Skip to Content

Elektrische kinderwagen; cybex E-priam review

Elektrische kinderwagen; cybex E-priam review

Tegenwoordig kunnen we het elektrisch vervoer niet meer uit ons straatbeeld wegdenken. Denk aan elektrische auto`s, de elektrische fiets die allang niet meer alleen wordt gebruikt door oudere mensen, en zeker niet te vergeten de elektrische bakfiets; een uitkomst voor ouders met kleine kinderen.

Hedendaags is deze markt zelfs uitgebreid voor de allerkleinsten; de Cybex e-PRIAM, de eerste elektrische kinderwagen.

Elektrische kinderwagens, een nieuwe trend?

De belangstelling naar elektrische steun voor kinderwagens neemt toe. Voor negen van de tien ouders zijn gemak en zekerheid de belangrijkste norm bij de aanschaf van een kinderwagen.

De functie van een kinderwagen is bedoeld om kinderen in te vervoeren. Maar gebruiken we de kinderwagens niet ook vaak om, apart van ons kind, luiertassen, boodschappen en andere belangrijke benodigdheden te vervoeren?

En wanneer de wagen is volgepakt, is ze vaak loodzwaar en soms moeilijk vooruit te duwen, vooral op ongelijke grond.

Daarnaast is de technologie ontwikkeld om sommige mensen die net wat meer ondersteuning nodig hebben, bij te staan onderweg. Hierbij kunnen we denken aan grootouders, moeders met bekkenbodemproblemen of herstellende zijn van een keizersnede.

Een elektrische kinderwagen is dus meer dan alleen een nieuwe trend of een overbodige technologische uitvinding. Het is een kinderwagen gecreëerd voor ouders en personen die net wat extra steun nodig hebben in sommige situaties.

Voordelen van de Cybex E-PRIAM

Elektrische kinderwagen; cybex E-priam review - Mamaliefde

De voordelen van de Cybex E-Priam kinderwagen verschillen niet veel van de `normale` Cybex Priam, en toch is deze nieuwe kinderwagen van zoveel meer voorzien.

  • De e-Priam is de eerste kinderwagen met intelligente technologie die ondersteuning biedt bij wandelen op onregelmatig terrein. Dit is dan ook hét pluspunt waarmee de E-Priam zich differentieert van andere kinderwagens op de markt. Voortaan kunnen ouders op alle soorten ondergronden wandelen met hun baby; stranden, kiezels, sneeuw, bergopwaarts en bergafwaarts. Iedere rit met de E-Priam zal voelen als een vlakke stoep.
  • De 5 ledlampjes bij de achterwielen duiden aan hoeveel steun er geleverd wordt, berust op de sensoren in de duwstang. Deze sensoren vangen de duw- en trekkracht die de ouder toepast op en geeft dit met een signaal door aan de batterij die is gesitueerd achteraan het frame. Daaropvolgend geeft de batterij het gepaste houvast om de kinderwagen makkelijker te verplaatsen over heuvels en ongelijke ondergrond. Met de E-Priam kun je zelfs hellingen tot 25% beklimmen zonder er enige moeite voor te doen.
  • Afhankelijk van temperatuur en hellingen werkt een volle batterij gemiddeld 6 uur. Daarna is hij makkelijk op te laden in het stopcontact met de bijbehorende kabel.

Naast de geweldige ondersteuning op ongelijk grondgebied biedt de E-Priam nog meer voordelen!

  • De Cybex E-Priam verleent door de uitgebreide vering ultiem comfort aan ouders en baby’s. Mocht je de kinderwagen even niet gebruiken, dan is deze uiterst eenvoudig in te klappen tot een compact geheel dat zelfstandig rechtop blijft staan. De wielen kunnen verwijderd worden mocht dit nodig zijn.
  • Het is een luxe kinderwagen die ultiem comfort biedt aan je kindje en de ouder laat wandelen zonder moe te worden.
  • Een ander pluspunt is het makkelijke en uitgebreide 4-in-1-systeem, los te verkrijgen bij de E-Priam. De E-Priam kan ook gebruikt worden met een luxe reiswieg of een Lite-reiswieg, ideaal voor baby`s tot 6 maanden. Klik een Cybex babyautostoel op het frame om de adaptatie in de auto te vergemakkelijken. De rugleuning is verstelbaar in diverse houdingen voor korte slaapjes onderweg. De veiligheid wordt gegarandeerd door het veiligheidsharnas en een stootbumper.
  • De vier wielen zijn ontworpen met een vering en de voorwielen kunnen draaien of verankerd worden. Het hoge zitstoeltje is gesteld op tafelhoogte waardoor de E-Priam makkelijk is bij te schuiven aan tafel.
  • Zoals vermeld werkt de E-Priam met een batterij die ongeveer 6 uur nodig heeft om volledig op te laden. Met een volgeladen kinderwagen van ruim 23 kg, zal de batterij zo`n twee tot drie dagen standhouden, afhankelijk van externe omstandigheden zoals de temperatuur en oppervlakte-eigenschappen. Door de aan- en uitknop van de batterij kun je beslissen of je de kinderwagen zelf wil duwen, net als de `normale` Priam, of dat je net wel die extra ondersteuning nodig hebt.

Naast al deze geweldige pluspunten kun je de E-Priam helemaal samenstellen naar eigen smaak; je kunt zelf kiezen welke kleur je graag wilt voor het frame, de zitting en de reiswieg.

Ook is de E-Priam uit te breiden met eindeloos veel benodigdheden.

Andere elektrische kinderwagens

Hoewel de Cybex E-Priam de primeur heeft in elektrische kinderwagens, zijn er tegenwoordig andere merken die ook aan de slag zijn gegaan met het ontwerpen van elektrische wandelwagens.

Zo heeft Bosch in samenwerking met het Zweedse bedrijf Emmaljunga de eStroller System aangekondigd; een frame voor een kinderwagen met elektrische rijsteun en een intelligente veiligheidsfunctie zoals een noodrem.

Net als de E-Priam heeft de eStroller System sensoren die ouders ondersteunen in het voortduwen of afremmen van de kinderwagen, bij het op- of aflopen van een helling of als er tegenwind is.

Het systeem van de eStroller staat via Bluetooth in verbinding met een smartphone-app, speciaal gecreëerd voor de eStroller.

Via deze app kan de ouder de batterijstand controleren, de hoeveelheid ondersteuning aangeven en andere preferenties instellen. Een alarmfunctie is gemaakt om de ouder te waarschuwen mocht iemand de kinderwagen zonder toestemming willen meenemen.

Van het Zweedse bedrijf verschijnt de eerste eStroller in het jaar 2020 op de markt. Naderhand zullen ook kinderwagens van andere merken uitkomen.

Linda van Aken