Skip to Content

Unieke kinderwagens; vintage, design, ouderwets of limited edition zoals duurste ooit.

Unieke kinderwagens; vintage, design, ouderwets of limited edition zoals duurste ooit.

De meeste kinderwagens lijken op elkaar. Je hebt meer met het ene design dan met het andere, prijstechnisch kunnen ze behoorlijk verschillen en de ene is handiger of kleiner op te vouwen dan de andere. Als je één kinderwagen uit dit overzicht op straat tegen komt, weet ik zeker dat je nog een stuk of drie keer omkijkt. Net zoals je in sommige filmpjes voorbij ziet komen.

Silvercress Aston Martin kinderwagen; De duurste kinderwagen ooit

Unieke kinderwagens; vintage, design, ouderwets of limited edition zoals duurste ooit. - Mamaliefde

Tja, je bent fan of je bent het niet… Fan van Aston Martin? Dan ga je natúúrlijk voor de Silvercress Aston Martin kinderwagen. Moet je wel opletten dat ze nog niet weg zijn, want er zijn er maar 600 gemaakt. Gek op luxe? Dan zit je goed.

Zo krijg je er een schapenvachtje bij, welke in de beste leerlooierij van de wereld is gemaakt (in Devon om precies te zijn). En een 100% kasjmier deken zit er ook bij. Nou, wat wil je nog meer?

Dat je er op een eurootje na 4.000 euro voor neer moet leggen, mag de pret niet drukken. En niet zeuren, want je krijgt voor dit kleine bedrag een frame met reiswieg, wandelwageninzet en boodschappenmand. En dan ook nog al die luxe van hierboven én een voetenzak.

Nou, nou… Er wordt vanuit gegaan dat dit de duurste kinderwagen ooit is. Ik kan me niet voorstellen dat dat niet zo is!

Deze vind je hier.

De i-Padkinderwagen

Unieke kinderwagens; vintage, design, ouderwets of limited edition zoals duurste ooit. - Mamaliefde

Aan een schermpje in de auto zijn we inmiddels aardig gewend, maar een speciaal handvat voor de kinderwagen waar en i-Pad in kan, die heb ik nog nooit gezien. Zien alle kinderwagens er over 10 jaar zo uit?

Vier-op-een-rij

Unieke kinderwagens; vintage, design, ouderwets of limited edition zoals duurste ooit. - Mamaliefde

Krijg je een vierling, dan is het een hele tour om met z’n allen op pad te gaan. Maar deze moeder heeft een wel heel grappige oplossing bedacht. Beetje onhandig in de Kruidvat, maar voor een rondje door de wijk is het fantastisch

Bolderkar en kinderwagen in één

Unieke kinderwagens; vintage, design, ouderwets of limited edition zoals duurste ooit. - Mamaliefde

Houd je niet van duowagens waarbij je niet meer door de deur past of waarbij je kinderen opgepropt op elkaar zitten? Ga dan voor deze bolderkar/kinderwagen combinatie!

Revolutionaire zelfrijdende en remmende kinderwagen van Volkswagen

Als je deze kinderwagen hebt, ben je denk ik de hele dag bezig met uitleggen hoe het werkt, maar het ziet er te gek uit! Volkswagen had een reclame op Facebook over een zelfremmende auto.

Iemand reageerde dat dat ook best een goed idee zou zijn voor kinderwagens (helemaal mee eens), en Volkswagen ging meteen aan de slag. Ze maakten een zelfremmende maar ook zelfrijdende kinderwagen, zie hier het resultaat in een filmpje.

En wist je dat ze ook een Volkswagen GTI variant hebben, waarbij je de wielen kunt afstellen op effen of oneffen terein?  Met de slogan: ‘Warum soll der erste Wagen für das Baby nicht ein Volkswagen sein?’

Wat de Landrover heeft geïnspireerd om samen met iCandy ook een wandelwagen te ontwerpen. Compleet met het grid patroon dat zo kenmerkend is voor de landrover dat terug komt in het design.

Lees ook: iCandy New Peach kinderwagen review & ervaringen

De kofferkinderwagen

Unieke kinderwagens; vintage, design, ouderwets of limited edition zoals duurste ooit. - Mamaliefde

Tsja, een beetje kinderwagen moet handig mee te nemen zijn. Maar ik heb nog nooit een kinderwagen gezien die tegelijkertijd ook een koffer is. Uitgeklapt ziet hij er een beetje apart uit, maar als je gaat vliegen weet je zeker dat je kinderwagen handig mee genomen kan worden.

