Skip to Content

Nuna Pepp Luxx buggy 2.0 review & evaringen

Nuna Pepp Luxx buggy 2.0 review & evaringen

Onlangs ben ik bij een persevent geweest van Nuna. Een Nederlands merk dat binnenkort de eerste 360 graden draaiende autostoel op de mark brengt die zowel vooruit als achteruit vervoert. Daarnaast hebben ze een super de luxe wandelwagen, een enorm praktisch logeerbed, kinderstoel en de Nuna Pepp Luxx. Een buggy uit het duurder segment. Met ook veel meer mogelijkheden en gebruikersgemak.

Naar dit event ging ik met de buggy die ik twee jaar geleden had gekocht. In een opwelling. Voor onze dochter. We gingen namelijk ‘even’ de stad in maar hadden toch meer op het lijstje staan dan ik dacht. Met als gevolg dat we de dichts bijzijnde kinderwinkel binnenwandelde en naar buiten liepen met een buggy. Een buggy to go.

Ik had daarvoor al wel wat research gedaan, maar de aanschaf nog uitgesteld. Voor de vakantie hadden we er toch wel eentje nodig. Een buggy is tenslotte veel compacter dan een wandelwagen. Zeker als je van plan bent om te gaan kamperen niet overbodig.

Daarnaast vond ik het handig als de buggy opgevouwen kon worden zodat ik hem achter de fiets kon hangen. En hij moest vooral niet te duur zijn. Uiterlijk deed er niet toe. Zodat ik met deze blauw zwart gestreepte buggy naar dit persevent ging.

En eerlijk is eerlijk, hij is zeer intensief gebruikt en dat zie je er dan ook aan af. Al vrij snel is het ijzeren werk aan de achterkant verbogen bij het inklappen, zodat dit altijd alleen met een speciale ‘behandeling’ mogelijk is.

De eerste indruk van de Nuna Pepp Luxx buggy

Na het event kreeg ik de mogelijkheid om de Nuna Pepp Luxx te reviewen. Gezien mijn ervaringen met de vorige buggy zei ik daar natuurlijk geen nee tegen. Natuurlijk heb ik hem daar al gezien en ‘getest’. Mijn eerste indruk; een degelijke buggy, die de voordelen van een lichtgewicht buggy en het gemak van een wandelwagen met elkaar combineert.

Voor het ‘echie’

Review Nuna Pepp Luxx - Mamaliefde

De allereerste test was het in elkaar zetten van de buggy. Het was een enorme doos waar je drie onderdelen uithaalt en een boekje. That’s it. Je hebt de buggy, een stang en de kap.

Het is heel even vijf seconden zoeken naar waar de ‘gaten’ in het stof zitten waar je het doorheen moet steken en dan ben je klaar. Het in elkaar klappen en volledig uitrekken van de duwstang spreekt ook redelijk voor zich. De buggy ging dus direct achterin de auto, klaar om meegenomen te worden op vakantie.

Ervaringen met de Nuna Pepp Luxx buggy

Misschien heb je hem via instagram al gespot. Ik ben er ontzettend gelukkig mee, dus het zijn zeker niet de laatste foto’s. Tijdens de vakantie hebben we hem direct uitvoerig getest. Zodat ik er een duidelijk oordeel over kan vellen aan de hand van mijn ervaringen. Als eerste hebben we hem meegenomen naar een dagje uit.

In een binnenpretpark en de Orchideeënhoeve. Vervolgens hebben we hem meegenomen met een boswandeling. In een echt bos, met zandvlakten, smalle bospaden, modderpoelen, heuveltjes, boomstronken en andere oneffenheden. Kortom alles wat je in een bos tegenkomt. Waar we hem met name op getest hebben?

Review Nuna Pepp Luxx - Mamaliefde
In het bos

De eerste uitdaging was de compactheid van de buggy. Aangezien oma en een nichtje ook meegingen moesten de stoelen op de achterste bank ook uitgeklapt worden. Dit betekende dat er nauwelijks ruimte was in de achterbak. Het was even puzzelen, maar het paste precies. Gelukkig maar. Het was wel even zoeken naar het rubbertje waarmee je de buggy ‘vastzet’ zodat hij niet onverwacht openklapt.

Bij het dichtgespen kwam ik er achter dat deze vijfpuntsgordel uit vijf losse delen bestaat. Geen gedoe dus met geduw en getrek om alle riempjes lang genoeg te hebben.

Review Nuna Pepp Luxx - Mamaliefde
Relaxte zithouding

Je kent het wel, dat als het heel druk is je het gevoel hebt continu tegen enkels op te botsen omdat je op het laatste moment niet kan uitwijken. Omdat de wieltjes van de buggy nauwelijks zwenken en alleen maar rechtdoor gaan. Dat was hier ook geen probleem. De zwenkwieltjes doen het prima. Toch liever rechte stukken afleggen? Je kan de wieltjes los van elkaar blokkeren.

Een van de belangrijkste tests voor ons; we wilden graag blijven voor beide shows. Dit zou alleen maar leuk blijven als onze zoon wat ging slapen. In onze oude buggy heeft hij hier heel veel problemen mee, met als gevolg dat hij dan rustig een dag ‘doorhaalt’.

