De meeste kinderwagens lijken op elkaar. Je hebt meer met het ene design dan met het andere, prijstechnisch kunnen ze behoorlijk verschillen en de ene is handiger of kleiner op te vouwen dan de andere. Als je één kinderwagen uit dit overzicht op straat tegen komt, weet ik zeker dat je nog een stuk of drie keer omkijkt. Net zoals je in sommige filmpjes voorbij ziet komen.

Silvercress Aston Martin kinderwagen; De duurste kinderwagen ooit

Tja, je bent fan of je bent het niet… Fan van Aston Martin? Dan ga je natúúrlijk voor de Silvercress Aston Martin kinderwagen. Moet je wel opletten dat ze nog niet weg zijn, want er zijn er maar 600 gemaakt. Gek op luxe? Dan zit je goed. Zo krijg je er een schapenvachtje bij, welke in de beste leerlooierij van de wereld is gemaakt (in Devon om precies te zijn). En een 100% kasjmier deken zit er ook bij. Nou, wat wil je nog meer?

Dat je er op een eurootje na 4.000 euro voor neer moet leggen, mag de pret niet drukken. En niet zeuren, want je krijgt voor dit kleine bedrag een frame met reiswieg, wandelwageninzet en boodschappenmand. En dan ook nog al die luxe van hierboven én een voetenzak. Nou, nou… Er wordt vanuit gegaan dat dit de duurste kinderwagen ooit is. Ik kan me niet voorstellen dat dat niet zo is!

Deze vind je hier.

De i-Padkinderwagen

Aan een schermpje in de auto zijn we inmiddels aardig gewend, maar een speciaal handvat voor de kinderwagen waar en i-Pad in kan, die heb ik nog nooit gezien. Zien alle kinderwagens er over 10 jaar zo uit?

Vier-op-een-rij

Krijg je een vierling, dan is het een hele tour om met z’n allen op pad te gaan. Maar deze moeder heeft een wel heel grappige oplossing bedacht. Beetje onhandig in de Kruidvat, maar voor een rondje door de wijk is het fantastisch

Bolderkar en kinderwagen in één

Houd je niet van duowagens waarbij je niet meer door de deur past of waarbij je kinderen opgepropt op elkaar zitten? Ga dan voor deze bolderkar/kinderwagen combinatie!

Revolutionaire zelfrijdende en remmende kinderwagen van Volkswagen


Als je deze kinderwagen hebt, ben je denk ik de hele dag bezig met uitleggen hoe het werkt, maar het ziet er te gek uit! Volkswagen had een reclame op Facebook over een zelfremmende auto. Iemand reageerde dat dat ook best een goed idee zou zijn voor kinderwagens (helemaal mee eens), en Volkswagen ging meteen aan de slag. Ze maakten een zelfremmende maar ook zelfrijdende kinderwagen, zie hier het resultaat in een filmpje.


En wist je dat ze ook een Volkswagen GTI variant hebben, waarbij je de wielen kunt afstellen op effen of oneffen terein?  Met de slogan: ‘Warum soll der erste Wagen für das Baby nicht ein Volkswagen sein?’

Wat de Landrover heeft geïnspireerd om samen met iCandy ook een wandelwagen te ontwerpen. Compleet met het grid patroon dat zo kenmerkend is voor de landrover dat terug komt in het design.

Lees ook: iCandy New Peach kinderwagen review & ervaringen

De kofferkinderwagen

Tsja, een beetje kinderwagen moet handig mee te nemen zijn. Maar ik heb nog nooit een kinderwagen gezien die tegelijkertijd ook een koffer is. Uitgeklapt ziet hij er een beetje apart uit, maar als je gaat vliegen weet je zeker dat je kinderwagen handig mee genomen kan worden. En helemaal ideaal: er is nog genoeg ruimte over in de koffer om kleertjes en dergelijke mee te nemen. En die kleertjes kunnen er allemaal in blijven zitten, ook al heb je de kinderwagen in gebruik.

Skateboardkinderwagen

Snel je extra zwangerschapskilo’s eraf werken is easy met deze kinderwagen van Quinny die tegelijk ook skateboard is… Er zijn extra veiligheidseisen uiteraard, zoals ook een gordel voor de benen van het kind en aan je arm zit een dodemanskoordje, bekend uit de scheepvaart. Wanneer jij van het skateboard gaat, remt ‘ie automatisch doordat het koordje strak trekt. Uiteraard zit er ook gewoon een handrem op.

Ga je liever op de step? Dan is dit ook een goeie, al vraag ik me af of een pasgeboren baby in een maxi-cosi hier al op zit te wachten.

Auto-kinderwagen

Ik weet alle automerken uit mijn hoofd en mijn man werkt in de automotive-industrie, maar dat is wel zo’n beetje alles wat ik heb met auto’s. Maar ik moet eerlijk zeggen, van deze kinderwagen werd ik enthousiast! Hoe gaaf is dit?

Batman kinderwagen

Vader Josh en zoon Collin zijn gek van Batman. Daarom geeft moeder Maressa hen op voor Super-Fan Builds en zie hier het resultaat… een megastoere Batman kinderwagen.

Bugaboo-van Gogh kinderwagen

Hij is alleen nog tweedehands te verkrijgen, maar wat is de limited edition van Bugoboo-van Gogh prachtig!

Oilily kinderwagen

Waarschuwing, kleur in aantocht! Heb je een kinderwagen van Oilily, dan ben je hem sowieso niet snel kwijt.

Kinderwagen of boodschappenkar?