Skip to Content

Schoenen voor tijdens de zwangerschap van vrouwen; makkelijk aantrekken ook bij dikke voeten

Schoenen voor tijdens de zwangerschap van vrouwen; makkelijk aantrekken ook bij dikke voeten

Naarmate je langer zwanger bent, krijg je steeds meer te maken met een veel voorkomend zwangerschapskwaaltje: je houdt vocht vast. Dit vocht hoopt zich op in je benen, enkels en voeten en zorgt voor vervelende en soms pijnlijke zwellingen. Je kunt dit helaas niet voorkomen. M

aar je kunt de zwellingen en hinder wel verminderen door comfortabele schoenen te dragen. Heb jij al nagedacht over welke schoenen je gaat dragen tijdens de zwangerschap? In dit artikel tippen we vier comfortabele schoenen, zodat jij zo aangenaam mogelijk je zwangerschap doorkomt.

Espadrilles

Als je een dikke buik hebt en alles een stuk zwaarder gaat dan normaal, heb je niet ook nog eens zin en puf om veters te moeten strikken. Daar heb je met deze prettige espadrilles gelukkig geen last van.

Espadrilles zijn sandalen of katoenen instappers, met een dunne zool die is gemaakt van jute of rubber. De rest van de schoen is meestal gemaakt van canvas of katoen.

Espadrilles staan bekend om hun comfort en zijn tijdens het dragen heel luchtig. Het materiaal ondersteunt je voeten, maar geeft ook goed mee zodat je de schoenen ook kan dragen als je voeten uitgezet zijn door het vocht. Espadrilles zijn niet alleen heel aangenaam voor je voeten, ze zien er ook nog eens heel erg leuk uit.

Sneakers

Fijne schoenen voor vrouwen die zwanger zijn

Ben je toch een sneakerfan? Of wil je tijdens je zwangerschap toch sneakers dragen, omdat ze je voeten net wat meer steun geven? Je kunt zeker sneakers dragen tijdens je zwangerschap. Kies wel voor een paar dat is gemaakt van luchtig materiaal, zoals stof, en eventueel met ventilatiegaatjes zodat je voeten goed kunnen blijven ademen.

Let er ook op dat de sneakers een zachte binnenzool hebben en een brede onderkant die is gemaakt van bijvoorbeeld rubber of foam. Zo kunnen de sneakers namelijk optimaal het extra gewicht dat op je voeten komt opvangen. Sneakers kun je zowel met warme als met koudere dagen prima dragen.

Op zoek naar comfortabele sneakers voor je pijnlijke en opgezwollen zwangerschapsvoeten? Zoek op sneakers dames voor de allerfijnste sneakers voor tijdens je zwangerschap.

Slippers

Slippers zijn onmisbaar als je zwanger bent. Ze passen altijd en je hoeft je warme en opgezette voeten er niet in te wurmen. Je schuift je voeten er zo in en je trapt ze ook zo weer uit, zonder te hoeven bukken. Slippers zijn vooral bij warm weer heel aangenaam om te dragen.

Kies wel voor een model waar je steun aan hebt, zoals Birkenstocks of Fitflops. Deze slippers hebben een wat hoger voetbed waardoor je makkelijker opveert en het lopen een stuk makkelijker en comfortabeler gaat.

Sandalen

Sandalen zijn ideaal om te dragen als je al een tijdje zwanger bent. Er zijn zowel sandalen met als zonder gespjes. Beide soorten passen zich optimaal aan de pasvorm van je voeten aan. Dat is fijn, want de pasvorm verandert tijdens de zwangerschap, doordat je voeten uitzetten.

Sandalen met gespjes kun je helemaal optimaal aanpassen aan de pasvorm van je voeten, door de gespjes losser of vaster te doen.

Het lekkerst is een paar sandalen dat is gemaakt van luchtig materiaal, bijvoorbeeld stof of suède. Dit materiaal gaat namelijk niet aan je voeten plakken op warme dagen.

Met deze vier typen schoeisel heb jij dé ideale schoenen voor tijdens je zwangerschap: hip én comfortabel tegelijkertijd.

Linda van Aken