Skip to Content

Pizza Co. Starter Kit van Osmo review; run je eigen pizzeria

Pizza Co. Starter Kit van Osmo review; run je eigen pizzeria

De kinderen van nu groeien op in een digitale wereld. De tablets en mobiele telefoons zijn niet meer weg te denken. Waar kinderen vroeger het liefst hele dagen buiten waren, zouden een aantal kinderen het zeker niet erg vinden om de hele dag achter een apparaat door te brengen.

Met deze starterkit van Osmo, ben je eigenlijk verantwoord bezig achter een computer. Een spel achter een beeldscherm, maar wel ontzettend educatief!

Wat is Osmo Play?

Osmo is een educatief spelsysteem voor de iPad, en heeft hier zelfs een award voor gewonnen. Het is bedacht om niet alleen de creativiteit te stimuleren, maar ook de sociale interactie van kinderen.

Hoe werkt de Osmo Play?

Pizza Co. Starter Kit van Osmo review; run je eigen pizzeria - Mamaliefde

Om aan de slag te gaan met de Osmo Play heb je een iPad nodig en een starterset, dit is een houder voor de iPad en en een spiegel welke je over de camera van de iPad klikt.

Download de App van de Pizza.Co versie en je kunt aan de slag. Je hoeft hier geen internet voor te hebben en kunt dus overal jouw eigen Pizzeria beginnen.

Run je eigen Pizzeria

Pizza Co. Starter Kit van Osmo review; run je eigen pizzeria - Mamaliefde

De eigenaar gaat op vakantie en jij mag de boel overnemen. Om even kennis te maken met jouw nieuwe werkplek mag je de eerste dag nog even rustig aan doen en jezelf even inwerken. Er komen de eerste dag niet zo heel veel klanten langs en de wensen voor een pizza zijn niet ingewikkeld. Dit is prettig want zo kun je even in het spel komen.

Je legt de bijgeleverde pizzaplaat voor de opgebouwde iPad, in de houder en met de spiegel op de juiste plek. Je zorgt dat de ingrediënten makkelijk te pakken zijn en dan kun je beginnen met beleggen. Door middel van het spiegeltje kan de iPad precies zien wat je op de pizza legt, hoeveel en waar je de ingrediënten neerlegt.

Doe je het goed, dan zie je dat de klant heel tevreden kijkt, maar leg je er bijvoorbeeld een verkeerd ingrediënt op dan zie je dat de klant niet blij is en tevreden.

Als de pizza klaar is dan kun je hem de oven inschuiven, dit doe je door de pizza opzij te schuiven en op beeld zie je dat de pizza dan de oven in gaat.

Is de pizza klaar dan haal je deze uit de oven en geef je deze aan de klant, die zal deze opeten en wil dan betalen als deze op is.

Om te kunnen afrekenen, draai je het plateau van de pizza om en kun je hier het geld opleggen. Ook nu ziet de iPad precies wat er is betaald en hoeveel er teruggegeven moet worden.

Verschillende levels

Pizza Co. Starter Kit van Osmo review; run je eigen pizzeria - Mamaliefde

Je kunt het Pizza Co spel met verschillende levels spelen, dit kun je van te voren zo instellen. In het makkelijkste level, betaalt de klant en hoef je dit alleen maar aan te nemen. Bij het volgende level (intermediate), ga je ook wisselgeld teruggeven.

Je zult dit eerst zelf moeten berekenen en dan geef je het juiste bedrag terug. In dit level zal er alleen met ronde bedragen worden gerekend. Tijdens het moeilijkste level, geef je ook wisselgeld terug maar nu komen er ook centen aan te pas. Je zult dus als pizzaverkoper moeten rekenen achter de komma.

Pizza Co. is educatief en interactief

Bij dit spel ben je een echte pizzeria-eigenaar en hierdoor ontvang je ook eigen klanten. Je zult als eigenaar dus ook alles moeten doen wat hierbij komt kijken. Je hebt huur, moet zorgen voor de ingrediënten en je zult als eigenaar moeten investeren.

Je wilt winst maken zodat je dit ook weer in jouw pizzeria kunt investeren. Je wilt de beste materialen en de pizzeria leuk aankleden. Je wilt zoveel mogelijk investeren om om de beste pizzeria te kunnen worden!

Met de Pizza Co. zul je jouw rekenvaardigheden verbeteren, want je zult pizza’s moeten afrekenen met klanten en je wilt natuurlijk niet dat ze teveel of te weinig betalen. Het rekenen leer je met de bijgeleverde geldstukken.

Ook zul je jouw communicatieve vaardigheden verbeteren. Je zult non-verbale communicatie gaan herkennen zoals de uitdrukkingen in het gezicht en de lichaamstaal van de klanten. Je wilt dat ze tevreden zijn, de beste reviews scoren en natuurlijk fooi verdienen!

Xenia Theloosen