Skip to Content

iCandy New Peach kinderwagen review duo buggy

iCandy New Peach kinderwagen review duo buggy

Een kinderwagen aanschaffen is nogal een dingetje. Punt 1: het is één van de duurste baby-uitzetartikelen. Punt 2: er zijn zoveel verschillende soorten. Punt 3: hij moet er ook nog een beetje leuk uit zien want je zit er zo 3 tot 4 jaar tegenaan te kijken.

En last but not least: Je kindje moet er vooral lekker en veilig in kunnen zitten. Oftewel, voordat je een dagje op stap bent met de kleine man of vrouw, is er al heel wat gebeurd. Om je te helpen kiezen hebben we de iCandy New Peach uitgebreid getest, zodat je kunt kijken of het iets voor je is.

iCandy New Peach kinderwagen review duo buggy - Mamaliefde

Wandelwagen die met je kindje meegroeit.

Met de iCandy heb je zowel in mono veel verschillende mogelijkheden, ik ga ze even langs:

Maxi Cosi

iCandy New Peach kinderwagen review duo buggy - Mamaliefde

De maxi-cosi klik je er zó op. Maakt niet uit welk type je hebt. Wij hebben een maxi-cosi die al wat ouder is dus ik verwachtte dat het niet zou passen. Of dat er op zijn minst speciale adapters nodig waren die nergens meer te krijgen zijn. Maar nee hoor, het was klik en klaar. Echt superhandig. Een beetje onmisbare functie eigenlijk.

Reiswieg

iCandy New Peach kinderwagen review duo buggy - Mamaliefde

De reiswieg is geschikt voor baby’s. Ook de reiswieg klik je er zo op.

Wat ik erg handig vind, is dat er een stang op de reiswieg zit waardoor hij erg makkelijk te tillen is. Het ding weegt amper wat (3,15 kilo), maar door die stang kan je hem met één hand verplaatsen terwijl hij mooi recht blijft.

Extra handig als je kindje een keer in de reiswieg slaapt en je moet hem verplaatsen, kun je mooi met je vrije hand de deuren openen of naast je neer zetten op de bank, of op de grond plaatsen (onder de reiswieg zitten heel kleine pootjes).

Die stang kan je er trouwens ook weer afklikken of aan één kant losklikken en dan naar de zijkant doen, want hij kan alle kanten op. Zo kun je je kindje er makkelijker in en uit leggen.

Je kunt de reiswieg hoog of laag op het frame bevestigen, superhandig als je kort van stuk bent of juist erg lang. Je past de stuurstang aan je lengte aan én de hoogte van de reiswieg zodat je altijd fijn kunt wandelen.

Zitje

iCandy New Peach kinderwagen review duo buggy - Mamaliefde
iCandy New Peach kinderwagen review duo buggy - Mamaliefde

Het zitje is erg snel te gebruiken doordat hij in verschillende standen gezet kan worden én door de 5-puntsgordel. Mijn dochter lag er in toen ze net 5 maanden oud was, maar het had zelfs nog wel wat eerder gekund.

Je kan het zitje zowel voor- als achteruit in het frame klikken. En je kunt hem van helemaal rechtop naar helemaal liggend instellen. Ook het voetengedeelte kun je bewegen zodat je kind altijd lekker zit.

Door het voetgedeelte omhoog te doen lijkt het een soort grotere maxi-cosi. Op internet heb ik zelfs foto’s gezien van een 1 week oud kindje die er op die manier al in zat. Dit heb ik zelf niet getest, maar het zag er veilig uit door de 5-puntsgordel.

