Skip to Content

Leerzame & educatieve cadeautjes voor kinderen

Leerzame & educatieve cadeautjes voor kinderen

Cadeautjes geven is prima te combineren met iets leerzaams geven. Veel educatieve cadeautjes in het kader van spelend leren worden juist leuk gevonden door de kids. En een extra bonus als ondersteuning voor de algemene ontwikkeling! Maar wat zijn nu leerzame cadeautjes voor jonge kinderen of juist oudere kinderen?

Electro

Als kind speelde ik er al mee en het bestaat nog steeds: Electro. Met de Electropen moet je iets aanstippen, wat volgens jou het juiste antwoord is. Vervolgens gaat er een muziekje spelen en een lampje branden als het antwoord juist is.

Voor de kleintjes een hartstikke leuke stimulans om het juiste antwoord te vinden. Zo is er een Nijntjeuitvoering, die voor echte Nijntjefans uiteraard het einde is!

Tiptoi

Met tiptoi® van Ravensburger leren kinderen spelenderwijs de wereld ontdekken. Tip met de stift op een afbeelding of tekst, en er klinken geluiden, muziek en gesproken tekst die van toepassing zijn op het beeld.

De elektronische intelligentie van tiptoi® laat kinderen zelfstandig boeken, spellen, puzzels en speelfiguren steeds weer opnieuw beleven.

Tiptoi is zowel geschikt voor jonge kinderen die de dieren op de boerderij leren kennen tot en met oudere kinderen om te oefenen met Engels of bijvoorbeeld topografie.

Loco

Alweer een oude bekende, maar daarom niet minder leuk. Loco is er voor allerlei leeftijden en kan je kind echt uitdagen om bezig te zijn met leren. De Locodoos bestaat uit blokjes en daarnaast heb je verschillende Loco boekjes. Door de vragen uit het boekje te beantwoorden, weet je waar je je blokje neer moet leggen.

Klaar? Dan draai je de Locodoos om. Als je het goed gedaan hebt staat er op de achterkant van de blokjes (die nu dus bovenop liggen) een mooi patroon. Je hebt verschillende basisdozen, aangepast aan de leeftijd.

Daarnaast kun je de boekjes kopen. Of ga voor een starterspakket, waar je direct een Locodoos en boekjes in hebt zitten.

3D Metalen Puzzels

Leuk voor kinderen vanaf 6 jaar, maar eerlijk is eerlijk, het is minstens net zo uitdagend voor jouzelf! BrainGames heeft een set met maar liefst 12 metalen puzzels. Dit houdt in dat jij moet proberen metalen vormen in en/of uit elkaar te krijgen.

En dat kan soms behoorlijk ingewikkeld zijn! Hierbij train je dan ook je probleemoplossend vermogen en je cognitieve vaardigheden. Daarnaast kan een kind hiermee ook zijn fijne motoriek trainen.

De bekende Rubik’s Cube

Wie kent hem niet: de kubus met zes verschillende kleuren. En dan moet je dus proberen om ieder vlak in 1 kleur te krijgen. Uren en uren puzzelen en het nog niet voor elkaar krijgen… Ze zijn er in allerlei vormen tegenwoordig.

Maar daarnaast ook in een variant die zichzelf een speed cube noemt. Bij deze speed cube is er een andere manier gebruikt waardoor de kubus kan draaien.

Hierdoor kun je sneller werken, omdat de blokjes elkaar anders raken en er niet meer zo snel uit kunnen springen. Je kan zelfs door middel van schroeven zelf bepalen hoe soepel de kubus voor jou moet zijn.

Er wordt gesteld dat de kubus geschikt is vanaf drie jaar. Natuurlijk kan een kind het heerlijk vinden om er gewoon mee te zitten draaien. Om ook werkelijk de kubus in de juiste kleurstelling te krijgen is echter nog veel te moeilijk… Eveneens voor volwassenen leuk om te doen!

Technisch Lego

Technisch Lego is uiteraard ook zeer leerzaam. In deze categorie kun je heel veel kanten op. Let in ieder geval wel op de leeftijd. Hoewel ook daar een kleine kanttekening bij gemaakt kan worden, want het ene kind is al veel sneller toe aan een moeilijkere doos dan de ander.

Dus let ook gewoon goed op de vaardigheden van je kind! Je kunt bij Technisch Lego vaak kiezen uit allerlei voertuigen.

Een sneaker bouwen

Vindt je zoon of dochter al die voertuigen niet echt interessant, maar wil het wel bouwen met Linkgo blokjes? En dan even geen kinderachtige huisjes of fantasiefiguren? Misschien is een sneaker van blokjes bouwen dan wel een leuk idee!

