Skip to Content

Gepersonaliseerd cadeau voor kinderen, baby’s, jongens en meisjes

Gepersonaliseerd cadeau voor kinderen, baby’s, jongens en meisjes

Soms wil je iemand een cadeau geven dat nét iets anders dan anders is. Een cadeau waarmee je een bijzondere mijlpaal viert of waarmee je laat zien dat diegene belangrijk voor je is. Een gepersonaliseerd cadeau is dan ideaal; je geeft gegarandeerd iets unieks en de ontvanger heeft meteen een aandenken aan jou en aan de gelegenheid.

Eerder schreef ik al over gepersonaliseerde cadeaus voor kinderen, zoals een MyMepal lunchsetje en een houten naampuzzel. Dit keer zet ik een aantal cadeau-ideeën voor volwassenen op een rij.

Notitieboekje

Een mooi notitieboek kan voor vele doeleinden worden gebruikt: het opstellen van to do-lijstjes, het creëren van een reisverslag of gewoon het noteren van willekeurige hersenspinsels.

Van een boekje dat speciaal voor jou ontworpen is, krijg je nog meer zin om iets op papier te zetten.

Via mylovelynotebook.nl kun je verschillende soorten notitieboeken – van onder andere Leuchtturm1917 – laten bedrukken met de tekst van jouw voorkeur.

Kledinghanger

Een kledinghanger met naam is vooral populair bij bruiloften. Bruid en bruidegom hebben dan hun eigen hanger voor de trouwkleding.

Toch kan een gepersonaliseerde kledinghanger in het dagelijks leven ook zeker van pas komen; bijvoorbeeld wanneer je je favoriete kledingstuk een prominente plek in de slaapkamer wilt geven. DIP verkoopt minimalistische kledinghangers van berken multiplex, waarin je een tekst naar keuze kunt laten graveren.

Horloge

Will je echt uitpakken en mag het cadeau wat kosten? Van een luxe horloge, dat ook nog eens gepersonaliseerd is, heeft de ontvanger in ieder geval vele jaren plezier. Het Zwitserse horlogemerk Jaeger-LeCoultre, dat onder meer verkocht wordt bij Chrono24, biedt verschillende personalisatiemogelijkheden.

Je kunt onder meer de achterkant van het klokje laten graveren en het horloge laten voorzien van een brandgeschilderde miniatuurafbeelding.

Landkaart

Is degene voor wie je een cadeau zoekt dol op reizen? Of heeft hij of zij een bijzondere band met een bepaald land? Bij Bomundi bestel je hippe landkaarten, die eruitzien alsof ze geschilderd zijn.

Op deze kaarten, die verkrijgbaar zijn in meerdere kleuren, kun je je eigen tekst laten drukken; bijvoorbeeld de naam van het land en de reisperiode. Bovendien verkoopt Bomundi gouden en zilveren pinstickers, waarmee je op de kaart een route aan kunt duiden.

Bestek

Een prachtig klassiek cadeau is gepersonaliseerd bestek. Laat voor de echte kookliefhebber een groot keukenmes graveren of geef een bij elkaar passend setje dat bestaat uit een mes, een vork en een lepel.

Voor het laten graveren van uiteenlopend keukengerei kun je onder meer terecht bij Meesterslijpers. Je kunt langskomen in de winkel in Amsterdam of je gepersonaliseerde cadeau online bestellen.

Hoefijzer

Met een cadeautje dat symbool staat voor geluk zit je al gauw goed. Via goodluckhorseshoes.nl kun je jouw eigen tekst in een hoefijzer laten graveren.

Je hebt daarbij de keuze uit verschillende materialen en kleuren: van een verguld hoefijzer – bijvoorbeeld leuk als huwelijkscadeau – tot een zachtblauw exemplaar dat perfect in de babykamer past.

Verder kan het hoefijzer op verschillende kussentjes worden geleverd en zelfs op een bedje van stro.

Linda van Aken