Skip to Content

Stokke Xplory review; de nieuwste awardwinnende kinderwagen

Stokke Xplory review; de nieuwste awardwinnende kinderwagen

De Stokke Xplory is een van de meest populaire wandelwagens, en ik snap wel waarom. Nadat ik er zelf een tijdje dankbaar gebruik van heb gemaakt, wordt hij nu door mijn stiefzus gebruikt voor hun dochter. Van baby tot peuter; je hebt geen andere wagen meer nodig. Wat deze wandelwagen uniek maakt ten aanzien van andere wandelwagens is de hoogte.

Het zitje van de baby zit veel hoger dan bij andere wandelwagens waardoor je oogcontact kan maken met je kind. En niet het kind naar voren kijkt of jij er overheen. Vandaag is er wel heel bijzonder nieuws; want deze klassieker is in een totaal nieuw jasje gestoken.

Award winning Stokke Xplory

De award winning Stokke Xplory zette al bij zijn lancering in 2003 de wereld van kinderwagens op zijn kop, maar is nu – vijftien jaar later – volledig vernieuwd én verbeterd.

De nieuwe Stokke Xplory heeft een multifunctioneel ontwerp waarbij op elk vlak verbeteringen zijn aangebracht, zowel praktisch als wat de looks betreft. Deze wagen is daarmee de elegantste en meest gebruiksvriendelijke kinderwagen in het assortiment.

STOKKE® Designed to be closer

Stokke Xplory review; de nieuwste awardwinnende kinderwagen - Mamaliefde
Stokke® Xplory® with Black Chassis. Stokke® Stroller Seat, Brushed Grey.

Elke centimeter is ontworpen om de ouder en het kindje dichter bij elkaar te brengen en om de band te verstevigen. Deze revolutionaire kinderwagen is dan ook de perfecte weerspiegeling van waar Stokke voor staat: de relatie tussen ouder en kind staat centraal, én volledig ontworpen om mee te groeien met je kind.

Vernieuwingen

Er is goed naar ouders geluisterd bij het ontwerpen: ouders hebben nu meer keuze wat betreft kleur en materialen, een ruimere boodschappentas, verbeterde opvouwbaarheid en vernieuwde reiswieg.

Nieuwe reiswieg

Stokke Xplory review; de nieuwste awardwinnende kinderwagen - Mamaliefde
Stokke® Xplory® Carry Cot, Brushed Grey. Detail.

De nieuwe reiswieg is niet alleen veilig en praktisch, maar ook ruim en comfortabel: je kindje kan zo heerlijk uitrusten of slapen tijdens familie-uitjes. Door het vernieuwde draaghandvat, bekleed met duurzaam kunstleer, kun je nu gemakkelijker bij je kindje of de wieg uit de kinderwagen nemen.

Twee ruime vakken aan de zijkant bieden je de nodige opbergruimte. Het luchtdoorlatende en milieuvriendelijke matras maken de reiswieg compleet en daardoor een heerlijk veilige omgeving voor je baby tot en met ongeveer zes maanden. De reiswieg is geschikt vanaf geboorte tot 9 kg.

Ergonomische zitting

Stokke Xplory review; de nieuwste awardwinnende kinderwagen - Mamaliefde
Stokke® Xplory® with Black Chassis. Stokke® Stroller Seat, Brushed Grey.

De luxueuze, met dons gevoerde zitting is voorzien van een met kunstleer beklede beschermbeugel, die tevens dient als draaghandvat voor de reiswieg. De zitting is geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden tot 15 kg.

De hoogteverstelbaarheid waar de Stokke Xplory om bekend staat, is verbeterd om je kindje nog beter te ondersteunen. Zelfs de kleinste baby’s kunnen hierdoor lekker comfortabel liggen. De in hoogte verstelbare zitting zorgt er daarnaast voor dat je je kleintje zo hoog kunt zetten dat je elkaar in de ogen kunt kijken!

Ook is de overkapping verlengd, om je kindje extra schaduw en bescherming te bieden als het buiten warmer wordt.

De voetsteun is samen met een fysiotherapeut ontwikkeld en zo ontworpen om baby’s optimale steun aan hun benen te geven. Kleine bungelende beentjes worden hiermee vermeden, hoe oud of groot je kindje ook is.

Meer opbergruimte

We vroegen ouders wat ze nodig hebben. Het antwoord? Een uitneembare, ruime boodschappentas. Onze nieuwe tas heeft een inhoud van wel 32 liter en is gemakkelijk schoon te maken.

Unieke in hoogte verstelbare handgreep

Stokke Xplory review; de nieuwste awardwinnende kinderwagen - Mamaliefde
Stokke® Xplory® with Black Chassis. Cup holder. Detail.

Het comfort van de ouder hebben wij hoog in het vaandel. De innoverende handgreep is in hoogte verstelbaar, waardoor het aan te passen is aan ieders voorkeuren, hoe lang je ook bent.

Makkelijk op te vouwen

De nieuwe Stokke Xplory is nu met één simpele stap in te klappen, door een eenvoudige opvouwtechniek waarvoor je zelfs maar één hand nodig hebt.

Keuze uit diverse luxeuze kleuren en materialen

Stokke Xplory review; de nieuwste awardwinnende kinderwagen - Mamaliefde
Stokke® Xplory® with Black Chassis and Stokke® Stroller Seat, Brushed Grey.

De nieuwe wandelwagen is nu verkrijgbaar in meer materiaal- en kleuropties dan ooit, met een uitgebreid scala aan nieuwe, weelderige stoffen van hoge kwaliteit. In totaal kan je uit tien stoffen kiezen. Denk aan geborstelde stoffen in Lilac en Grey, Athleisure (mesh) Pink of Grey of de mooie basiskleur Lotus Pink.

Daarnaast zijn de stoffen waterafstotend en bieden ze UPF 50 bescherming voor je kindje. Je kan zelfs kiezen uit een zwart of zilver frame en een zwarte of bruine kunstleren handvat.

Linda van Aken