Je moet er wel mee oppassen dat het ruggetje van een baby nog niet zo sterk is en dat hij daarom niet te lang mag ‘zitten’. Ik zou zelf tot minimaal 3 maanden wachten denk ik.

iCandy New Peach kinderwagen review duo buggy - Mamaliefde
iCandy New Peach kinderwagen review duo buggy - Mamaliefde

Design iCandy New Peach

iCandy New Peach kinderwagen review duo buggy - Mamaliefde

Toen ik voor het eerst met een kinderwagen op stap was, viel het me opeens op hoe ontzettend veel kinderwagens je de hele dag ziet. In de supermarkt. In de trein. En gewoon op straat natuurlijk. De iCandy springt er altijd tussenuit met z’n mooie kleuren en high-tech design.

Het is niet zomaar even een kinderwagen, er is echt over nagedacht. Dat zie je als eerst aan het frame: met slechts één ei-vorm en een halve boog is het hele frame klaar.

Uniek is ook dat je niet en een reiswagenbak en kinderwagen hebt, maar je deze los kan ritsen van het frame en het frame hergebruikt. Dat scheelt dus in ruimte als je het een of ander gebruikt. Oók als je hem als duo-wagen gebruikt. Daardoor blijft de look heel ‘clean’.

iCandy New Peach kinderwagen review duo buggy - Mamaliefde

Maar je ziet het ook als je wat dichterbij kijkt, over alles is nagedacht. Bijvoorbeeld de rits langs de reiswieg en buggy, die is groot, met afgeronde hoeken en niet van metaal. Perfect veilig voor kinderhandjes. 

De naam ‘iCandy’ staat subtiel op het frame, hij valt niet op maar je ziet het toch. Ik vind het niet storend maar juist erg chic. Ik heb een hekel aan producten die me het gevoel geven dat ik vervolgens een half reclamebord ben. Dat is bij de iCandy zeker niet het geval.

Wendbaarheid

iCandy New Peach kinderwagen review duo buggy - Mamaliefde

Door het design van het ‘ei-met-boog’ is hij enorm wendbaar en heeft de wandelwagen een kleine draaicirkel. De eerste keer dat ik ermee op stap ging kwam ik bij iemand in huis en ik moest een korte bocht maken langs meubels.

Ik hield m’n hart al vast, maar het ging werkelijk met gemak. Dat had ik met onze andere wagen nog nooit gehad (X-adventure). Vanaf dat moment was ik verkocht, want je kunt echt overal zonder probleem komen.

Gewicht iCandy

Wat ik persoonlijk erg belangrijk vind bij kinderwagens is het gewicht en hoe je hem inklapt.

Het gewicht omdat ik niet wil zeulen met zo’n apparaat (en we moeten hem steeds 5 trappen omhoog sjouwen want we wonen in een flat zonder lift) en het inklappen (want we hebben een oude Renault Twingo en die heeft op z’n zachtst gezegd niet zo’n grote kofferbak). Op beide punten scoort de iCandy echt een 10.

Het is een lichtgewicht kinderwagen, en je kunt de wielen er ook nog afhalen, stel dat je hem toch iets aan de zware kant vindt en je moet hem verplaatsen. Zonder wielen is het frame 7,38 kilo. Ter vergelijking: de Joolz Day 2, waar de iCandy regelmatig mee vergeleken wordt, is 12,9 kilo. Dat is bijna twee keer zo zwaar!

Compacte wandelwagen

iCandy New Peach kinderwagen review duo buggy - Mamaliefde

Het inklappen kan je met één hand in twee bewegingen doen. Aan het handvat waar je mee stuurt zit een grote knop die je in kunt duwen, die duw je in terwijl je de stuurstang ook induwt (alsof je hem lager wilt instellen). Daardoor kun je de bovenkant van het frame invouwen.

En dan is er écht iets geweldigs: in de boodschappenmand zit een riem, die pak je op en daarmee vouw je de hele kinderwagen op. Die riem is echt het einde.

Je kunt het frame van de kinderwagen zo over je schouder hangen, in de andere hand houd je de maxi-cosi of de reiswieg en violá, je hebt nog steeds een hand over om de autodeur op slot te doen.