Experimenteren

Voor de oudere kids kan een scheikundedoos heel leuk zijn én zeker ontzettend leerzaam. De wereld van chemie ontdekken met veilige experimenten zullen de meeste kinderen spannend vinden en graag doen.

Ga je voor de doos van Buki, dan ga je experimenteren met gewone huis-, tuin- en keukenspullen en komen er verder geen chemicaliën bij kijken. En dat is toch wel zo fijn.

Maar liefst 150 experimenten kunnen ermee uitgevoerd worden, dus ze zijn wel even zoet én het is steeds weer anders.

Bouw je eigen lava raket

Een raket vullen op zo’n manier dat er kleurrijke bubbels gaan zweven. Met gebruik van je zaklamp wordt de raket een prachtige lavalamp.

Een ontdekkingsdoos over de natuur

Een wetenschapsdoos gericht op kinderen vanaf zes jaar, die 15 experimenten bevat. Met deze doos leer je van alles over de aarde. De projecten voer je uit met oude materialen, waardoor er sprake is van ‘eco science’.

In deze doos van Science4You vind je naast een mooie handleiding een educatief boek, kaart met grafische elementen, biologisch afbreekbare bloempotten, groene wetenschapspuzzel, stickers, houten spatels, waterkerszaadjes, groene bonen zaadjes, chenille draadjes, wollen touwtje, grond, splitpen, houten stokjes, cotton ballen, papieren rietjes, elastiekjes, houten knijper, paperclips en knikkers. Een complete doos dus voor heel veel uren plezier.

K’nex

K’nex is vast ook wel bekend. Zelf je fantasie gebruiken en mooie bouwwerken maken met dit constructiespeelgoed of je maakt een voorwerp vanaf een bouwtekening. K’nex dozen zijn er in allerlei groottes en de modellen die gebouwd kunnen worden zijn dus ook heel verschillend.

Let even op de leeftijd voor wie het geschikt zou zijn. Voor de allerkleinsten is er de Kid K’nex. Bedoeld voor peuters vanaf drie jaar en kleuters. Met grappige vormpjes en felle kleurtjes!

Voor echte dinofans is een K’nexosaurus prachtig om te maken. Deze doos is bedoeld voor kinderen vanaf zeven jaar. Bij deze dino zit een motor op batterijen. Zo wordt het nog uitdagender om eraan te beginnen. Want als je klaar bent heb je een echt bewegende dino!

Met K’nex kun je ook heel leuk een attractiepark bij elkaar verzamelen. Ook nu kun je natuurlijk zelf je fantasie gebruiken, maar er zijn ook standaard dozen. Zoals de Draken Achtbaan.

Gravitrax

Met het GraviTrax® knikkerbaansysteem kun je je eigen knikkerbaanwereld bouwen. Gebruik de diverse bouwelementen om een parcours vol actie te maken en je knikkers naar de finish te brengen.

Het GraviTrax® knikkerbaansysteem kan met uitbreidingen eindeloos worden aangepast en vergroot, voor gegarandeerd grenzeloos bouw- en speelplezier!

VTech preschool

Vtech staat duurzaamheid en innovatie. Als wereldleider in elektronisch en educatief speelgoed maakt Vtech gebruik van de nieuwste technologieën. Met hun speelgoed wordt plezier en educatie op een subtiele manier met elkaar gecombineerd.

De kinderproducten van Vtech zijn speciaal ontwikkeld om de ontwikkeling en creativiteit kinderen te stimuleren. Leren wordt letterlijk een kinderspel! Populair zijn onder andere de eerste 100 woordjes, activiteiten tablet of magische tafel en nog veel meer.

Mind designer robot

Mind Designer is de nieuwe intelligente robot die het kind leert coderen en tekenen en begeleidt op een gemakkelijke en leuke manier naar de ontdekking van rekenkunde en meetkunde.

Met de innovatieve geïntegreerde spraakherkenning voert Mind de opdrachten uit die het kind hem geeft. Dankzij de exclusieve gratis App of Mind Designer, kun je in het codeergebied ervaren hoe je blokken programmeert, eenvoudige en meer complexe vormen maakt en ze in gedachten hebt geschetst.

Bovendien kun je in het tekengebied uit de vrije hand tekenen en je werken dankzij Mind tot leven zien komen.

Met het rekenbord kan Mind geprogrammeerd worden om operaties uit te voeren en met het robotachtige labyrint kunnen kinderen leuke missies oplossen, hun logische vaardigheden ontwikkelen. Viltstiften, scoreborden en A3-bladen zijn inbegrepen in het pakket.

Wil Cats
Volg me via: