Skip to Content

Thule Urban Glide 2 review

Thule Urban Glide 2 review

Toen ik de vraag kreeg of ik de THULE Urban Glide 2 wilde reviewen voor Mamaliefde, kon ik echt niet anders dan uitbundig “ja” zeggen. Onze peuter van net twee jaar vindt het namelijk niet zo tof als hij gigantische stukken moet lopen. En het is gewoon ook een stuk handiger als je je kind eventjes kunt “vastzetten” tijdens het winkelen of een uitje naar de dierentuin.

Ik kende THULE nog niet zo heel goed, dus het was allemaal een grote verrassing hoe de wagen zou zijn. Ik koos voor de zwarte variant, omdat ik zwart gewoon erg mooi vind. Je kunt de Urban Glide 2 al vanaf de geboorte gebruiken met een Thule Bassinet of adapter voor een autostoeltje (dit wordt apart verkocht en zit niet inbegrepen).

Uitstraling

Thule Urban Glide 2 review - Mamaliefde

Wat mij het eerste opviel toen ik de wagen zag, is dat deze een luxe en strakke uitstraling heeft en dat er een groot (afsluitbaar) opbergvak onder zit. Dat laatste vind ik altijd erg belangrijk. Je neemt tenslotte vaak een heleboel mee, als je op pad gaan met je kindje.

En als je een middagje gaat winkelen, of een boodschap moet doen, is het ook prettig dat je alles even kunt opbergen. Ik vind het toch echt geen gezicht als je mooie wagen volhangt met allemaal tassen.

Verder is er een ergonomische, verstelbare duwbeugel, zodat je altijd op de juiste hoogte de wagen kunt voortbewegen. Als je de stang te laag (of te hoog) hebt kun je last krijgen van je rug.

Mijn vriend is 1.82cm en ik 1.66cm dus je kunt je misschien voorstellen dat de stang nog wel eens versteld wordt. En ook Dante wil de wagen wel eens duwen. Soms is er een discussie wie met de kleine man mag rondwandelen ;-)

Wendbaarheid

Thule Urban Glide 2 review - Mamaliefde

De achterwielen zijn opvallend aanwezig, deze zijn namelijk maar liefst 16”. Het voorwiel is een stuk kleiner en zorgt samen met de grote achterwielen voor een goede wendbaarheid.

Je kunt hem overigens ook gewoon vastzetten als je dat prettiger vindt (als je gaat joggen met de wagen bijvoorbeeld). De THULE Urban Glide 2 is een echte all-terrain wagen. Je kunt er bijvoorbeeld gemakkelijk mee door de modder wandelen in het bos, door het zand in de speeltuin, of gewoon op de gladde vloer in de supermarkt.

De wielen kun je er gemakkelijk af halen om schoon te maken, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Er zitten trouwens ook nog reflectiestrepen op voor een betere zichtbaarheid.

Tip: laat de wielen eventjes oppompen bij een (auto)garage, zo blijven ze het langste hard en hoef je zelf niet moeilijk te doen.

Remmen met één hand

Thule Urban Glide 2 review - Mamaliefde

De geïntegreerde, met de hand bedienbare, draairem regelt de snelheid op heuveltjes (of bergen natuurlijk), maar is ook erg handig als je plotseling voor een fietser, een auto of een overstekend kind moet remmen.

Overigens zit er ook nog een “normale” rem op de wagen, voor als je deze ergens moet parkeren. Tip van mij: zet standaard je wagen op de rem als je ergens stilstaat, zo weet je zeker dat je wagen niet per ongeluk weg kan rijden!

Opvouwen met één hand

Het opvouwen van de wagen gaat ook gemakkelijk met één hand. Uiteindelijk blijft er een handzaam pakketje over dat je met gemak in de auto kunt leggen. Als je zoals ik, in een heel klein autootje rijdt, haal je met gemak de achterwielen eraf.

Deze leg je op de opgevouwen wagen en je kunt vertrekken. Hij past gemakkelijk in de achterbak, of op de achterbank, naast het autostoeltje.

Kap heeft verschillende standen

Thule Urban Glide 2 review - Mamaliefde

De kap heeft verschillende standen en als je het ritsje openmaakt kun je hem zelfs nog een stukje verlengen. Daarnaast zorgen de ventilatieroosters voor optimaal comfort voor het kindje. Ook biedt de kap bescherming tegen de (felle) zon en de wind.

Overigens zit er ook een kijkvenster (met magneetsluiting) op, waarmee je naar je kindje kunt kijken terwijl je aan het wandelen bent. Tevens zit er op de kap een reflectierand, voor betere zichtbaarheid.

Tip van mij: ondanks de grote zonnekap is het altijd een goed idee om je kindje in te smeren. Je kunt het allemaal beter voorkomen dan genezen; verbranden kan ontzettend pijnlijk zijn.

Het zitje

Thule Urban Glide 2 review - Mamaliefde

Je kunt met één hand het zitje achterover zetten. Fijn voor je kindje als hij/zij eventjes wil slapen. Of gewoon eventjes lekker wil liggen zónder te slapen…peuters willen niet meer slapen toch?! Verder heeft het zitje een vijfpuntsgordel, die ervoor zorgt dat het kind goed vast zit in de wagen.

Ik vind dat ontzettend belangrijk, je moet er toch niet aan denken dat je kind, bijvoorbeeld tijdens het joggen, ineens uit de wagen springt of valt. Heb je een nieuwsgierig aagje (zoals die van mij) die ab-so-luut geen zin heeft om te slapen in de wagen, dan is het heel prettig dat het kindje lekker hoog zit en zo alles goed kan bekijken.

Conclusie en mijn ervaringen

Thule Urban Glide 2 review - Mamaliefde

Als je op zoek bent naar een mooie, strakke wagen die makkelijk is in gebruik, maar wel hoogwaardig is qua materiaal, dan kan ik je de THULE Urban Glide 2 van harte aanbevelen. Zelfs in een kleine auto neem je hem gemakkelijk mee, omdat hij tot een klein pakketje op te vouwen is.

Deze wagen is zijn prijs meer dan waard, omdat je er zeker een aantal jaar mee vooruit kunt. Het draagvermogen van de wagen is 34kg en hij weegt zelf 11.4kg. Verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: Black on Black, Dark Shadow, Thule Blue en Mars.

Zijn jullie bekend met de wandelwagens van Thule?

Amanda