Ingeklapt is hij lekker compact. Onze vorige kinderwagen nam ingeklapt de hele kofferbak in beslag. Vervolgens moest de reiswieg op de achterbank waar ook de maxi-cosi al stond.

Tsja, was er nog bar weinig plek over voor een koffer of ander spul zoals een luiertas. Erg vervelend want we gaan vaak uit logeren en dat was steeds een punt van irritatie. In het begin dacht ik, ach, maakt niet uit dat hij niet zo klein is.

Maar het was wel erg irritant en het gebeurt dan toch vaker dan je denkt. De eerste keer dat we uit logeren gingen met de iCandy, was mijn man de auto aan het inladen (dat moet je mij niet laten doen…) en hij kwam helemaal enthousiast weer binnen: er paste gewoon een koffer náást de kinderwagen in een Renault Twingo. Oh happy day!

Zonnescherm

iCandy New Peach kinderwagen review duo buggy - Mamaliefde

Het zonnescherm verdient speciale aandacht want die is in veel verschillende standen te zetten. Als je hem half wilt invouwen, kun je dat doen met een rits. Ideaal, want zo heb je geen lelijke kreukel ergens in het midden. Niemand die ziet dat hij half ingevouwen is.

Wat ik zelf vaak gebruik is het schaduwrandje langs het zonnescherm. Die is naar binnen geschoven, maar als je hem naar buiten schuift is het net een extra randje van zo’n 14 á 15 centimeter waardoor ze soms net beter uit de zon ligt. Vooral als ze in de reiswieg ligt of slaapt in de buggy in ligstand gebruik ik die functie vaak.

iCandy New Peach kinderwagen review duo buggy - Mamaliefde

Aan de achterkant van de zonneklep zit gaas met daaroverheen een flap. Door middel van magneetjes kun je de flap ‘dicht’ doen of een beetje laten opbollen zodat je kunt kiezen of er wel/geen frisse lucht van die kant komt.

Ideaal als het erg warm is en het systeem is bijna onzichtbaar door de magneetjes. Een nadeel van het zonnescherm is dat hij vrij heftig ‘klikt’ als je hem in- of uitschuift. Hierdoor is ze weleens wakker geworden en dat is eigenlijk jammer.

Het zonnescherm kan je zowel op de reiswieg als op de buggy klikken. Is je kindje wat ouder, dan kun je het zonnescherm aan de bovenkant losritsen van de buggy en vervolgens omhoog schuiven waardoor je kindje niet met zijn hoofd in of tegen het zonnescherm zit. Je kunt het zonnescherm dan nog steeds gebruiken.

Boodschappenmand

iCandy New Peach kinderwagen review duo buggy - Mamaliefde

Oók niet onbelangrijk! Hij is groot. Ik kan met gemak de wat grotere boodschappen doen zonder een tas mee te nemen. En hij blijft makkelijk bereikbaar, of ik nu de reiswieg of buggy gebruik.

In de duo-stand kan het wel wat lastiger zijn, maar dat hoeft niet, ligt er net aan hoe je de zitjes geplaatst hebt. Ook al zit je kind in de kinderwagen en heb je je mand afgeladen vol, dan nog rijdt de kinderwagen zo licht als een veertje.

Duowandelwagen

Het monoframe kun je ombouwen tot duokinderwagen door er simpelweg een andere adapter op te zetten. Alhoewel er in het totale pakket een reiswieg én buggy zit, kun je die niet tegelijk gebruiken omdat je voor beiden dezelfde ovaalvormige stang en zonnescherm gebruikt.

Het is dus óf reiswieg óf buggy. Maar een losse reiswieg of zitje kun je bestellen en dat is veel goedkoper dan overgaan op een heel nieuwe duowagen. Dus komt er snel een tweede, dan is dit de ideale manier. En krijg je een tweeling? Dan kun je meteen het duopakket kopen.

