Skip to Content

Stokke Trailz kinderwagen review met reiswieg en zitje

Stokke Trailz kinderwagen review met reiswieg en zitje

Het uitkiezen van een kinderwagen is niet altijd makkelijk. Je ziet door de grote hoeveelheid beschikbare kinderwagens door de bomen het bos soms niet meer. De afgelopen 5 jaar heb ik verschillende kinderwagens gehad en uitgeprobeerd.

Mijn laatste kinderwagen is de Stokke Trailz. Een stoere, robuuste kinderwagen van Stokke, die in tegenstelling tot veel andere wagens van Stokke, heel goed te gebruiken is in het bos of bijvoorbeeld op het strand. Maar of deze kinderwagen ook echt zo goed en handig is als Stokke belooft, heb ik de afgelopen tijd uitgeprobeerd.

Eerste indruk

Stokke Trailz kinderwagen review met reiswieg en zitje - Mamaliefde

Bij het uitpakken van de Stokke Trailz vallen me direct twee dingen op. De kinderwagen is heel eenvoudig in elkaar te zetten. De verschillende onderdelen klikken makkelijk op elkaar vast en alles spreekt, zelfs zonder handleiding, voor zich.

Ook valt het direct op dat de kinderwagen enorm stevig en hoog is. De wagen voelt veilig aan en dat is wel heel belangrijk, aangezien je je belangrijkste ‘bezit’ erin gaat vervoeren. Dat de kinderwagen erg groot is, is wel een nadeel als je klein woont of een kleine auto hebt.

Maar aangezien wij de kinderwagen niet heel vaak meenemen in de auto, omdat veel op loopafstand is, is dit voor ons geen groot probleem.

Stokke Trailz kinderwagen review met reiswieg en zitje - Mamaliefde

Stokke Trailz met reiswieg

De reiswieg voor de Stokke Trailz wordt niet automatisch meegeleverd met de kinderwagen, maar is er wel los bij te bestellen in verschillende kleuren. De reiswieg is groot en comfortabel.

En met de extra dikke bekleding ligt je baby warm en veilig. Er zitten handige opbergvakken in de reiswieg, waardoor je kleine spulletjes eenvoudig kunt opbergen. De reiswieg is te gebruiken tot je kindje 9kg weegt.

Stokke Trailz kinderwagen review met reiswieg en zitje - Mamaliefde

Stokke Trailz zitje

Stokke Trailz kinderwagen review met reiswieg en zitje - Mamaliefde
Stokke Trailz kinderwagen review met reiswieg en zitje - Mamaliefde

Het zitje van de Stokke Trailz is wat mij betreft echt ideaal. Het zitje wordt geleverd met een verkleiner, waardoor je baby al vanaf zeer jonge leeftijd in het wandelwagenzitje past. Doordat je het zitje op drie verschillende standen kunt zetten, kan je baby er dus ook nog heerlijk in liggen.

Wanneer het zitje is gericht met het gezicht van je kindje naar je toe, is het zitje in drie standen te gebruiken; slaap, rust en actief. Bij slaap kan de stoel helemaal platgelegd worden, bij rust helt het zitje iets naar achteren en bij actief zit je kindje rechtop en kan zo goed de wereld bekijken.

Wanneer het zitje met het gezicht van je af gericht is, zijn er twee standen te gebruiken; rust en actief.

Het zitje zit erg hoog, ik ben zelf maar klein en kan er maar net overheen kijken. Wat dat betreft is de kinderwagen misschien meer geschikt voor lange mensen. Maar ik vind het heel fijn om zo dichtbij mijn kind te kunnen zijn en makkelijk contact met hem te kunnen maken.

Of je dit als klein persoon fijn vindt, is dus heel persoonlijk. En daarom raad ik altijd aan om een kinderwagen even uit te proberen in een winkel. Je kind kijkt in de Stokke Trailz in elk geval zeker niet alleen maar tegen benen aan, maar ziet een stuk meer om zich heen.

Ik merk aan mijn zoon in elk geval dat hij het erg leuk vindt en veel meer dingen om zich heen gaat benoemen dan wanneer hij in een lage buggy zit.

Door de verstelbare voetensteun, kun je het zitje erg lang gebruiken. Mijn zoon is inmiddels 2,5 jaar en kan er zeker nog wel 1 tot 1,5 jaar in doorgroeien.

Uiteindelijk kan de voetensteun zelfs als opstapje gebruikt worden door je kind om in de kinderwagen te komen. Dit scheelt tillen.

Terreinwielen of klassieke wielen?

Stokke Trailz kinderwagen review met reiswieg en zitje - Mamaliefde

Je kunt bij de Stokke Trailz kiezen voor twee verschillende soorten wielen. Terreinwielen of de klassieke wielen. Wij hebben zelf de terreinwielen, omdat we regelmatig in het bos lopen en op onverharde weggetjes.

Door de grote rubberen, opblaasbare terreinwielen hobbelt de kinderwagen niet teveel en hebben we veel grip op de ondergrond. De kinderwagen is op welke ondergrond dan ook erg wendbaar.

