Skip to Content

Persoonlijke cadeautjes; met naam voor kinderen

Persoonlijke cadeautjes; met naam voor kinderen

Soms is het heel lastig om te bedenken wat je iemand cadeau kunt geven, ze weten niet wat ze graag willen als cadeau, hebben het zelf al gekocht of hebben een specifieke smaak.

Zelf heb ik daarom al met meerdere mensen afgesproken dat we niet meer aan cadeautjes doen. Dan houd je ook niet die ‘verplichting’ om iets voor elkaar te kopen, zodat je iets kan geven. Toch zijn er ook situaties waarbij je toch iets moet bedenken.

Persoonlijke cadeautjes

Op dat soort momenten heb ik een voorkeur voor creatieve cadeautjes met een persoonlijke touch. Op die manier geef je iets unieks, waarvan je vrijwel zeker weet dat de ander het nog niet heeft en het zal appreciëren dat je er tijd in hebt gestoken om iets te bedenken.

Vaak zijn dit cadeautjes die een mooi plekje krijgen en bewaard worden voor later. Zo heb ik nog steeds het geboortetegeltje dat mijn ouders bij mijn geboorte kregen met naam en andere personalia daarop.

Cadeautjes met naam

Als je het hebt over persoonlijke cadeautjes, zijn cadeautjes met naam het populairst. Dit kan van alles zijn afhankelijk van het moment. Zo is als kraamcadeautje een dekentje met naam van de baby zeer geschikt. Dan weet je tenminste zeker dat de kersverse ouders dit nog niet hebben en het zullen waarderen.

Of wat dacht je van een handdoek met naam voor het behalen van een zwemdiploma. Ook al worden deze cadeautjes op maat gemaakt, bedrijven zijn steeds sneller klaar zodat je op tijd je cadeautje in huis hebt.

Cadeautjes met foto

Naast cadeautjes met een naam zijn er ook andere manieren om een cadeautje te personaliseren, niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen. Denk bijvoorbeeld aan een cadeautje met foto van de persoon aan wie je het geeft. Bijvoorbeeld een mok met een foto van jou en je partner voor Valentijnsdag.

Of een canvas, IXXI, of ander materiaal zoals metaal voor een foto om op te hangen in de woonkamer. Zo maak je je huis toch net wat persoonlijker. Met kerst kun je bijvoorbeeld ook denken aan een kerstbal met foto als kerstcadeau.

Cadeautjes met eigen tekst

Tot slot zijn er ook cadeautjes met een tekst die je zelf kunt aanpassen aan de persoon of situatie waar het bij past. Deze zijn trouwens niet alleen leuk om cadeau te geven, maar ook om zelf in huis op te hangen. ;-)

Zo vind ik het zelf altijd moeilijk om iets te bedenken als verjaardagscadeau voor mijn ouders, natuurlijk een knutselwerkje gemaakt door de kleinkinderen doet het altijd goed.

Maar soms wil je toch wel iets anders geven. Een tegeltje met een spreuk die je doet denken aan vroeger, met een uitspraak die je ouders altijd deden bijvoorbeeld.

Linda van Aken