Skip to Content

Crate Creatures review

Crate Creatures review

Unboxing is dé trend geworden van 2018. Als het aan de speelgoedleveranciers ligt gaat dit in 2019 nog wel eventjes door. Ooit begon het met de welbekende chocolade-eieren waarbij je een speeltje kunt ontdekken, tegenwoordig gaat dat heel anders.

Laagjes plastic en papier worden beetje voor beetje verwijderd en telkens ontdek je een nieuw onderdeel van het speelgoed zoals de Crate Creatures.

Allemaal kleine cadeautjes die één groot speelplezier maken. Tot nu toe is de markt heel erg gericht op de meiden, maar daar komt verandering in. Op het MGA XL Unboxing Event van MGA Entertainment mochten mijn jongens en ik kennis maken met onder andere nieuwe unbox toys voor boys.

Meisjesspeelgoed is niet voor jongens?

Goed, even vooraf. Mijn jongens zijn 2 en 5 jaar oud. Beiden zijn ze nog niet heel erg van het jongens- of meisjesspeelgoed.

Iets wat ik zeer waardeer, want toegegeven, zelf had ik ook aardig wat My Little Pony’s of trolletjes met gekleurde haren in mijn speelgoedcollectie. Hoewel ze wel een lichte voorkeur hebben voor bouwsteentjes en ninja’s, spelen ze net zo goed met een pop of vadertje-moedertje.

Het verbaasde mij dan ook niet dat ze allebei ook het unbox speelgoed voor meisjes wilden testen en daar zichtbaar van genoten. Juist hierom kom ik bij de volgende 5 redenen waarom unboxing toys ook leuk zijn voor jongens.

5 redenen waarom unboxing toys ook leuk zijn voor jongens

  1. Het is zo spannend, want zit er precies dat speeltje in wat jezelf graag wilde of toch net die ene andere.
  2. Er zit iets verstopt in slijm, tenminste bij sommige soorten wel.
  3. Het bevat speelgoed waarmee je kunt experimenteren, zoals slijm maken.
  4. Het uitpakken is al een puzzel op zichzelf.
  5. Het is te verzamelen en je kunt dus ook met anderen ruilen.

Crate Creatures Surprise!

Crate Creatures review - Mamaliefde

Eén van de unboxing toys voor jongens die we op de party mochten testen is Crate Creatures Surprise! Op een grote tafel stonden heel wat kratjes die opengebroken mochten worden met de bijgeleverde koevoet.

Oké, een kunststof versie dat onderdeel is van de crate creatures. Met de koevoet maak je het kettingslot open en bevrijd je de creature. In ons geval was dat Pudge.

Een vrolijk groen monstertje met hoorntjes en een lange tong. Eigenlijk best een schattig ventje om te zien. Door aan de tong te trekken, het beest heen en weer te schudden of door het een stuk pizza te geven, gaat het allerlei geluiden maken.

De ogen kunnen licht geven, de creature trilt en je kunt je eigen stem opnemen die hij met verdraaide stem weer laat horen. Met een beetje humor kan dit hilarisch worden.

Telkens opnieuw unboxen

Het unbox-element is in dit geval geen grote verrassing. Je weet van te voren al welk karakter je krijgt. Op zicht best prettig, want met een adviesprijs van €39,95 koop je iets liever niet dubbel.

Bij dit speelgoed dus geen onverwachte cadeautjes, maar een unbox met zekerheid wat je krijgt. Dit speelgoed kun je wel telkens opnieuw unboxen, want het monstertje heeft zijn eigen krat om in opgeborgen te worden. Het kettingslot kan telkens opnieuw gebruikt worden, waardoor het in- en uitpakken extra leuk wordt.

Vier karakters

Elk van de vier Crate Creatures heeft zijn eigen voer, krat en geluiden. Hoewel je met één creature al een heel stuk speelgoed in handen hebt, kan ik me voorstellen dat je dan ook heel erg benieuwd bent naar de andere poppen uit de serie.

In deze eerste lichting vind je de volgende Creatures:

Had ik al gezegd dat dit speelgoed bij ons direct een enorme hit was? Ik heb het gemerkt op de terugweg van Amsterdam-Millingen aan de Rijn. Twee jongetjes, elk met dezelfde gekregen Crate Creature, op de achterbank. Continu trekkend aan de tong om de geluiden te activeren.

Oh ja, na uitpakken even de knop op de rug omzetten, anders krijg je alle andere functies niet.

Maarten Fest
Social media
Latest posts by Maarten Fest (see all)