Skip to Content

Project MC2 zelf make-up maken review

Project MC2 zelf make-up maken review

Exacte wetenschappen niets voor meisjes? Absoluut niet! Al vanaf jongst af aan probeer ik beide kinderen; zowel zoon als dochter, ervoor te interesseren. Heel erg laagdrempelig; bijvoorbeeld door te laten zien dat, als je een ballon opwrijft en vervolgens boven je haar houdt, dat het haar rechtop gaat staan.

Of wat dacht je van het programmeren van robots; de kinderen zien het als spel en leren ook nog eens vaardigheden waar ze later veel aan kunnen hebben.

Dat scheikunde en wetenschap ook nog eens heel erg leuk kan zijn bewijst de Netflixserie Project Mc². In het verlengstuk daarvan is er ook speelgoed ontwikkeld, waarmee kinderen thuis voor ‘geheim’ agent kunnen spelen. Zo was er eerder al een soort geheim dagboek waar je telefoon in past en je spelletjes kan spelen.

Ook dit jaar zijn er nieuwe gadgets ontwikkeld; zoals de rugzak met een ‘geheim’ lab waar je zelf make-up kan maken. Iets wat heel veel meisjes zal aanspreken!

Project Mc²

Project Mc2™ is een vriendinnengroep bestaande uit superslimme, coole meiden. Samen studeren ze aan de Maywood Glenn Academy, waar hun liefde voor wetenschap en stijl samenkomt.

Hun skills passen ze toe in spannende spionnenmissies, die ze uitvoeren voor de geheime organisatie NOV8™ (‘innovate’). NOV8 heeft nu je hulp nodig om een geweldige schoonheidservaring samen te stellen via wetenschap. Laat zien hoe knap je bent met deze leuke cosmetische experimenten.

Project Mc²™ is de fashionable speelgoedlijn van MGA Entertainment die jonge meiden aanspreekt met een ‘geek chic’ benadering. Het speelgoedmerk richt zich op slim spelen met een wetenschappelijke achtergrond en sluit perfect aan bij de populaire Netflixserie.

Project Mc²™ enthousiasmeert jonge meiden om voor een STEAM-opleiding (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics/Wetenschap, Technologie, Bouwkunde, Kunst, Wiskunde) te kiezen.

Project Mc² Ultimate Makeover bag

Project MC2 zelf make-up maken review - Mamaliefde

Nagellak, lipgloss, hair mascara en glitters; welke meisjes (en jongens, want ook onze zoon vond het hoogst interessant) houden daar niet van? Als ik dochter ophaal van school zeg ik dat ze een vriendinnetje mee mag vragen om vervolgens samen make-up te gaan maken. Dat laat ze zich geen twee keer zeggen.

Zodra de limonade op is wordt de doos uitgepakt. Het is wel even zoeken hoe je de rugzak loskrijgt. Maar vervolgens kan die ook opengemaakt worden en zien we wat er allemaal in de rugzak zit.

  • Rugzak met telefoonhouder
  • Drie flacons in pen / markervorm
  • Nagellakkleur
  • Nagellakbasis
  • Krijt kleurenschijf
  • Tube lipgloss
  • Maatbeker met deksel
  • Instructieboekje

Je kunt de tas openen en gebruiken als een geweldig lab om make-up te maken en op te bergen. Kortom de ultieme tas voor een make-over kan een geheim agent heerlijk experimenteren en er geweldig uitzien met deze make-upexperimenten die vermomd zijn als schoolmaterialen.

Als extraatje zit er in de rugzak ook een houder die je kan uitschuiven en je telefoon in kan klemmen. Ideaal dus om in de camerastand te gebruiken als spiegel, of om selfies te maken of jezelf te filmen tijdens het opmaken ;-)

Ook kan je dit gebruiken om video’s te kijken met uitleg over hoe je make-up kan maken of bepaalde experimenten kan doen.

Naast de vijf recepten vind je in het boekje ook nog wat interessante weetjes, maar ook bijvoorbeeld tips hoe je met oogschaduw je ogen kan opmaken of lege gezichten waar je kan ‘oefenen’.

Meer informatie vind je hier.

Zelf make-up maken

Als alles is uitgepakt gaan we aan de slag. Het is even zoeken waar te beginnen. Op het witte papier zien we hoe we de rugzak open moeten maken en vervolgens in het boekje de ‘recepten’ kunnen vinden.

Na even vluchtig doorgelezen te hebben blijkt dat we voor ongeveer de helft van de make-up extra ingrediënten hebben zoals kokosolie, maïzena en kleurloze haargel. Ingrediënten die ik dacht wel in huis te hebben, maar bij nadere inspectie van de keukenkastjes toch niet.

Dus hup dames, jassen aan en samen gaan we naar de supermarkt zodat we verder kunnen. Eerst baal ik even dat niet alles in de verpakking zit en je dus extra ingrediënten nodig hebt.

Later vind ik het toch ook wel fijn, want dat betekent dat je de producten zoals de haarmascara of de bodyglitter later nog een keer kan maken en dus niet maar 1x ermee kan spelen en als het op is, dat het dan ‘klaar’ is.

Het mooie van deze set is dat je niet zozeer bezig bent met ‘scheikunde’, maar bezig bent met ‘creëren’ of knutselen.