Een maxi-cosi, reiswieg en buggy kun je onderling met elkaar combineren. Je kunt dan de reiswieg dicht bij je en de buggy verder van je af erop zetten, beiden met gezicht van je af.

Ook kun je de buggy onderop doen, van je af, en dan de maxi-cosi bovenop naar je toe. Dat lijkt mij het fijnste want dan kan je de kleinste beter in de gaten houden. Of de maxi-cosi onderop, naar je toe en de buggy daarna, van je af.

Doordat het niet uitmaakt of je de zitjes van je af of naar je toe zet op de adapters, en je kunt afwisselen met hoog en laag, dichtbij, ver weg, kun je vele combinaties maken.

Als wij snel een tweede mogen krijgen zou ik zeker deze vorm van duowagen kiezen. Omdat je de kinderen dan voor/achter elkaar hebt in plaats van naast elkaar, wat je bij veel duowagens ziet.

Naast elkaar is misschien gezellig, maar niet te doen in winkels en dergelijke. Mogen ze daarna in de auto of op de bank weer gezellig naast elkaar zitten ?

iCandy New Peach kinderwagen review duo buggy - Mamaliefde

Tweelingcombinaties:

 • Je kunt twee maxi-cosi’s in het frame plaatsen, er zit er dan één hoog en één wat lager, beide met gezichtje naar je toe.
 • Je kunt ook twee reiswiegen op het frame plaatsen. Eén hoge naar je toe, en één lagere van je af.
 • Twee buggy’s is ook geen probleem, ze kunnen beide van je af of naar je toe geplaatst worden.

Nice to know iCandy New Peach:

 • Je kunt niet alleen uit drie kleuren van de stof kiezen, je kunt ook de kleur van het frame (chassis) kiezen!
 • Als je de buggy van je af zet, op de hoogste stand, kun je hem ook als kinderstoel gebruiken in bijvoorbeeld een restaurant of vakantiehuisje. IDEAAL!!
 • Mijn dochter heeft rood haar, dus extra belangrijk dat ik haar uit de zon houd. Ook daarvoor is deze kinderwagen ideaal, want het maakt voor de adapters niet uit. Dus ik klik haar zo naar de van-mij-af-stand of naar de naar-mij-toe-stand, zodat ze uit de zon blijft.
 • De bekleding van de zitjes is zó zacht… Mijn dochter legt haar handje er steeds tegen aan.
 • Ook de cover van de buggy is zó warm en zacht dat ik zou willen dat mijn bed van dat spul gemaakt was. Ik zag eerst op tegen de winter want: geen idee hoe ik mijn baby warm houdt als we naar buiten gaan. Daar ben ik nu absoluut niet meer bang voor. Ze zit in de buggy met de cover tot aan haar kin echt in een warm huisje. Ik heb nu zelfs zin om in de winter gewoon door te gaan met samen wandelen!
 • Is het zomer? Dan gebruik je die dikke cover natuurlijk niet. Maar er zijn ook zomerdekentjes in het assortiment die je aan de stang van de buggy kunt vastmaken zodat je hem niet verliest.
 • Er zit vering bij de wielen, die vangen de ergste hobbels op.
 • Je kunt hem letterlijk met één vinger duwen, binnen, op straat, zelfs over kiezelstenen en heidegrond. Na een dag op stap met de kinderwagen ben je absoluut niet moe van het duwen.
 • Je kunt er dingen aanklikken zoals een koffiehouder, handig én fancy.
 • En: er zit niet zomaar een paraplu’tje bij voor de show, het is een heuse stormparaplu! Ook hieraan kun je zien dat het echt kwaliteit is. Dat ding gaat niet kapot. Nu maar hopen dat we hem vaker nodig hebben als parasol voor de zon dan voor storm. Maar stel dat het weer in één keer omslaat, no problemo.
iCandy New Peach kinderwagen review duo buggy - Mamaliefde

Hebben jullie de iCandy New Peach al gezien?

Martine Pieters-de Wit