Skip to Content

Thule Urban Glide duo wandelwagen review

Thule Urban Glide duo wandelwagen review

Wat was het genieten de afgelopen week, heerlijk met een zonnetje en de mooie kleuren van de bomen. Op de peuterspeelzaal leven ze nu ook helemaal in het herfstthema dus dochter is er volop mee bezig.

Manlief had ook een vrije dag, dus besloten we spontaan, met de gastbaby, naar het bos te gaan voor een herfstwandeling. In de buurt hebben ze een heel mooi Arboretum met diverse soorten beplanting en landschappen. Manlief stelde voor om daar heen te gaan.

Heel groot is het niet, dus kunnen de kinderen zelf ook een stuk lopen. Voor de zekerheid namen we wel onze nieuwe aanwinst mee naar het Arboretum Heempark; namelijk de Thule Urban Glide duo wagen.

Je weet tenslotte maar nooit en dan konden we die gelijk ook uittesten. Oma was er ook al een dagje mee op stap geweest en was haar goed bevallen. Wij snappen het helemaal (ook al zie je mij niet terug op de foto’s). Waarom? Dat lees je onder alle sfeerfoto’s.

Thule Urban Glide 2

Review recensie Thule Urban Glide 2 - Mamaliefde
Review recensie Thule Urban Glide 2 - Mamaliefde
Review recensie Thule Urban Glide 2 - Mamaliefde
Review recensie Thule Urban Glide 2 - Mamaliefde
Review recensie Thule Urban Glide 2 - Mamaliefde
Review recensie Thule Urban Glide 2 - Mamaliefde
Review recensie Thule Urban Glide 2 - Mamaliefde

Zo’n wandeling met een duo buggy maakt het toch een heel stuk aangenamer. Geen gehang meer van peuters die moe zijn en getild willen worden of een dreumes die aan je been hangt. Wil je lopen; prima.

Wil je niet meer lopen; dan ga je zitten ook goed. Voor ons is het echt een uitkomst. Het merk Thule is misschien nog vrij onbekend in Nederland, ze staan voornamelijk bekend om hun outdoor producten en hadden een zeer sportieve wagen.

Die is nu echter iets aangepast zodat deze geschikt is voor een bredere doelgroep en ook ‘gewoon’ in de stad fijn is. Van de Thule Urban Glide heb je twee uitvoeringen; een buggy voor een kind, maar ook een special duo wagen.

Aangezien ik heel tevreden ben over de buggy die we al hebben was ik erg blij dat we de duo mogen testen. We hebben er nu eentje in bruikleen waar ik niet zo heel goed mee uit de voeten kan en daarom nauwelijks gebruik en op de zolder wacht tot hij weer terug kan.

Ook al kunnen beide kinderen lopen, tijdens dagjes uit is een duo toch wel erg fijn. Hoef je niet met een buggy en draagzak op stap.

De Thule Urban Glide is qua uiterlijk erg gelijk aan de enkele buggy, maar dan met twee zitjes en iets breder. Vanwege het ontwerp is hij nog steeds erg sportief en zeker geschikt om te gebruiken tijdens je jogrondje, of offroad tijdens een boswandeling.

Hij is zeer lichtgewicht, circa 10 kg, wat niet veel is voor een duo wagen. Maar hij is ook stevig genoeg om in de stad te gebruiken.

Wat ik echt heel erg fijn vind aan de duo is dat;

 • Er ontzettend veel opbergruimte is. Zowel aan de achterkant van de zitjes als een afsluitbare bak onderin!
 • Het eenvoudige in en uitklappen zonder dat er vingers tussen komen van de kinderen.
 • Het vrolijke frisse kleurtje (maar dat is natuurlijk smaak, er zijn meerdere kleuren beschikbaar).
 • Dat de zittingen helemaal plat kunnen, ideaal als je kind wil slapen.
 • Met de adapter is het heel eenvoudig om ook een autostoeltje op de buggy te gebruiken. Dan kan je baby er dus ook gebruik van maken, zonder dat je een bak hoeft mee te slepen.
 • Het lichte duwen
 • Je een stang hebt en niet twee handvaten, daardoor kan je er ook rustig met een hand besturen.
 • Hij is enorm flexibel en wendbaar. Het voorste wiel kan je echter ook vastzetten wat handig is als je er mee gaat rennen.
 • Naast de standaard rem onderaan zit er een extra handrem op.
 • De vijfpuntsgordel met brede riem die niet snoert en met twee handen moet losklikken zodat ze er niet zelf uit kunnen.

En natuurlijk horen er ook nadelen bij;

 • Hij is net iets breder doordat er in de wielen wieldoppen uitsteken. Door een gewone deur past hij echter prima, het gangpad bij de kassa wordt iets uitdagender.
 • Hij kan heel klein ingeklapt worden, maar dan moet je de wielen er af halen etc.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
 1. Jenny says:

  Ik ben opzoek naar ervaringen voor deze duo wagen en daardoor bij jou review terecht gekomen. Ik gebruik nu een andere duo wagen en die was tot nu perfect (vooral bij winkels). Maar helaas niet zo fijn voor actievere dingen en met name op ruwer terein. Ik ga hem gebruiken voor mijn 2 jaar oude dochtertje en mijn zoontje van 10 maand. Nu zou het regelmatig voorkomen dat er maar één kindje in zit omdat mijn dochter ook graag stukken loopt. Hoe vind je de wagen als er één kindje in zit?

  Groetjes Jenny

Comments are closed.