Daarnaast maak je ook nog eens gebruik van bijvoorbeeld maatbekers, leert wat een pipet is en hoe dat werkt. Basisvaardigheden waar je later toch weer een kleine voorsprong mee hebt.

Lipgloss

Project MC2 zelf make-up maken review - Mamaliefde

We beginnen heel eenvoudig met de lipgloss; daar hoeven we namelijk vrijwel niets voor te doen. De lipgloss zit in een tube die we moeten uitknijpen in de ‘pen’ flacon. Een transparante lipgloss met natuurlijk heel veel glitter.

Nagellak maken

Project MC2 zelf make-up maken review - Mamaliefde

Daarna gaan we verder met de nagellak. Daarvoor zijn er twee flesjes; eentje met een rode/roze kleur en eentje met een witte lak. Beide flesjes worden leeggeknepen in een kom en moet je met een lepel door elkaar roeren.

Vervolgens moet je de vloeistof met een pipet opzuigen en in de ‘marker’ flacon stoppen. We hadden in het begin een klein beetje gemaakt, en dat blijkt toch wel erg lastig op te zuigen en weer leeg te blazen in de flacon. Daarom hebben we toch beide flesjes leeg geknepen. Dat ging een stuk beter.

Ze vonden het super om met de pipet te werken, al is het toch een behoorlijk geconcentreerd werkje en had ik er zelf ook wel moeite mee met deze plakkerige vloeistof.

Al snel zitten de vingertjes en de tafel ook onder de glitternagellak, gelukkig is even handen wassen met water of met een doekje voldoende om de nagellak schoon te maken. Het is een kindvriendelijke nagellak op waterbasis.

Haarmascara

Project MC2 zelf make-up maken review - Mamaliefde

Na de boodschappen konden we verder met de haarmascara. Uit een oude oogschaduwdoos met felle neonkleuren mogen ze een kleur kiezen en gaan ze voor felroze. Met een lepel stop ik het poeder in de vijzel zodat ze het tot een fijn poeder kunnen stampen. Vervolgens gaat daar een halve theelepel maïzena bij en een volle theelepel haargel.

Goed door elkaar roeren en vervolgens met een lepel in de flacon doen. In het begin gaat dit nog wat lastig en raakt de ingang verstopt. Later zie ik dat ik verkeerd bezig ben en je ook aan de onderkant de fles kan opendraaien. Dat gaat een stuk gemakkelijker.

De haarmascara heeft aardig wat kleur en is zelfs in het zwarte haar van haar vriendin goed zichtbaar. Ook zoonlief meldt zich vrijwillig aan voor een roze pluk haar. Dit is dus zeker iets wat we vaker gaan maken!

Bodyglitter

We maken ook nog een bodyglitter; hiervoor doen we een hoeveelheid haargel in de maatbeker. Een flinke hoeveelheid glitters (er zijn speciale cosmetische glitters), en tot slot kan je optioneel nog wat parfum of bodylotion toevoegen.

Daarom koos ik voor een heerlijk geurende bodylotion. Dit zorgt er wel voor dat de gel niet meer transparant is maar wat voller wordt. Eenmaal uitgesmeerd op je lichaam trekt dat echter wel weer weg. Met een vorkje hebben we alles door elkaar geroerd zodat het een mengsel wordt.

Oogschaduw

Project MC2 zelf make-up maken review - Mamaliefde

Tot slot maken we nog de oogschaduw. Hiervoor zit er in het pakket een soort krijt met verschillende kleurtjes, deze doe je in een ovenvaste schaal / beker samen met een theelepel kokosolie.

Die smelt je in de oven (waarbij duidelijk staat vermeld dit even door de ouders te laten doen) waardoor beide ingrediënten vloeibaar worden en je ze door elkaar kan mengen. Als het een beetje afgekoeld is, maar nog wel vloeibaar, kan je ze in de speciale ‘lades’ gieten in de rugzak zodat je ze kan gaan gebruiken.

En het grote voordeel voor de mama’s; nadat alle make-up is gemaakt haal je eenvoudig een doekje over de tafel en alles is weer schoon!

Project Mc² Slumber Party Science Kit

Project MC2 zelf make-up maken review - Mamaliefde

Naast de make-overbag kan je wetenschap gebruiken om het ultieme slaapfeestje voor jou en je beste vriendinnen te organiseren! Deze geweldige wetenschapsset voor een slaapfeestje bevat zes fantastische experimenten om je huid te verzorgen, waardoor je volledig tot rust kunt komen.

Je kunt je eigen lichaamsgel met glitters, suikerscrub, gezichtsmaskers met regenboogmotief en meer maken. Experimenteer steeds opnieuw met alle spa-experimenten in de wetenschapsset voor een slaapfeestje en bekijk de nieuwe, wetenschappelijk verbeterde jij!

Combineer de inbegrepen samenstellingen met gewone huis-, tuin- en keukenspullen om je experimenten steeds opnieuw uit te voeren. 

De set bevat een gezichtsmaskerpalet, 2 potten, mengkom en lepel, roller, verstuiver, brilletje, kwast en spa-ingrediënten: kleimasker van mineralen, basis voor suikerscrub, glanspoeder en 2 geuren. Ook hierbij geldt dat aanvullende huis-, tuin en keukeningrediënten niet inbegrepen zijn.

Daarnaast zijn er nog andere sets en experimenten uit deze serie om te doen.

Linda van Aken