En helemaal ideaal: er is nog genoeg ruimte over in de koffer om kleertjes en dergelijke mee te nemen. En die kleertjes kunnen er allemaal in blijven zitten, ook al heb je de kinderwagen in gebruik.

Skateboardkinderwagen

Snel je extra zwangerschapskilo’s eraf werken is easy met deze kinderwagen van Quinny die tegelijk ook skateboard is… Er zijn extra veiligheidseisen uiteraard, zoals ook een gordel voor de benen van het kind en aan je arm zit een dodemanskoordje, bekend uit de scheepvaart.

Wanneer jij van het skateboard gaat, remt ‘ie automatisch doordat het koordje strak trekt. Uiteraard zit er ook gewoon een handrem op.

Unieke kinderwagens; vintage, design, ouderwets of limited edition zoals duurste ooit. - Mamaliefde

Ga je liever op de step? Dan is dit ook een goeie, al vraag ik me af of een pasgeboren baby in een maxi-cosi hier al op zit te wachten.

Auto-kinderwagen

Ik weet alle automerken uit mijn hoofd en mijn man werkt in de automotive-industrie, maar dat is wel zo’n beetje alles wat ik heb met auto’s. Maar ik moet eerlijk zeggen, van deze kinderwagen werd ik enthousiast! Hoe gaaf is dit?

Batman kinderwagen

Vader Josh en zoon Collin zijn gek van Batman. Daarom geeft moeder Maressa hen op voor Super-Fan Builds en zie hier het resultaat… een megastoere Batman kinderwagen.

Bugaboo-van Gogh kinderwagen

Hij is alleen nog tweedehands te verkrijgen, maar wat is de limited edition van Bugoboo-van Gogh prachtig!

Kinderwagen of boodschappenkar?

Eentje die je gewoon bij hier in Nederland kunt bestellen, maar die echt anders is dan andere wagens: de Mountain Buggy Boodschappenmand Joey. Met deze kinderwagen kun je echt de weekboodschappen in één keer doen!

Kinderwagen van de toekomst

Een reiswiegje wat gekanteld het zitje van de buggy is en euhm, laten we zeggen, niet alledaags ontwerp. Is dit de kinderwagen van de toekomst? Er zit in ieder geval geen grote boodschappenmand bij… Maar ach, dat hebben we dan ook helemaal niet meer nodig. Die boodschappen worden dan automatisch bij ons thuis geleverd!

Drieling kinderwagen uit 1930

Hetzelfde design, maar dan gewoon heel erg breed. Toen waren er nog geen Kruidvatpaden waar je rekening mee moest houden.

Vintage kinderwagen

Unieke kinderwagens; vintage, design, ouderwets of limited edition zoals duurste ooit. - Mamaliefde

Hoe gaaf is déze kinderwagen? Een moderne kinderwagen, volledig gebaseerd op het ouderwetse model, zelfs het buggy-zitje. Het is een 3-in-1-kinderwagen dus je klikt je maxi-cosi er zo op. Zelfs met moderne maxi-cosi ziet hij er vintage uit.

Er is zelfs een speciale maxi-cosi, gewoon bij de prijs inbegrepen, die precies bij het onderstel past. He buggy-zitje kun je gewoon vooruit en achteruit in het frame klikken en hij kan ook van zittend tot liggend gezet worden.

En wat mij nog het meest verbaasd: hij is helemaal niet duur. Zeker niet als je het met andere 3-in-1-kinderwagens vergelijkt waar de maxi-cosi bijgeleverd wordt. Je vindt hem hier.

Kinderwagen voor volwassenen

Deze is niet te koop, maar hoe gaaf is dit? Het Amerikaanse (natuurlijk, Amerika, waar gebeurt dit anders?) bedrijf Kolcraft maakte een replica van hun Contour Bliss kinderwagen.

Een volwassen versie. Zodat je als volwassene kunt ervaren hoe een kind de wereld ziet, beleeft en natuurlijk de kinderwagen zelf. De foto’s en het filmpje zijn supergrappig!

Martine Pieters-de Wit