Skip to Content

Glam goo slijm maken pakket review

Glam goo slijm maken pakket review

Je kan er niet om heen, slijm maken is op dit moment een van de meest favoriete activiteiten van kinderen. Alleen die geur van lijm, of het gebruik van borax, dat maakt het niet heel erg verleidelijk. Althans, de kinderen hebben er geen problemen mee maar zelf…

Ik sta er niet om te springen, en dan heb ik het nog niet eens over de troep die het oplevert. MGA entertainment komt daarom met een alternatief; met Glam Goo kunnen de kinderen zelf slijm maken en krijg je meteen een aantal handige opbergdoosjes om de slijm in op te bergen. 

In drie stappen slijm maken

Glam goo slijm maken pakket review - Mamaliefde

Op de doos staat vanaf zes jaar, onze dochter van vijf jaar kon er echter prima mee uit de voeten. Ik zat er wel naast en moest soms helpen met het openmaken van dopjes, en soms is het een beetje lastig doseren met glitters. Maar verder was het prima te doen. In de doos vind je de volgende ingrediënten:

  • Flesje met geurtje
  • 3 buisjes met diverse soorten glitters met romantische namen zoals unicorn tears en mermaid wishes
  • 2 bakjes met kleurstof ook weer met zoete namen zoals Pinky Promise en Mint Skies
  • 1 bakje met slijm
  • handige accessoires om de slijm in op te bergen, van kettinghanger tot en met een ring of koffertasje

In een schaal schep je als eerste een beetje slijm, daarna glitters, kleurstof en slijm erbij, even roeren of kneden en klaar is je slijm! Ieder kind kan dit! Als je de slijm uit de bak schept (klein beetje, zodat het ook in de accessoires past en je verschillende soorten slijm kan maken) kan dit erg plakkerig zijn en heeft het wel iets weg van lijm.

Het is daarom het beste om dit met een lepel te doen zodat het niet aan je handen blijft plakken. Zodra je de glitters er doorheen gaat mengen is dat plakkerige weg en blijft er een slijmerige slijm over die je ook prima uit elkaar kan trekken.

Glam goo slijm maken pakket review - Mamaliefde

Wij zijn gewoon zelf aan de slag gegaan met ingrediënten door elkaar te mixen, maar je kan ook in het boekje kijken voor tips voor diverse soorten slijm. Daar staan ook handige tips om bijvoorbeeld van blauw en roze samen paars slijm te maken, en vervolgens pas de glitters doorheen te mengen. Anders houd je toch een transparant slijm.

Spelen maar

Glam goo slijm maken pakket review - Mamaliefde

Natuurlijk is het leuk om slijm te maken, maar ook daarna heb je er veel plezier mee. Want dan begint het echte ‘spelen’. Zo ging zoonlief vooral bezig om de elasticiteit van het slijm te testen en dit zo hoog mogelijk uit te trekken.

Dochterlief was vooral bezig met het slijm in de ring en ketting te stoppen om daarmee trots rond te lopen. Ze had ook al bedacht dat ze dit zo mee kon nemen naar school, dat hebben we maar direct uit haar hoofd gepraat.

Glam goo slijm maken pakket review - Mamaliefde

Op internet had ik een filmpje gezien van iemand die een slijmjurk had gemaakt, nu vond ik dat te ver gaan. Maar we hebben wel een Barbie aangekleed met slijm.

En we kwamen er achter dat het slijm vanwege de elasticiteit ook redelijk werkt als stuiterbal. Als je het slijm in een bakje doet loopt deze ook uit naar de vorm waar het in zit.

Niet alleen voor meisjes!

Glam goo slijm maken pakket review - Mamaliefde

Met alle glitters en roze kleuren zou je misschien denken dat het alleen leuk is voor meisjes. Niets is minder waar. Nadat dochterlief ermee had geëxperimenteerd en vier soorten slijm had gemaakt moest hij het natuurlijk ook proberen. Hij was erg trots op zijn eigen slijm.

Wat wij er van vonden?

De kinderen vonden het een groot succes, we hebben het unboxen en het maken van slijm gefilmd. En ze hebben er meteen een aantal gemaakt. Er is echter genoeg slijm en glitter om er een andere keer mee verder te gaan.

En mocht onverhoopt de slijm op zijn, dan kan je toch ook zelf aan de slag om slijm te maken en deze vervolgens om te toveren tot een glamorous slijm. Je werkt met kleurstof, maar je houdt geen vieze handen of iets dergelijks. In tegenstelling tot het gebruik van geconcentreerde voedingskleurstof.

Het enige wat een beetje onhandig is, is dat de glitters er de ene keer heel makkelijk uit gaan en dus vervolgens in een keer het buisje leeg is en de andere keer je een paar keer moet tikken.

Het kan dan heel hard gaan met de glitter, zeker als je net zoals mij het buisje op de grond laat vallen en de dop er van afvliegt. Wat best bijzonder is want het zijn echt goede doppen. Voordat we aan de slag gingen had ik voor de zekerheid een zeil onder de tafel gelegd, dat was niet zo’n succes.

Het geeft nauwelijks rommel, en mocht je toch knoeien met glitter kun je datgene wat blijft liggen zo met een stofzuiger weghalen. Op het zeil bleef de glitter plakken en kreeg ik het lastig weg.

Dochterlief was erg trots op haar slijmproducten, gelukkig was het vrijdagmiddag. Anders weet ik zeker dat ze de volgende dag iets mee had genomen naar school om aan de rest van de klas te laten zien.

Waar kan je Glam Goo kopen?

Glam Goo vind je in diverse pakketten; van een groot knutselpakket met het koffertasje tot en met kleinere goedkope knutselpakketten met evenveel glitters, maar een kleiner bakje slijm. In ieder pakket vind je andere glitters en ook balletjes, kleurtjes en geurtjes. Het is dus zeker interessant om alle varianten te verzamelen.

Linda van Aken