Skip to Content

Dagje Amsterdam; wat doen en kinderactiviteiten?

Dagje Amsterdam; wat doen en kinderactiviteiten?

Nu de meeste coronamaatregelen zijn opgeheven kunnen we er gelukkig weer meer op uit. Een van de leukste Nederlandse steden om te bezoeken is toch wel Amsterdam. Hoewel Amsterdam ook dikwijls het imago heeft van een drukke en toeristische stad, heeft het een groot aanbod aan leuke, kindvriendelijke, activiteiten.

Hier vind je een top drie van de leukste kinderactiviteiten voor het perfecte, kidsproof, dagje uit in Amsterdam.

Daarnaast vind je hier nog een leuke restauranttip als perfecte afsluiter voor jouw dagje Amsterdam. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om 1 van de onderstaande activiteiten te doen, zeker als je kinderen echt nog wat jonger zijn. Over het algemeen moet het voor de wat oudere kids goed te doen zijn om 2 of 3 activiteiten te doen. Veel plezier!

Amsterdam Lookout

Dagje Amsterdam; wat doen en kinderactiviteiten? - Mamaliefde

Amsterdam-Noord is booming! Hier zijn de afgelopen jaren steeds meer nieuwe musea en activiteiten bijgekomen, ook voor kinderen is hier meer dan genoeg leuks te doen. Zoals bijvoorbeeld the Amsterdam Lookout.

Dit uitkijkpunt aan het IJ van bijna 100 meter hoog biedt een fantastisch uitzicht over de stad. Ook kun je hier leuke ‘optical illusion’-foto’s maken, waarbij het lijkt alsof je op het randje van de Lookout balanceert!

Daarnaast vind je er de beroemde ‘over the edge’-schommel. Deze bijzondere schommel laat je op 100 meter hoogte boven het randje over de stad heen en weer bungelen, een ervaring die je niet snel vergeet!

Houd er wel rekening mee dan kinderen minimaal 130 cm moeten zijn om op de schommel te mogen. Helemaal handig is dat je in Noord, in tegenstelling tot het centrum van Amsterdam, nog vrij makkelijk kan parkeren met de auto.

Ideaal dus als je van plan bent om te auto delen in Amsterdam. Zo kom je namelijk het makkelijkst en snelst op je bestemming!

WONDR Experience

Dagje Amsterdam; wat doen en kinderactiviteiten? - Mamaliefde

De WONDR experience is een superleuke, interactieve, experience voor jong en oud! Deze experience staat in het teken van gekke foto’s maken in allerlei leuke settings.

De experience bestaat uit 15 verschillende kamers die eigenlijk een grote speeltuin zijn voor zowel volwassenen als de kids. Denk bijvoorbeeld aan een kamer met een glijbaan waarbij je zo een grote bak met (namaak)spekjes inglijdt!

WONDR is 7 dagen per week geopend en het leuke is dat er speciale kindertijden zijn: de KIDS TIME. De toegangstijden voor KIDS TIME zijn iedere woensdag van 12:30-16:30 uur en zaterdag en zondag van 10:00-12:00 uur.

Zo kun jij ongestoord genieten met jouw kleintje(s). Je bereikt de WONDR experience het makkelijkst met de (deel)auto, er is namelijk een grote parkeerplaats naast de Experience.

Rondvaart door de grachten

Dagje Amsterdam; wat doen en kinderactiviteiten? - Mamaliefde

Een perfecte afsluiting van je dagje Amsterdam is toch wel met een rondvaart door de grachten. Zo kunnen de vermoeide beentjes even lekker ontspannen en kun je tegelijkertijd al het moois van het centrum bekijken.

Fijn is ook dat je kunt opstappen op meerdere plekken in de stad, want er zijn meerdere opstapplaatsen. Voor deze, maar ook de andere genoemde activiteiten, is het dus perfect om een auto te huren voor 1 dag.

Parkeer je auto bij een opstapplaats naar keuze en je bent klaar voor je rondvaart!

Er zijn verschillende aanbieders van de zogenaamde ‘canal cruises’ maar in dit geval is de leukst toch wel de Blue Boats kidstour. Deze tour is namelijk meer gericht op kinderen, zo is de bijpassende audiotour speciaal afgestemd op kinderen en ze krijgen zelfs een opdrachtenboekje en piratenkijker mee.

De perfecte afsluitende activiteit dus om toch nog een stukje van het centrum mee te pakken, zonder dat je eindeloos hoeft te slenteren door de stad.

Haddock Amsterdam

Dagje Amsterdam; wat doen en kinderactiviteiten? - Mamaliefde

Dan is het toch echt hoog tijd voor een avondmaal! Een leuk en kindvriendelijk restaurant waar de kinderen hun laatste energie naar hartenlust kwijt kunnen is restaurant Haddock in Amsterdam.

Met een perfect te bereiken locatie op het zeeburgereiland heeft Haddock zowel een binnen- als een buitenlocatie en is dus geschikt voor alle weersomstandigheden.

Buiten vind je hier een uitgebreide speelplek en een groot voetbalveld waar naar hartenlust gespeeld kan worden. Binnen is er een aparte speelkamer voor de kinderen.

Natuurlijk wordt er ook op de menukaart rekening gehouden met de kleintjes met favorieten als belegde broodjes en tosti’s, friet met een snack of poffertjes.

Maar ook voor de volwassenen is het hier goed toeven en kun jij je tegoed doen aan diverse heerlijke borrelgerechten, salades, hamburgers, pasta of verse soep.

Kortom een perfecte afsluiter voor je dagje uit in Amsterdam!

Floortje