Bij deze buggy kan je echter de achterkant in twee levels naar beneden klappen, totdat hij helemaal horizontaal ligt. Het voetenstuk kan je ook verstellen zodat je kind alle ruimte heeft om te liggen. Het doek van de zonneklep is lang genoeg om hem helemaal af te sluiten.

Tot slot als extra bonus; daar ben ik nog het meest happy mee. Er zit een extra donker scherm verscholen in de kap zodat je je kind volledig kan afsluiten. Geen gedoe meer met doeken, jassen etc. om het maar vooral donker te maken of je kind af te schermen.

En zowaar; hij heeft nu al drie keer een slaapje gedaan in de buggy. Zelfs als het normaal nog niet eens zijn ‘slaaptijd’ is.

Nuna Pepp Luxx buggy 2.0 review & evaringen - Mamaliefde

Er zijn stukken die ik heb afgelegd met een buggy in de ene hand, kind op de rug en derde kind aan de andere hand. Met de oude buggy moest ik dit dus echt niet proberen. Daar had je twee handen nodig aan beide handvatten om hem voort te duwen. Hier is een hand meer dan voldoende. En het mooie is ook nog dat de afstand verstelbaar is; geschikt voor kleine en grotere mensen.

Waar ik nog wel het meeste blij mee ben; de enorme boodschappenbak onderin de buggy. Ik ben gewend dat er wel een mandje zit. Maar er iets indoen is nauwelijks mogelijk vanwege de ijzeren stangen van de rem en het inklappen aan de achterkant. Zeker als het iets groter is. Hier zit niets je in de weg. Er passen rustig twee rugzakken, een volle schoudertas van oma, vesten en jasjes van zes personen en een draagzak in!!!

Review Nuna Pepp Luxx - Mamaliefde
Op de achterwielen door het mulle zand

Nu is onze ervaring van buggy’s en een zanderige ondergrond niet de beste. Het is altijd drama. Toch hebben we hem meegenomen in het bos. Leek ons praktischer dan een tweelingwagen.

Of het nu ging om smalle bospaadjes met een onregelmatige ondergrond vol wortels en denneappels, heuveltjes op en af, modderpoelen en of zandvlaktes. Hij heeft het allemaal overleefd en zelfs met een kind in de draagzak was dit prima te doen.

Opslaan

Natuurlijk hebben we hem ook op korte stukjes getest.

Review Nuna Pepp Luxx - Mamaliefde
Naar de eendjes

Het eerste voordeel is dat je hem ontzettend makkelijk in en elkaar klapt. Je hoeft er dus minder tegenop te zien. Want als je binnen bent, zijn er genoeg andere handelingen en blijft dit staan.

Hij neemt ingeklapt ook weinig ruimte in, zodat je hem als je binnen bent makkelijk inklapt en opbergt. Ik kwam er zelfs achter dat er in de opbergbak een soort uitsteeksels zitten zodat hij uit zichzelf rechtop blijft staan. Dat heb ik bij nog geen enkele andere buggy gezien.

Op verharde stukken kan je de buggy rustig een klein duwtje geven en legt hij een rechte weg af. Zelfs als je de zwenkwieltjes aan de voorkant niet vastzet. Hij blijft ook enorm lang doorrollen. De weerstand is nauwelijks.

Review Nuna Pepp Luxx - Mamaliefde
Op verharde wegen

En om dan toch even een kritische noot te plaatsen. Het lijkt wel de nieuwste trend om het zitgedeelte zo kort mogelijk te maken. Hierdoor heb ik soms het gevoel dat mijn kind heel erg ‘hangt’en blijft zitten met zijn gordels. Met als gevolg dat ik het grootste deel van de tijd de voetensteun heb uitgeklapt zodat er iets meer zitruimte is.

Daarnaast is deze buggy niet goedkoop. Het is dus een kleine investering die zich terugbetaald in het gebruikersgemak en en voorspelde langdurig plezier hiervan. Doordat je het bij meerdere kinderen achter elkaar kan gebruiken en daarna misschien nog iemand anders er blij mee kan maken.

Zoals je kan zien ben ik erg positief over deze nieuwe buggy, vooral in vergelijking met zijn voorganger. Desondanks ben ik kritisch geweest en gaat het om mijn eigen mening. Hier wordt ik niet voor betaald en zonder restricties.

Waar letten jullie op bij de aanschaf van een buggy?

Linda van Aken
  1. Tamara says:

    ?Hier ook aan het oriënteren en kom ook op de nuna pepp luxx uit. Nu vraag ik me af of dit de luxx is of de luxx 2.0? Ik ben gisteren in de winkel geweest om te kijken naar het verschil. Daar werd mij verteld dat het verschil hem oa zit bij de 2.0 in de zonnekap en het mandje onderin die beide wat groter zouden zijn.. Echter klinkt het in jouw verhaal alsof deze helemaal prima zijn (waar ik heel blij mee ben ?). De luxx 2.0 heeft trouwens ook een beugel als extra beveiliging over de gordel. Hoe vond je de gordels? Manlief lukte het niet snel en makkelijk waardoor hij niet overtuigd is ? onze kleine is namelijk nogal een wilde die niet stil wil zitten als hij in de de buggy wordt gezet..Ik hoop dat dat iets is wat je ff onder de knie moet krijgen?

Comments are closed.