Skip to Content

Baby Born hond Andy review

Baby Born hond Andy review

Vroeger heb ik altijd een konijn gehad. Ik schijn als klein meisje zelfs een papegaai te hebben gehad, maar kan me daar niet veel meer van herinneren. Alleen de foto’s zijn er nog. Op latere leeftijd kreeg ik ook een kat, mijn toenmalige vriendje had een nestje en een van de kittens ging met mij mee. Deze woont nog steeds bij mijn moeder in huis, al lijken zijn dagen nu geteld te zijn.

Met 15 jaar nog een behoorlijke leeftijd. In die familie zijn er later meer nestjes geweest en een van die nakomelingen hebben wij hier in huis. Een rode kater die luistert naar de naam Rufus. In de ochtend staat hij al voor de deur om naar buiten gelaten te worden en als hij binnen is ligt hij lui op de leuning van de bank.

Al verdenken we hem er ook van halve dagen bij de buren door te brengen. De kinderen weten dus niet beter of er is een huisdier in huis. Af en toe aaien ze hem, maar verder laten ze hem met rust.

Hondje Andy

Toch blijven huisdieren een enorme aantrekkingskracht te hebben op kinderen. Het schijnt zelfs goed te zijn voor de ontwikkeling, ze leren een dier verzorgen en ook qua weerstand zou het goed zijn. Daarom heeft onze dochter nu haar eigen hondje gekregen.

Hondje Andy is namelijk het huisdiertje van BABY Born.  Met zijn trouwe ogen en zijn zachte vacht kan deze pup hard blaffen en zelfs echt worden uitgelaten met 1 druk op de knop!

Als hij je aandacht probeert te trekken, jankt hij hartverwarmend. Als hij te opgewonden op en neer loopt, kun je hem een geruststellend klopje op zijn rug geven. Dat is het teken voor ‘Zit’! Dan stopt hij meteen.

Andy draagt een prachtige halsband met een glitterhanger en heeft zijn favoriete lekkernij bij zich. Zoals een echt hondje kan Andy ook bedelen, vooral als je zelf net even wat lekkers eet. Maar dit mag natuurlijk niet! Ach wie kan er nu boos worden op hondje Andy?

Zapf Creation Baby Born hondje Andy - Mamaliefde

Onze ervaringen

Beide kinderen vinden het hondje helemaal geweldig en er wordt heel wat mee afgeknuffeld. Hij mag ook op de slaapkamer van onze peuter dochter slapen om haar te ‘beschermen’ tegen spoken en andere enge dingen in het donker. Bij het eten geven was het even puzzelen hoe dit werkte.

Het botje wilde er namelijk niet uitkomen en bleef hangen. Nadat we een paar keer de knopjes hadden geprobeerd en het hondje begon te lopen bleef hij op het einde staan om zijn behoefte te doen.

En ja hoor, daar kwam het botje. Dat is toch wel een van de populairste spelletjes; het hondje eten geven. Een nadeel is dat de afstandsbediening niet altijd even goed werkt. Soms is het een paar keer drukken voor het hondje reageert.

Dit schijnt een bekend probleem te zijn bij de fabrikant en je kan een nieuwe aanvragen. Deze hond is het nieuwste uit de lijn van Zapf Creation.

Linda van Aken