pinterest.

Alle traktaties haal ik na uitgebreide research van Pinterest. De kracht van Pinterest is dat er ook ideeën worden gedeeld die origineel zijn, maar toch niet veel hoeven te kosten.

Zo heeft mijn zoontje voor zijn tweede verjaardag aan zijn medeopvanggenootjes een heel leuke, simpele en goedkope traktatie uitgedeeld. Het enige wat ik nodig had, was 10 dinosauriërs, 10 elastiekjes en 10 doosjes rozijntjes. En voilà, ik had een dino met een gezond rugzakje en het was een groot succes.

Tot slot

Ik kan me voorstellen dat ik niet de enige ben die ik het soms lastig vind om een succesvol cadeautje voor je kind onder de 10 euro te kopen. Maar ik hoop dat de tips die hierboven staan de zoektocht vereenvoudigen. Ikzelf heb namelijk vaak genoeg in de winkel gestaan, waarbij ik tuurde naar alle opties en maar geen besluit kon maken.

Een manier om dat te vermijden is om een beetje voorwerk te doen. Ga na voor wie het is, wat is de gelegenheid, welke leeftijd heeft het kindje en waar houdt het kindje van.

Als je dat doet, dan hoef je alleen nog maar de winkel in, het cadeautje te kopen, je gaat niet over je voorgenomen budget en je kan tevreden naar huis.

Redactie Mamaliefde