Het grootste nadeel is alleen wel dat de banden lek kunnen. En dat gebeurt altijd net op een moment dat het heel slecht uitkomt.

De klassieke wielen zijn van verhard foam en zijn lekvrij. Ze zijn erg wendbaar. Alleen niet altijd geschikt voor onverharde wegen.

Voor welke wielen je kiest is dus persoonlijk. Loop je vooral in de stad, dan heb je genoeg aan de klassieke wielen.

Maar wanneer je veel buiten bent, in het bos loopt of op andere onverharde wegen, kun je wellicht beter voor de terreinwielen kiezen.

Grote boodschappenmand

Stokke Trailz kinderwagen review met reiswieg en zitje - Mamaliefde

Omdat ik het liefst wandelend naar de supermarkt ga, heb ik een belangrijke vereiste aan een kinderwagen. En dat is dat er een grote boodschappenmand onder is. Daar voldoet de Stokke Trailz helemaal aan.

De boodschappenmand is enorm, ik kan er bijna al mijn weekboodschappen in kwijt. En doordat het zitje zo hoog zit, kun je er ook heel eenvoudig bij en hoef je je boodschappen niet onder een zitje te frommelen. De boodschappenmand is een absoluut pluspunt aan deze wagen.

Voordelen van de Stokke Trailz

 • Met de terreinwielen is de kinderwagen geschikt op alle terreinen, ook in het bos bijvoorbeeld
 • Je kunt ook kiezen voor de klassieke wielen
 • De duwbeugel is verstelbaar en ergonomisch. Ook wanneer je lang bent kun je deze kinderwagen goed duwen
 • Er zitten zwenkwielen aan de voorkant
 • De kinderwagen is eenvoudig in en uit elkaar te halen
 • Er zit een grote boodschappenmand onder
 • De reiswieg is groot en zeer comfortabel
 • Het zitje van de kinderwagen zit hoog, waardoor je makkelijk oogcontact maakt met je kindje
 • Het zitje is op twee manieren te bevestigen, met het gezicht van je kindje naar je toe of met het gezicht van je kindje van je af
 • De zonnekap heeft extra ventilatie en is zeer laag uit te klappen, waardoor je kindje droog en winddicht kan zitten (of liggen in de reiswieg)
 • De kinderwagen heeft een verstelbare voetsteun bij het zitje, zodat je deze kunt aanpassen naar de lengte van je kind
 • Er wordt een transparante regenhoes en muggennet meegeleverd
 • De stof aan de buitenzijde is water- en vuilafstotend
 • Je kunt er een autozitje op vastklikken met adapters
Stokke Trailz kinderwagen review met reiswieg en zitje - Mamaliefde

Nadelen van de Stokke Trailz

 • Niet iedere maxi-cosi autostoel is vast te klikken op de kinderwagen. Dit moet een maxi-cosi cabriofix zijn
 • De kinderwagen is niet heel klein in te klappen (104*60*62 centimeter)
 • De kinderwagen is behoorlijk aan de prijs
Stokke Trailz kinderwagen review met reiswieg en zitje - Mamaliefde

Eindoordeel over de kinderwagen

Stokke Trailz kinderwagen review met reiswieg en zitje - Mamaliefde

We hebben de kinderwagen nu al een tijdje in gebruik en ik kan niet anders dan er heel erg tevreden over zijn. De kinderwagen is wendbaar, mijn zoon zit er heel goed in en mede door de grote boodschappenmand is het een ideale kinderwagen om na een lange wandeling nog boodschappen mee te kunnen doen.

Je kunt er echt heel veel in kwijt. Doordat het zitje zo hoog zit, maak ik makkelijk contact met mijn zoon en kan hij alles om ons heen goed in de gaten houden.

Een nadeel vind ik wel dat de kinderwagen echt heel groot is, ook als deze is ingeklapt neemt het nog flink wat ruimte in beslag. In mijn kleine Peugeot 108 kan het onderstel wel in de kofferbak (als de achterwielen ervanaf zijn), maar het zitje past er dan niet meer bij en moet tussen de achterbank en voorstoelen geplaatst worden.

Dit is niet altijd even handig, maar voor in de auto heb ik een andere, kleine buggy. Deze wagen gebruik ik echt voor de lange wandelingen vanaf huis, dus het is zelden nodig om de kinderwagen in de auto te moeten leggen.

Meenemen op vakantie zou voor mij in elk geval geen optie zijn, daarvoor is de wagen echt te groot.

Maar zo’n grote kinderwagen voelt verder heel stevig en kan absoluut tegen een stootje, wat het verder een heel fijne en veilige kinderwagen maakt. Ik maak er graag gebruik van in elk geval en kan de wagen iedereen aanraden.

Accessoires voor de Stokke Trailz

Er zijn voor de Stokke Trailz diverse accessoires verkrijgbaar. Denk hierbij aan een meerijdplank voor je peuter/kleuter, een autostoel die eenvoudig op de Trailz vast te klikken is, een snack tray en natuurlijk diverse kleuren zitjes of reiswiegen. Je kunt de kinderwagen zo eenvoudig personaliseren naar je eigen smaak.

Joyce Scheele